Sidor

torsdag, augusti 19

Som man bäddar får man springa…

pippi_46067688.jpg (500×750)Jag har ju haft problem med min högerfot till och från sedan i januari. Jag har ont inne i foten liksom. Om man tänker sig högsta punkten uppe på foten, på vristen liksom fast inuti. Kan inte förklara det bättre. Ofta gör det inte ont alls och ibland hugger det liksom, ungefär som om något kommer snett eller som om det vore någon nerv som kommer i kläm. Händer det när jag är ute och springer kan jag oftast ändra löpsteget en aning så att smärtan klingar av och i stort sett försvinner. Nu under sommaren har dock smärtan eskalerats och det har under vissa pass gjort ont hela tiden. När jag kom hem från Schweiz så gjorde det ont även då jag inte belastade, det liksom pulserad smärta i foten.

Hur som helst det är bakgrunden till varför jag när jag kom hem från semestern gjorde slag i saken och tog mig till en läkare. Jag fick börja med att gå och röntga foten. Läkaren få fotkliniken på Sophiahemmet kunde dock inte se något på plåtarna men ville gärna sälja på mig ett par MTB-skor, ni vet såna där som är typ runda under och där man får ett rullande steg. Jag tackade nej och han valde att skicka mig till MR dit jag var igår och till en ortopedteknisk klinik för att ta fram fotbäddar.

På torsdag i nästa vecka ska jag först tillbaka till läkaren för att få svar på MR, jag vet inte riktigt vad jag ska hoppas på att problemet är. Jo föresten det vet jag, jag hoppas att det INTE är artros som var läkarens första gissning, det vore oerhört tråkigt då det inte går att göra något åt. Efter läkarbesöket ska jag gå och hämta mina livs första fotbäddar. Även fast de kanske inte tar bort det onda, om det nu är så illa att det är artros, så kommer de förmodligen att lindra det onda. Det är jag glad för!

8 kommentarer:

 1. åh, jag hoppas det blir bra!!!!

  SvaraRadera
 2. Håller tummarna för att det är något som går över. Jag som har lite nerv-grejer i fötterna ibland gissar på en nerv :)

  SvaraRadera
 3. Usch. Att fötter kan ställa till så mycket problem. Fast de är så små liksom.. Hoppas på det bästa och att det inte kommer hindra dig och din löpning!

  SvaraRadera
 4. Är din rörelseförmåga i foten begränsad - jag frågar eftersom det var så för mig, och att den lilla, lilla förskjutningen av två ben i foten som orsakade detta faktiskt inte syntes på röntgen, men orsakade hela alltet. Tjong, sa det när kiropraktor Björn drog isär, och sedan var det bra. Efter månader av haltande.
  Håller tummarna för dig!

  SvaraRadera
 5. Håller tummarna att du får ett bra besked! Att det räcker med fotinlägg.

  SvaraRadera
 6. Träningsglädje -> Tack det hoppas jag också!

  Anna -> Tack, en nerv låter som något jag kan tänka mig. Bättre än artros...

  Andréa -> Det vore det värsta!! Om jag inte kommer att kunna springa framöver. Fast så är det inte...

  Cecilia -> Nej, det tycker jag inte att den är. Jag är galet stel på mornarna i vristerna men det räcker med bara några steg så är jag mjuk o fin igen. OM de inte hittar något nu i veckan så kanske en kiropraktor kan vara ett bra nästa steg.

  Marie -> Tack, om det räcker med fotinlägg så kan jag leva med det.

  SvaraRadera
 7. Ojoj! Men att du har kunnat kuta ändå?! Lycka till!
  Förresten, man vet att Powerplate är bra MOT artros.:-)

  SvaraRadera
 8. Ingmarie -> jo, jag kan kuta ändå, sååå ont gör det inte, problemet är att det inte går över.

  Jaha, får se vad jag får för besked på torsdag, PP kanske är grejjen för mig :-)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil