Sidor

måndag, november 8

Fyra veckor - 100% fokus

Mental styrka, mentalt fokus hur ska man jobba med det? Jag tycker det är jättesvårt, jag har alldeles för lätt att vika ner mig när det blir för jobbigt, när mjölksyran pockar på och andningen blir tung. Men nu tänkte jag ändra på det. Fyra veckor med 100 % fokus, det är min utmaning!

20100522-IMG_7482
Nu går P90X in i fas två och även jag kommer nu att gå in i en ny fas, den mentala fasen. De här kommande fyra veckorna ska jag jobba med mitt svaga mentala psyke. Jag vet att fyra veckor inte är lång tid att jobba med det mentala men det är en början. Det är precis lagom långt för att jag ska kunna göra det till 100%. Programmet är tuffare och min mentala inställning ska vara lika tuff och fokuserad. Mitt mentala fokus ska vara stenhårt vare sig det gäller P90X-utmaningen eller löpningen.

Mitt mål med den här närmsta fyraveckorsperioden är 100%.  100% innebär att ge ALLT i varje pass, i varje övning, i varje repetition, i varje yogaposition. Jag ska blankt strunta i att det är tio övningar kvar, fyra intervaller eller fem kilometer kvar som också ska orkas med. Det brukar vara mitt vanliga tänk, att spara lite så jag orkar hela vägen. Lite ultratänk faktiskt, där kan man inte gå ut med 100% från start för då kommer man inte i mål. Men det tänket behövs inte här. Här är det bara fullt ös medvetslös HELA tiden!!

Som Tony som leder passen i P90X säger, det är de tre sista repetitionerna som gäller. Det är där det händer saker, det är då du utvecklas, det är då du bygger styrka och tålighet. Precis samma åsikt som Mia uttalade under förra veckans långa intervaller med IF Linnéa. Det är under den sista intervallen du bygger pannben, det är den intervallen, den som du egentligen inte orkar som gör att du blir starkare och bättre.

Med andra ord, de första 10 repetitionerna och de första fyra-fem intervallerna är bara ren transportsträcka, en transportsträcka som tar dig till de där sista repetitionerna och intervallerna som verkligen räknas. Det är så jag måste tänka, tugga tugga tugga mig igenom, fram till det som räknas, det som jag egentligen inte orkar. Fast jag har hört att när du känner att du inte orkar då har du rätt många procent kvar!! Det är de procenten som tar dig framåt, det gäller bara att ta sig dit och igenom!!

Någon som är med mig?

6 kommentarer:

 1. Precis samma sak som jag skulle behöva lägga fokus på. // Elin

  SvaraRadera
 2. Visst är det delvis så - att det är just när man klarar mer än vad man trodde man skulle göra som man stärks - både fysiskt och mentalt!

  SvaraRadera
 3. Lite samma sak som Ulf å jag pratade om för några dagar sedan... det där med hur man själv sätter upp mentala gränser. Han berättade att på Jägarbattaljonen hängde det en talande väggbonad:
  "Det här är vad din mamma tror att du klarar, det här är vad du tror... det här är vad vi VET att du klarar av!"
  Lite så är det ju även om man kan skippa militärjargongen kanske:)

  /Clara

  SvaraRadera
 4. ja det där är tufft! Men vintern passar riktigt bra för pannbensträning tycker jag!

  SvaraRadera
 5. Har jag något val - du kommer tvinga ned mig i fokuseringsträsket vare sig jag vill eller inte :) bäst att jag hänger på "frivilligt".

  Kram :)

  SvaraRadera
 6. Elin -> Ja men kör då, fyra veckor full fokus det fixar du!!

  Andréa -> Ja, just att gå över den där gränsen från det man vet att man klarar till att klara det man inte trodde att man skulle klara. Då växer man flera centimeter!!

  Clara -> Kul att du är här och kommenterar!! Kul att ni också tog upp just det här. Och du är ju så himla modig!! Duktig på att utmana dig själv! Jag önskar att jag hade lite av ditt mod.

  Julle -> Hej, välkommen hit!! Jo, det har du allt rätt i, man får bita ihop och ge sig ut även fast det tar emot. Idag var en bra dag för sånt :)

  Marie -> haha, nädu tjejen DU har inte något val. Kul att du är med!
  Kram!!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil