Sidor

söndag, mars 4

Mitt livs första strukturerade träning startar…

Tänkte att jag skulle lägga upp ett gäng med inlägg som beskriver uppstarten av min träningskarriär. Starten av min träning med mål att få en bättre kondition. Jag har tidigare tränat styrka på gymmet, jag har tävlat och tränat Go-Kart i många år i tonåren. Men nu vecka 9, 2007 är det första gången som jag verkligen följer ett träningsprogram som innefattar löpning.

pulsträning

Innan jag hittade det här programmet som är ur en bok av Camilla Porsman som handlar om pulsbaserad träning så har jag under ett par veckors tid ägnat mig åt morgonpromenader. Jag hade nog inte börjat att springa om jag inte hade hittat den här boken. I den hittar jag ett avsnitt som är för oss soffpotatisar som typ aldrig har sprungit. Passade ganska bra in på min träningsbakgrund.

Jag ska i ärlighetens namn erkänna att visst har jag sprungit någon gång, haft några näradöden upplevelser i ett och annat motionsspår som genast tagit död på alla tankar på fortsatt löpning. Men det är den här veckan, vecka 9 som är den verkliga starten. Jag förde även träningsdagbok redan från start i form av noteringar i ett worddokument. Här är veckans noteringar från den allra första veckan:

Vecka 9

Första veckan i min träningskarriär, här kommer jag att skriva allt som rör min träning tillsammans med en massa kul tabeller som beskriver det mesta.

Alla pulstider och tempotider ska tas med en nypa salt då min pulsklocka inte beter sig som den borde. Kommer att köpa en pulsklocka rätt snart.

Den här veckan har jag börjat följa Camilla Porsmans träningsupplägg för oss soffpotatisar som alltid lägger av med träningen efter typ två veckor.

Träningsplanering

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lördag

Söndag

-10 min ökande takt, gång
-Jogga 1 min
- Gå 1 min.
- Upprepa 5 ggr.
(totalt 5 min jogg)
-10 min gång.

Pulspromenad

60 minuter i pulszon 2

Vila

Samma som måndagen

Vila

Pulspromenad

60 minuter i zon 2

Pulspromenad 90 minuter i zon 2

Så här blev min träningsvecka

Dag

Träning

Sträcka (km)

Tempo(min/km)

Tid (min)

Puls (avg)

Måndag

Vila

       

Tisdag (1)

Enligt Mån ovan

       

Onsdag

Enligt Tis ovan

6.6

8.34

58

144

Torsdag

Enligt plan

3.7

8.00

31

172

Fredag

Vila

       

Lördag

Vila

       

Söndag (2)

Enligt plan

8.7

8.41

77

121

Totalt

4

19

166

(1) Har inga siffror på det här passet.
(2) Avslutade passet tidigare då jag hade ont i vänsterfoten och skavsår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil