Sidor

lördag, mars 26

Rädslor

Nu ska jag strax ge mig ut på en mycket kort tur, bara runt 25 minuter och lägga in några korta rusher. Allt för att skrämma lite liv i benen inför morgondagen.

,Bilden föreställer en person som är förvirradOch jag är skitskraj!!! Skraj för att jag ska komma ut och känna att benen är stumma och tunga och ge mig dåligt självförtroende inför morgondagen.

Jag känner också oro inför uppvärmningen imorgon, jag brukar i regel inte bry mig om att värma upp inför lopp, jag brukar ju ändå bli varm efter någon kilometer. Men ska sanningen fram så är den riktiga orsaken till avsaknad av uppvärmning rädsla, jag är livrädd för att det ska kännas tungt. Jag har värmt upp någon gång inför en Bellmansstafett och hade just den där sjukt tunga känslan i benen då och jag vill verkligen inte ha den!! Då är man ju dömd på förhand liksom.

Men imorgon måste jag ju värma upp, jag kan liksom inte räkna med att kunna persa utan ordentlig uppvärmning. Tänk om benen är tunga på uppvärmningen, faan!! Kanske är det så att det bara är nervositet som sitter i benen och tynger.

Hur gör ni och hur känner ni inför det här? Brukar era ben vara tunga på uppvärmningen? Känner ni över huvud taget igen det här?

13 kommentarer:

 1. Tycker inte att du ska oroa dig. Du är i bra form och om det känns tungt/klumpigt så är det ditt huvud som bråkar med dig. Denna känsla av tung/klumpig brukar släppa ganska snabbt efter startskottet.

  Ut med dig och få en välbehövlig genomblödning i musklerna innan morgondagen.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja uppvärmningen känns ju som ett problem man inte ställs inför så ofta. Men din strategi låter smart tycker jag.

  Kul med artikeln (och superfint foto om man får vara lite ytlig också :) ). Sub 55 fixar du!

  SvaraRadera
 3. Håller med Marie, jag tror mer att det sitter/sätter sig i benen för att det är _huvudet_ som tjaffsar. Alltså tala om för huvudet att det har fel för du HAR kapaciteten!

  Värm upp i 15min - LÄTT, extremt LÄTT jogg typ 30min innan startskottet. Sen pratar du hela tiden med dig själv och musklerna, le samtidigt (skit i att du ser fånig ut, BJUD på den för rätt som det är sprider du glädje kring dig). Tala om för musklerna, benen, kroppen, dig själv att det här blir askul, lätt, att du är stark.
  Insup glädje och lätthet i hela dig, så fort neggo tankar kommer tackar du och sopar bort dem, för de får inte plats där idag.

  Om inte annat så föreställ dig att vi står där hela bunten typ nakna eller i kycklingdress och hejar på dig; det borde ge dig lite glädje :-D

  Det KOMMER att bli bra, något annat kan det inte bli. Oavsett hur och vad så BLIR det bra Carinadarling!

  KRAM!

  SvaraRadera
 4. Brukar värma upp med 10-15 min jogg och sedan 3x100m stegringslopp, eftersom jag tycker att dessa stegringslopp gör att man kommer in i "andra andningen" och det brukar kännas lite lättare efter dom. För mig är det oftast så att tunga ben på uppvärmningen betyder att det går tungt under loppet, men för andra är det helt motsatt! Det går säkert bra imorrn, lycka till!

  SvaraRadera
 5. Om benen skulle kännas tunga idag och om benen skulle kännas tunga imorgon på uppvärmningen...skit i det! Alltså att benen är tunga. Det kan hända otroligt mycket bara på de där 15 minutrarna mellan uppvärmning och lopp. Jag tror på dig och dina ben. De kommer att köra, koppla bara bort skallen.

  SvaraRadera
 6. Marie -> Det blev en kort runda, 4km, kanske lite för snabbt men gjort är gjort... Ses imorgon! Kram!!

  Sofie -> Ja, eller hur! Springer man ett ultralopp så värmer man ju upp första kilometrarna. Inte innan liksom... Man får vara lite ytlig, tack!! Mary är en bra fotograf!

  Jessica -> Jag har jobbat lite i går och nu under eftermiddagen med det mentala. Någon effekt borde det ju ha ändå. Jag har också några mantra jag kommer att köra, eller har börjat köra. Några bra minnesbilder har jag också plockat fram, då jag kännt mig sjukt stark. Det kommer vara min dag imorgon!!
  Jag ska komma ihåg att le så huvudet går i två bitar imorgon!! Kycklingdress:).

  Kram!!

  Gunnar -> Välkommen hit! Det är nog ungefär som min plan för uppvärmningen imorgon också ser ut. Och jag kommer INTE att ha tunga ben. Eller jag kommer att försöka att ignorera alla sådana känslor! Tack!!

  Ellinor -> Benen kändes inte så tunga idag, det gick rätt bra. Tar det som ett bra tecken inför morgondagen. Hoppas jag hinner träffa dig innan du startar, för det gör du väl? Stort lycka till i så fall!!

  SvaraRadera
 7. Även om jag tidigare har sprungit distanser
  som 5 km på 22:38,10 km på 43:18 och 21098
  meter på 1:37:13 blir jag ändå nervös innan
  och känner alltid att jag borde ha tränat mer
  så pulsen går alltid upp innan startskottet,
  så jag tror inte det är något unikt att känna
  "ångest" som i "Skriet" av Eduard Munck innan...

  Hans E/IF Linnea

  SvaraRadera
 8. Vet du, före några av mina bästa lopp har benen varit just så där BLY tunga! jag tror kroppen laddar. Försök att tänka att du ska göra ett träningspass. Värm upp som du brukar då.OM det inte blir bra just i morgon så kommer det fler lopp. Premiärmilen är inte varken det enda eller sista.
  KRAM

  SvaraRadera
 9. du KOMMER att känna dig trött under uppvärmningen! det är man alltid. bara att bortse ifrån det och köra på ändå- psyket spelar dig ett spratt:) Jag brukar alltid vara helt död under uppvärmningen, men det går över:)

  SvaraRadera
 10. Tips till tävling: värm upp på morgonen innan frukost med en lätt runda (3km) i easy fart för att väcka kroppen, så vet den vad som väntar. Värm sedan upp i vanlig ordning innan start.

  SvaraRadera
 11. Hans-> lite ångest hör helt enkelt till.

  Ingmarie -> sant. Det går fler tåg även fast just det här känns extra viktigt just nu!! Kram!

  Lisa -> skönt att höra att tunga ben liksom hör till.

  Anonym-> tack för tipset får prova någon hång.

  Carina

  SvaraRadera
 12. Lycka till Carina hoppas det gick som du ville!
  Har lite av dina tendenser vill inte att benen ska kännas tunga för då sätter det sig på hjärnan, trots att jag vet att det brukar släppa efter 3 km.

  Något att jobba på för både dig och mig, peace love och löparskor!

  SvaraRadera
 13. Benen var lite tunga men kunde ändå röra sig framåt rätt skapligt. Dagen gick helt enligt plan :)!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil