Sidor

lördag, augusti 28

Domen

Nu var det ett tag sedan jag skrev något inlägg och det kommer förmodligen att dröja ett tag även till nästa inlägg kommer in. Jag har väntat på min dom och nu har jag fått den:

Mellan proximala metatarsale 1 och kuniformae mediale finns artrosförändringar i leden med reaktiva pålagringar och visst litet intillliggande ödem. I senorna kring fotlederna bilateralt finns lätt ökad mängd vätska och i peroneus brevissenan på vänster sida finns från i höjd med strax ovan laterala malleolens spets gående kaudalt en längsgående ruptur i senan som inte förefaller färsk. I övrigt ses inga påtagligare förändringar.

Jag har ännu inte riktigt kommit på hur jag ska förhålla mig till resultatet. Jag måste få fundera lite till.

Till dess, ha det bra alla ni därute. Kram!!

21 kommentarer:

 1. vad menas? Kan du springa? Uppehåll? Träna annat? Medicinering?

  SvaraRadera
 2. Vad gäller peroneus brevis låter det som samma skada som Gunnar har (drog på sig för typ 8 år sedan), det hindrar honom inte från att springa men han måste vara lite försiktig med snedbelastningar (dvs. inte långa lutande sträckor som på skrå eller stränder).

  Skickar en kram och vi hoppas få höra vad doktorn sade om löpning också.

  SvaraRadera
 3. Oj så många fina ord i ett och samma inlägg! Förstår ungefär 75% (faktiskt!)... Hoppas det inte kommer att hindra dig allt för mycket framöver! Fick du några träningsråd?

  SvaraRadera
 4. Efter att fått alla fina orden översatta till begripligheter så förstår jag att du måste tänka och fundera en del.


  Jag finns här om du vill prata.

  Kram Marie

  SvaraRadera
 5. usch, låter väldigt tråkigt! lider med dig..kram!

  SvaraRadera
 6. Mary -> Jag vet inte riktigt ännu, jag ska ringa till läkaren imorgon för en massa kompletterande frågor. Hade liksom inte alla frågor klara för mig i torsdags då jag fick beskedet.

  Fredrika -> Tack! Jag tror just den skadan är det minst oroande, jag ska bombardera läkaren med frågor imorgon.

  Anna -> Då förstod du nog mer än mig, jag hoppas jag får lite mer svar imorgon, då även kring träningen. Misstänker att det kan hindra mig en del i träningen tyvärr.

  Marie -> Tack, du är bäst!!

  Andréa -> Tack! Jo, det är riktigt tråkigt... men jag är fortfarande optimistisk... tror jag.

  SvaraRadera
 7. Det är inte mycket jag förstår av den texten men att det är problem framgår. Hoppas det går att lösa. Fötter... Tack för pepp i lördags. HelenaA

  SvaraRadera
 8. Carina - det brukar finnas en lösning på det mesta, även om det inte går så fort som man vill att komma fram till den! Men förstås ett tråkigt besked i dennas tund för dig. Hoppas att återbesöket kan ge hopp och vägledning. Kram!

  SvaraRadera
 9. Hoppas du kan fokusera på alt träning och massa kultur nu. Tänker på dig och hoppas du kryar på dig;)

  SvaraRadera
 10. du är envis och kommer att fixa detta. Vi, dina vänner kommer att hjälpa dig med det vi kan.

  SvaraRadera
 11. Hoppas att du får svar på dina frågor ang foten.

  SvaraRadera
 12. Jag tycker inte det låter allt för illa men det är möjligt att allt inte står där...
  Oavsett så se till att få en second opinion!
  Gärna av en bra naprapat. Läkare orninerar allt för ofta"vila" och "sluta spring". :-(
  Och som sagt var. Pp ÄR bra mot artros. :-)
  KRAM

  SvaraRadera
 13. Helena -> Ja, fast jag vet inte riktigt hur stora problem det är ännu. Väntar på svar från läkaren.

  Cecilia -> Klart det finns en lösning, det finns de som har det värre... jag ska inte på återbesök, inväntar svar från läkaren skriftligen. Hoppas att det ordnar upp sig för dig också snart! Kram på dig!!

  Daniel -> Tack Daniel, men jag tänker till och med fortsätta att springa, så länge det funkar. I alla fall tills jag får svar från läkaren som säger något annat. Men alternativträning kommer det ändå bli mer av framöver. Det var redan inplanerat.

  Liverun -> Klart jag gör, känns bara lite trist att det alltid ska vara någonting... Tack för stöd!!

  Ellinor -> Ja, fast tyvärr kan det dröja ett par veckor tills jag får svaren. Till dess kör jag på så länge det känns skapligt. Hoppas det ordnar sig för dig också, din fot verkar ju inte heller var på topp.

  Ingmarie -> Härligt att höra!! Fast vad jag förstår så är det en operation som det kommer att sluta med, fast jag vet inte hur lång tid fram det är. Jag tror att jag har varit hos den bästa läkaren, fast visst, en ytterligare åsikt är ju inte fel. Får fundera på det. Mailar dig senare kring PP och artros, vill nog komma o prata med dig i alla fall. Kram!

  SvaraRadera
 14. Carina - år 2000 fick jag domen att jag aldrig mer i mitt liv skulle kunna träna, tävla eller kunna gå utan smärta. Jsg satt då i rullstol med två ortoser och kompletternade kryckor under låååång tid!

  Efter två genomförda Tjejmilar, två Premiärmilar, ett Lidingölopp, ett Öppet Spår, en Vättenrunda, en Vansbro och två marathon så har jag bevisat för både mig själv och läkaren att det skulle jag visst - kunna träna och tävla mer i mitt liv.

  Jag vet att du kommer att göra som jag - KÄMPA PÅ OCH GE ALDRIG VIKA FÖR VAD EN LÄKARE SÄGER, visst de är duktiga men vill man så kan man, det är bara det att i vissa fall kan det ta lite längre tid bara. För mig tog det 4 år från operationbordet till jag kunde ta ett löpsteg - långa år och smärtsamma men i dag är det ett minne blott som jag bara har blivit stärkt av.

  Stora kramen från en som en gång varit invalid - då var mitt motto - det finns fina proteser!

  SvaraRadera
 15. Efter du har fått läkarens åsikt så hade jag nog gått och sett en ny läkare (gärna specialiserad på idrottsskador / fötter) och fått en extra åsikt.
  Vi får hoppas att detta bara är ett litet gupp i vägen och att det inte blir några problem i framtiden.

  SvaraRadera
 16. Maria -> Du är en sån fantastisk underbart positiv människa!! Det här lilla fotproblemet är ju ingenting i jämförelse, klart det kommer att lösa sig!! Innan jag målar det minsta lilla elände på väggen så ska jag invänta läkarens svar på alla mina tusen frågor. När och om det blir operation så får jag ta över supporterflaggan från dig och heja på alla er andra under tiden. Stor kram tillbaka till dig bästa underbara Maria!!!

  Dunceor -> Läkaren jag har varit hos är specialist på just fotskador. Tror han tillhör "top of the line" så jag tror ändå hans ord väger rätt tungt. Men visst, det är alltid bra att få en second opinion. Jag börjar med att invänta svaren från honom, så tar jag ställning därefter.

  "Ett litet gupp i vägen", gillar den tanken:-).

  SvaraRadera
 17. Ok då förstår jag att det är svårt och inte ta hans åsikt på allvar ;) Oftast brukar ju folk gå till allmän doktorer som brukar helt avråda folk från springa mer än 10km/v :P Vi får hoppas att hans dom inte blir så farlig då.

  SvaraRadera
 18. Jag säger som bl.a Maria. Ge inte upp! Du ska veta hur många gånger jag har hört att "de där fötterna går inte att springa med".
  Tur jag inte lyssnat...

  SvaraRadera
 19. Jag hoppas att läkaren gett dig hopp. Det jag vill säga är att du är saknad här på bloggen.

  SvaraRadera
 20. Trist så in i .... Hade velat ha med dig på Blå Leden i höst men det får vi förhoppningsvis ta ett framtida år. Kan förstå om det är tungt just nu men ta inte en eventuell dom från sjukvården som sista ordet. Det finns alternativ medicin också.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil