Sidor

torsdag, juli 30

Heja Mia...

I början av veckan var jag i Enköping för att hälsa på mamma och Mia (lillasyster) och fick sådan flashback. Mia har inte tränat speciellt länge. Hon har blivit inspirerad av mig och min träning, vilket jag tycker är skitkul. Hon har väl också insett att man nog mår lite bättre av att försöka hålla sig i rörelse.

På tisdagmorgonen så hade jag och syrran bestämt att vi skulle ge oss ut och morgonjogga. Vi skulle ta en kortare runda på runt 5km och jag skulle bestämma tempot. Jäklar va bra hon var syrran. När vi gick iväg för att värma upp i snabb gång så tyckte hon redan där att, "så här fort brukar hon nog inte gå" och "jag har nog maskat lite när jag har kört mina rundor". När vi sen började småjogga, vi bestämde att försa joggen skulle var i två minuter och där var det tvärtom, hon tyckte att det gick långsammare än när hon själv brukar jogga. Men så brukar hon inte heller orka jogga i två minuter. Efter joggen så tog vi snabb gång i två minuter varefter vi på nytt körde ett tvåminuterspass. Vi joggade sakta sakta även uppför de små backarna och det gick så jäkla bra. Totalt blev det 13 minuters jogg, en klar ökning av joggen för Mias del.

Jag kommer så väl ihåg när jag själv började jogga för två och ett halvt år sedan, på precis samma sätt som nu. Sakta sakta kort kort... som blev lite längre och längre och därefter även lite snabbare. Jag vet vilken underbar utveckling som Mia har framför sig och jag hoppas verkligen att hon orkar hålla i. Jag är hennes absolut största supporter och kommer att följa hennes väg. Jag kommer att peppa och tjata där det behövs och uppmuntra och berömma, allt för att hon ska orka fortsätta. Jag vet hur jobbigt det är. Men vet också hur härligt det är och hur fantastiskt duktig hon kommer att känna sig när hon joggat sina första HELA fem minuter, sin första HELA kilometer, sin första HELA mil och så vidare.
Heja Mia!!! Jag tror på dig!!

måndag, juli 27

Semestertider = semesterbloggande

Det här med semester är ju bra, jag borde ha hur mycket tid som helst jämfört med när man jobbar att uppdatera bloggen men det är snarare tvärtom. Bloggen går på halvfart... kommer bli bättre när rutinerna är på plats i och med jobbande igen.

Vad som däremot inte har tagit semester så är det min träning. Jag kämpar på i sommarvärmen men tycker att jag har kommit in i en rejäl svacka. Träningen känns tung, det spelar ingen roll om det är intervaller, snabbdistans eller lågpuls-pass, trögt och jobbigt är samtliga typer. Det som är mest oroande är ju problemet som jag skrivit om tidigare att jag får stora problem med andningen i kvallitetspassen. Jag får inte ner luften i lungorna utan hyperandas högst upp i luftrören. Jag var hos en läkare i torsdags på Sofia-kliniken för att se om det verkligen är något som är galet rent fysiskt. Han tog en massa prover inkl lungröntgen. Jag ska även på spriometri den 18 augusti och därefter tillbaka till läkaren på återbesök för att se vad testerna har gett. Återkommer med resultat kring det senare.

Så blev vecka 30
En vecka vecka med bra mängd, blev hela 58,6 km härlig blandad träning.

MåndagResdag
Genomfört, väldigt jobbigt ;-)
TisdagIntervaller 6*3minInställt, kände mig fortfarande sliten i kroppen efter fjällvandringen.
OnsdagVila
Körde lite av fartlekspass, körde helt på känn för att se om kroppen var återhämtat från i helgen. Galet hög puls, och andningsproblem, bokade läkartid när jag kom hem.
TorsdagSnabbdistans 40-60 minInställt, läkarbesök på morgonen
FredagVilaKörde gårdagens snabbdistans idag istället. Kändes väldigt tungt, har på tok för hög puls.
Lördag LågpulspassGenomfört, körde ett backigt lågtempopass för att testa. Kändes bra i benen men pulsen fortfarande väldigt hög.
SöndagLågpulspassGenomfört, härligt socialt långpass med vänner. Ny runda runt Mälarhöjden, riktigt bra runda.

Samling vid slussen för ett härligt gemensamt långpass. Initierat av Linda. De som var med var förutom jag själv och Linda, Marie, Helena, Ingrid, Peter, Daniel, Jossan, Micke och Kalle.

Första stoppet, Vinterviken

Nu har vi kommit i "mål". Här sprids vi för vinden, några tar här tunnelbanan, några fortsätter södermälarstrand till slussen och jag själv får sällskap av Marie, Peter, Kalle och Daniela bort mot Skanstull.

Ojoj, här slank ju en bild med på min alldeles egna nyinköpta bil. Fin va :-)

onsdag, juli 22

Att njuta av livet

Det har varit en härlig första semestervecka som jag har tillbringat tillsammans med min kompis Madde från Östersund. Vi har verkligen smakat på livets goda den här veckan på alla de sätt.

Lyxbilsköp
Måndagen ägnades åt att fara runt hos bilförsäljare för att hitta en bil till mig. Är ruskigt trött på att inte ha tillgång till egen bil och tänkte nu göra något åt det. I skrivande stund så kan jag ju berättat att jag också har funnit min livskamrat. En beggad metallicblå Ford Focus flexifuel som ska hämtas i slutet på veckan. Jättefin :-).

Träning
Jag fick sällskap vid dagens intervallpass av Madde och körde som omväxling passet på löparbanan här i Hammarbyhöjden. Jag körde mina vanliga intervaller, 3-minuters, hade tänkt att jag skulle köra joggvila mellan intervallerna men tog slut fullkomligt, hade dåligt med energi i kroppen. Under den sista intervallen så öppnade sig himlens alla portar och det började fullkomligen vräka ner. Vi tog skydd under en litet tak vid banan innan vi kunde ta nerjoggen på vägen hem.

Kroppsrenovering
Därefter var det helt ljuvligt att ta sig in till stan och till Centralbadet för att bubbla, basta och sippa på rosévin. Vi tillbringade utan problem hela eftermiddagen där på badet. Riktigt bra återhämtning och perfekt till att "refresha" kroppen inför semestern. Fila och putsa och feja...

Rekreationsresa
Onsdagen tog vi en tidig båt ut till sandhamn för en dag i solen. Köpte jordgubbar på vägen ut, hade fika med och låg och myste ute på ön. Kvällen slutade inne på medborgarplatsen där vi träffade en gemensam tidigare kollega. Har inte träffat henne på säkert flera år, så det var riktigt skoj att ses.

Roadtrip
Torsdagen gick vi upp tidigt föra att ta oss upp till Östersund. Det var en rätt skön resa uppåt genom landet som gick helt enligt plan. Väl där så gav jag mig ut på ett snabbdistanspass, 40 minuter snabbdistans plus uppvärmning och nedvarvning stod på schemat. När jag kom tillbaka från turen så hade Madde fixat middag, supergoda biffar med örtkryddor, oliver och fetaost i. Jonas kom över på middagen och hade en film med sig som vi slötittade på innan vi gick och la oss.

Fjällvandring
Fredag morgon var det uppstigning i bra tid, intag av en rejäl frukost och så iväg, förbi Åre och bort till Storulvån. Det var dags för tre dagars fjällvandring. Jag har tidigare bara gjort ett par dagsturer på fjället så det här var något helt nytt för mig. Att ge sig iväg med 15 kg på ryggen, vi skulle i och för sig inte göra någon direkt strapatsrik tur utan skulle ta en enkel tur i Jämtlandsfjällen och vandra den välkända Jämtlandstriangeln, vilken är en väl upptrampad led där massor med folk rör sig, rena autoban faktiskt.
Första dagen skulle vi gå från Storulvån till Sylarna, en sträcka av 17km, nu gick vi inte ända fram då vi hittade ett bra ställe ett par km innan att slå upp tältet på. Sträckan den här första dagen blev därför bara 15km, vilket i alla fall jag kände var helt tillräckligt. Vädret var helt perfekt första dagen, lagom mulet och lagom varmt. En bra förstadag i fjällen.
Andra dagen vaknade vi till en strålande dag med väldigt lite moln på himlen och kände att livet är bra underbart. Blåhammar var målet för den här andra dagen i fjällvärlden. Dagen var helt underbar. Hittade ett urmysigt ställe för lunch, där vi kunde sitta på stenarna vid ett vattendrag och sluka i oss av både mat och sol.
Väl framme i Blåhammar så satt ölen helt perfekt!! 75 kronor för en öl, men värt varenda krona.

På natten vaknade vi ideligen av att det stormade rejält. Enligt prognoserna så skulle det även dra in ett regnväder fram till lunchoch då vi ändå inte kunde sova så tog vi en snabb frukost, packade ihop och gav oss iväg redan innan klockan sju på morgonen. Vi hann inte speciellt långt innan det började ösa ner. Det var med andra ord inte något direkt härligt väder att gå i, det blåste någonstans runt stormstyrka och regnet piskade, så vi gick i stort sett och tittade mest ner i backen direkt framför oss för det gjorde så jävla ont att få regnet i ansiktet. Dagsetappen skulle idag bli 12km men efter en liten "detour" så slutade den på 22km. No more comments...

Återhämtning
Amarone-vin och fotvård kändes helt rätt efter fjällturen.

Så blev vecka 29
En vecka där såväl kropp som själ fick sig lite till livs. Bra intervallpass, en härlig dag ute på Sandhamn och en leasa för själen inne på Centralbadet.
MåndagMorgon: Styrka
Genomfört
TisdagIntervaller 6*3minGenomfört, körde veckans intervallpass på löparbana som omväxling
OnsdagVila
Vila i solen ute på Sandhamn
TorsdagSnabbdistans 20-40 minSnabbdistans ute på Frösön i Östersund, körde 40 minuter.
FredagFjällvandringGenomfört, 15km
Lördag FjällvandringGenomfört, 17km
SöndagFjällvandringGenomfört, 22km

tisdag, juli 14

Vecka 28 Lågpuls - Lågpuls och så lite lågpuls

Efter förra veckans mängdvecka så var det dags för en rejält återhämtningsvecka. Ett pass på sörmlandsleden blev det och det var nog det långsammaste passet jag hittills gjort. Leden var riktigt sörjig efter veckans regnande plus att jag är lite ovan att springa där det är mestadels rötter, stenar och andra hinder. Tror ändå att det är rikitgt bra träning för mig. Totalt blev det den här veckan 38.8 km.

MåndagVila
Genomfört
TisdagVilaGenomfört
Onsdag90 min lågpulspass
Genomfört. Sprang från jobbet och hem, härligt som omväxling att springa från A till B och inte bara en runda
TorsdagVilaGenomfört
FredagMorgon: StyrkaEj genomfört
Lördag Lågpuls 120 minHärligt pass ner till Tyresö via Sörmlandsleden. Ett pass som jag säkert kommer att göra igen.
SöndagLågpuls 60 minFlacka runda runt Södermalm tillsammans med Madde.


På väg ut på Sörmlandsleden

Så här såg det ut på en hel del ställen på Sörmlandsleden

Första etappen avklarad, bara att gå på etapp 2

Söndagspasset med trevligt sällskap av Madde

onsdag, juli 8

Så blev mängdveckan 27

En riktigt bra veckan med både mängd och fart. Tuffa intervaller, snabbdistans med Mia som piskare var rikigt tufft och så hela vägen ner till Järna två dagar senare. 84.6km blev det totalt den här veckan.

MåndagMorgon: Styrka
Genomfört
TisdagIntervaller 6*3minGenomfört, Efter en riktig tuff uppvärmning blev det intervaller i bra fart i aningen kuperad terräng.
OnsdagMiddag: 60 min lågpulspass
Genomfört, lågpulspass i Hagaparken på lunchen, fick sällskap av Johan idag. Trevligt.
TorsdagSnabbdistans 15-30 minSnabbdistans som bara f-n. Det var varmt närmare 30 grader när passet genomfördes. Tungt!!
FredagMorgon: StyrkaVila, lite känning i höger vrist/hälsena.
Lördag Hornstull - Järna 55kMitt första Ultrapass, helg underbart. 55.7km på 6 tim, 50 min
SöndagVilaVälbehövlig vila

söndag, juli 5

Hornstull - Järna

Jag är så lycklig, nu har jag sprungit långt, riktigt långt. Jag har sprungit så långt att jag nu är Ultra och det känns så fantastiskt härligt. Jag deltog i ett underbart löpevent, Hornstull-Järna, anordnat av Ultraprofilen Fredrika från klubben. Vi sprang från Hornstull genom varierande natur ner till Järna. En sträcka på 55km.

Förberedelser
Jag har försökt att förbereda mig på den här långa turen så mycket som det bara går. Jag har lusläst tips på allt från funbeat till jogg.se och teamfakta. Ändå kände jag mig förvirrad och packade om tusen gånger innan jag väl gav mig iväg. Till sist så bestämde jag mig för att springa med vätskebälte och packade följande:
  • Två flaskor vatten
  • En t-shirt i en påse
  • En tunn vindjacka
  • Kamera
  • Två gel
  • Compeed
  • Visakort, rikskuponger och lite kontanter
  • SL-kort
  • Lite cashewnötter i en påse
Etapp 1 Hornstull - Skärholmen
10,7 km - 75 minuter

Vi var ungefär 75 tappra som samlades vid 7/11 klockan 8.30 på lördagsmorgonen för att påbörja vår färd mot Järna. Fredrika önskade alla välkomna och berättade lite om upplägget. Vi skulle bli tre grupper som skulle hålla olika tempo. Den snabbaste gruppen leddes av Berndt och skulle hålla ett tempo på runt 6 minter/km. Nästa grupp skulle ledas av Mia och Tone och de skulle hålla ett tempo av 6.30 och så den sista gruppen som jag skulle följa som skulle hålla ett tempo på drygt 7.00 minuter/km. Fördelningen i grupperna blev rätt jämnt, ungefär 25 personer i varje grupp. Det var jättekul att träffa så mycket människor, som man lärt känna under mitt år som löpare i framför allt TSM och IF Linnéa. Jag passade på att proviantera en flaska vatten innan vi 8.47 sprang från 7/11 på väg på vår första etapp. Den gick förutom ett kortare stopp på Preem för toalettbesök ner mot Skärholmen. Alla var pigga och glada och sorlet bland deltagarna var härligt.

Etapp 2 Skärholmen - Hallunda
8,278 km - 59 minuter

Väl i Skärholmen dundrade alla in på Mc Donalds. Tror inte att vi var en grupp av McD's mer normala besökare. Jag åt en glass med chokladsås, jammi vad gott det var!! Än så länge kändes kroppen bra, inga direkta krämpor och massor med energi kvar i kroppen. Det var bara helt underbart. Vädret visade sig från sin bästa sida, en mulen dag som på beställning. Vi träffade här på mellangruppen som väntade in oss på varje etappmål, detta för att deltagare skulle ha en möjlighet att byta mellan grupperna.

Etapp 3 Hallunda - Rönninge
9,897 km - 70 minuter

Under den här etappen så skulle vi passera halvmaramarkeringen. För många i gruppen det längsta de någonsin har sprungit. Nu började vi också komma ut på landet ordentligt och sträckan var väldigt grön och lummig. Vi sprang efter små landsvägar förbi en liten sjö och salems kyrka. På vägen mot Rönninge så passerade vi en källa, St Botvids källa. Där stannade vi och några svalkade sig i vattnet och vi passade på att fira de som nu slagit distansrekord. Det var fyra tappra personer, Jossan från klubben som tidigare sprungit en halvmara som längst och ännu hängde på. Bra Jossan!! Och så hade vi tre tappra som tidigare hade sprungit 9, 10 och 12 km och nu slagit rejäla rekord. Grattis!!

Därefter var det bara att jogga på vidare rakt ner mot Rönninge torg där det var dags för en längre paus med lunch. Jag var som vanligt rätt förvirrad och osäker på vad man ska och bör äta och kollade runt lite bland de övriga delagarna. De käkade allt från vinbladsdolmar till mackor och sallader. Själv hittade jag en 8-bitars sushi, en drickyougurt och ett par bananer. Fick inte i mig så mycket, fyra bitar av sushin, drickyougurten och en banan slank ner. Handlade även på mig nötcreme, som ju ska vara bra att äta.


Etapp 4 Rönninge - Södertälje
10,238 km - 75 minuter

Nästa etapp mot Södertälje var en mardröm. Jag vet inte riktigt vad som hände men jag hade det oerhört tufft, kände inte att jag hade någon energi riktigt i kroppen och orkade inte alls springa på uppför backarna. Gick uppför varenda motlut för att överhuvudtaget orka. Efter Rönninge var det ju nästa tre mil kvar och jag hade nu väldigt svårt att se att jag skulle orka. På vägen mot Södertälje så stannade vi i Östertälje där ett par deltagare hoppade av. Jag köpte där min på flera år första cocacola för att få lite extra energi. Det var rikigt god men gav mig inte riktigt den energin som jag hade önskat. Nu var det bara runt 4km kvar till nästa etappmål, Södertälje och jag tänkte att dit skulle jag i alla fall.

Etapp 5 Södertälje - Eklundsnäsbadet
4,569 km - 34,28 minuter

Vi stannade nere vid hamnen i Södertälje för att äta och dricka lite. Jag var lite orolig nu för hur jag skulle orka hela vägen fram. Det var ett par stycken som hoppade av här också. Jag pratade runt lite med folk och hörde mig för hur de kände det. Det var flera som jag pratade med som jag tyckte såg starka ut, där det visade sig att de var rejält slitna nu. Knän kändes svullna, fotsulor ömmade, ben var stela, orken började sina. Jag insåg då att jag inte var ensam i båten, att det var många fler som var minst lika trötta och slitna som jag, och tro det eller ej, men det gav energi. Att höra att andra var trötta gjorde mig piggare!! Märkligt... Vad som också gjorde att jag fick tillbaka lite energi var några chips och en fantastiskt god kopp kaffe.

Efter det här stoppet i Södertälje så var jag en helt annan person som sprang. Benen kändes mycket lättare, och nu var det nedräkning, nästa etapp var den hittills kortaste etappen, bara 4,5 km och jag visste att dit var det inga problem, och sträckan därefter var ett senare problem.


Etapp 6 Eklundsnäsbadet - Järna
11,942 km - 96 minuter

Vid Eklundsnäsbadet var det dags för ännu ett nytt stopp. Nu hade vi också passerat marathondistansen, så nu var resten bara ren bonus. Nu var varje steg ett nytt rekord. Även här hade vi personer som slog distansrekord, de tre som tidigare bara sprungit 9,10 och 12 km var fortfarande med oss, helt fantastiskt. Även Ingrid från klubben slog här sitt tidigare distansrekord vilket tidigare var runt tre mil. Bra jobbat Ingrid!! Efter det här stoppet så var det "bara" en transportsträcka på 12 km in i mål. Under den sträckan så stannade vi också och jublade över att vi nu var officiella ultralöpare, dvs vi hade passerat 5 mil!!!

Den sista sträckan sprang vi mycket på Sörmlandsleden vilket innebar lite mjukare underlag vilket var som balsam för trötta fötter. Nu kom också regnet som vi hade klarat oss ifrån under dagen. Himlen öppnade sina portar och Tor slog med sin hammare. Och folk berättade härliga historier att man inte alls behövde bli träffad av blixten direkt i huvudet som jag och några till trodde, utan det räcker bra att den träffar i ett träd några tiotal meter bort. Sen skulle den sprida sig i marken för att därefter slå ut oss.... Kändes bra :-).

Sista biten var det direkt terränglöpning som gällde och i och med regnet som precis hade fallit så var det en härlig sörja bitvis att ta sig igenom. Vi lyckades med andra ord att hålla oss torrskodda i ungefär 52km, sen sket det sig.

Målet - Järna
Målfoto Järna, fotograf Linda P
Vi var 20 stycken som tog oss till målet i Järna, bara från vår grupp. Helt fantastiskt!!


Sitter här på en tai-restaurang på Hornsgatan tillsammans med Fredrika, Gunnar och Björn och äter en välbehövlig middag efter väl utfört arbete. Sitter och bara låter allt sjunka in.

Det här var min första ultradistans och trots att jag var trött och bitvis väldigt sliten igår så sitter jag här idag, dagen efter, och har faktiskt inte direkt ont någonstans, jag känner mig oförskämt fräsch i kroppen. Jag sitter här med en mersmak i munnen och kommer med all säkerhet att köra mitt första "riktiga" ultralopp i Skövde i mars nästa år, ett tidslopp på 6 timmar. Jag känner mig nöjd, jag känner mig glad, jag känner mig oerhört lycklig!

Tack Fredrika och alla medlöpare för en underbar dag!! Ni gjorde den helt oförglömlig!

Fler bilder

Fler berättelser och bilder
Mia
Jossan
Liselott
Mats
Micke
Fredrika
Peter
Helena
Joakim

fredag, juli 3

15+15+15+15 = Tufft

Då det här var mina längsta femton minuter i mitt liv så blir det självklart ett av de längre inläggen också.

Idag stod det på mitt schema från Skogen att jag skulle springa 15-30 minuter löpekonomi vilket är samma som snabbdistans. På schemat för IF Linnéa stod det 15 15 15 15. Hmm, what is that!! Vi fick förklaringen av Allan precis innan passet att det innebar:

15 15 15 15. Mitt planerade tempo inom parantes
  • 15 minuter uppvärmning, helt fritt tempo (6.30)
  • 15 minuter i den absolut övre delen av komfortzonen (6.00)
  • 15 minuter i riktigt högt tempo, det här ska inte vara behagligt, det ska göra ont och smaka blod (5.40)
  • 15 minter nedvarvning i helt fritt tempo (sakta återkomma till livet)
Rundan vi skulle springa idag var runt södermalm, jag insåg på en gång att skulle jag springa den rundan med de här snabbfotade varelserna så skulle jag komm så långt efter att de skulle ha hunnit dricka upp sina öl och gått hem innan jag ens hade tagit mig runt. Jag kollade då med Allan om det var ok att korta rundan, vilket var helt i sin ordning, men det skulle göra ont! Han har ju sprungit en del med mig och insåg säkert också att det var en rätt bra idé.

Vi gav oss iväg, gåendes... tills någon kläckte ur sig: "att visst var det fritt tempo, men det kanske inte var gång som avsågs...." då började det röra på sig i leden. Jag trodde ju att jag skulle få kuta själv på min minirunda men fick sällskap av Mia, Sofie och Micke. Mia och Sofie sprang ju båda 12-timmars i helgen och behövde ta det "lugnt" så det passade bra att kuta med mig. Mia sa att hon skulle piska mig, fast ändrade det till pepp, kändes aningen lugnare. Kändes fantastiskt kul att hon ville göra det.

Vi började jogga ner mot Tanto och tog där till vänster bort mot Dannvikstull. De övriga sprang åt andra hållet för att köra Södermalm runt. Vår plan blev då att vi skulle komma ungefär samtidigt tillbaka till Tanto för ett härligt bad innan After Run Beer.
Tranorna har kommit till Tanto
Jag kände redan vid de första 15 att det skulle bli rätt tufft, värmen tog ut sin rätt. Mia var fantastisk, hon pratade massor och kom med en tips och råd redan här på uppvärmningen vad jag skulle tänka på då det blev tungt och jobbigt.
- "Om benen känns tunga, fokusera då på andningen och att den går lätt".
- "Om andningen blir tung, känn då vad lätt benen springer och att de trummar på".
- "Fokusera också på armarna, tänk dig att du har stavar i händerna och hjälp till med dom".
- "Räkna steg, som Paula Radcliff".
- "Andas in, räkna, ett två tre, andas ut, räkna, ett två tre, känn rytmen".

När första 15 var avklarade ökade vi till 6.00-tempo. Det blev verkligen jäkligt jobbigt, Mia peppade hela tiden!! "Du orkar, Det ser bra ut, Kom igen Carina, Upp med hakan, Tänk dig att du sätter foten aningen längre fram, Glöm inte att andas. Du har ett bra löpsteg." Det funkade fast pulsen var skyhög, den låg i spannet jag enligt Skogen ska ha för intervaller, så nog kämpade jag lite. När det började närma sig slutet på andra kvarten och då det skulle vara dags att vända för att springa RIKTIGT fort, så sa jag att jag måste få vila innan. Jag fick det på nåder... en minut kom vi fram till att jag skulle få hämta andan innan vi vände för 5.40 tempo-löpningen. Vi gick Vi vände Vi ökade

Fan vad fort det gick, redan efter drygt ett par minuter så kände jag att faaan, det här går inte och slog av på takten. Mia hojtade, "du kan, kom igen, fem minuter ska du orka, det är bara fem minuter av ditt liv". Hon hade strax innan försökt med "det är bara femton minuter av ditt liv", men i det läge kändes femton minuter som en hel evighet. Jag bet ihop, ökade steget igen och tänkte att va fan, hon har rätt, fem minuter fixar jag. Vi sprang under Skanstullsbron och det började bli riktigt plågsamt och jag visste att det skulle komma en uppförsknix strax och tänkte hur fasiken det skulle gå. Vi närmade oss och Mia hojtade "Korta steget, spring upp för backen sen får du slå av, vi springer upp för backen, i Linnéa springer man upp för backar". Ok, jag ÄR ju IF Linnéa så jag tog i och helt plötsligt var vi uppe och som belöning så fick jag vila lite, jag slog av på tempot till gång. Mia var på direkt, "jogga Carina, rör på benen, det är nu du bygger pannben, lär kroppen att återhämta sig" och jag joggade, sakta sakta.

Så fortsatte det, bit för bit. Vi ökade ett par tre minuter, joggade, ökade igen och jag orkade!!!! Mot slutet av de femton minutrarna så såg vi en tjej en bit framför oss. Och Mia sa "Vi kutar om henne sen är vi klara, kom igen, när du har passerat henne får du slå av på takten!!" Jag längde steget, jag ökade steget och var uppe i grymma 4.20 då jag passerade tjejen!! Jag flög!!!

Tack för fantastisk pepp UltraBästaMarathonMia!!
Så här såg vi ut när vi sprang, jag med tungan ständigt
hängande och Mia med ett leende.

onsdag, juli 1

Hagaparken vid lunchtid

Härligt att ha så nära Hagaparken, hinner till och med ta en joggrunda på lunchen. Idag fick jag med mig en kollega ut när jag körde mitt lågpulspass. Johan passade på att lufta sig lite, han ska ju springa Midnattsloppet nu i augusti så det börjar ju bli dags för lite träning. Bilderna är från både dagens runda och förra veckans runda. Det var väldigt varm även idag så det var grymt svårt att hålla pulsen. Slutade med 142 i snitt, lite för mycket, men rundan var fin :-).

En helt vanlig tisdag

Igår kväll var det då dags för intervaller omgång tre enligt schema från Skogen. Jag har ju haft lite känningar i halsen sedan en vecka tillbaka och på grund av det så blev det ju lite om kastningar i schemat förra veckan. Jag missade till och med ett löppass och ett styrkepass av den orsaken. Jag tycker fortfarande att jag har känning i halsen men det är det ENDA problem jag kan känna. Jag har helt normal vilopuls och har samma ork som vanligt. Det enda är väl att jag har haft svårt att hålla ner pulsen på lågpulspassen, men det beror säkerligen på värmen. Jag har hört mig för lite med olika personer kring min halskänning och den indikation jag får från dessa är att det skulle kunna vara problem med pollen. Jag köper det...

Tillbaka till gårdagens intervaller. Det var jättemycket folk på Linnéa-träningen igår, midsommarfirandet är över, värmen är här men semestrarna har nog inte kickat in ännu, är nog troliga skäl till den goda uppslutningen.

Uppvärmningen gick även idag tokfort, sprang min vana trogen längst bak i ledet och fick idag sällskap av Allan och Magnus. Efter nästan 4.5 km i 5.50 tempo så slog jag av på tempot, började känna av aningen mjölksyra och insåg att jag var tvungen att återhämta mig lite innan själva intervallerna. Släppte grabbarna före och slog av på takten först till lätt jogg och sen till gång. Blandade jogg med gång fram till jag träffade på gänget igen. Vi körde idag intervallerna på en "rundbana" som låg uppe i Tantolunden, den var drygt 800 meter lång och aningen kuperad. Jag valde för att få någon struktur på intervallerna att börja på enpunkt på banan, köra mina tre minuter och sedan gå vidare till utgångspunkten. Detta gjorde att "vilan" mellan intervallerna blev nästan lite lång i tid räknat som själva intervallerna.

Det var en nyttig intervallträning, bra för mig att köra i aningen kuperad terräng, jag är lite feg med det normalt sett. IF Linnéa träningen driver mig till nya nivåer vilket känns oerhört bra.

Efter passet drog vi ner till Tanto-badplats för avsvalkning, många badade helt men själv så valde jag att bara svalka ner benen, det var oerhört skönt.

Så här blev passet:
00:25:124,3 km05:52 min/km(Tok)Snabb uppvärmning 151 (161)
00:13:561,8 km07:44 min/km
Lite återhämtning innan intervallerna 148 (161)
00:03:020,57 km05:19 min/km
Intervall 156 (165)
00:02:560,56 km05:14 min/km
Intervall 160 (165)
00:02:580,57 km05:12 min/km
Intervall 158 (165)
00:02:580,57 km05:12 min/km
Intervall 158 (165)
00:02:580,59 km05:02 min/km
Intervall 158 (164)
00:03:020,62 km04:54 min/km
Intervall 158 (165)
00:05:38 0,92 km 06:07 min/km Nedvarvning

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil