Sidor

tisdag, november 30

Tjurrusning

Ja det är nog det ord som passar bäst på dagens löppass. Jag springer iväg och det känns så fantastiskt bra, benen bara studsar fram och första kilometern går mycket riktigt i bra fart. Fortsätter på samma sätt som en yster kalv på grönbete med nästa kilometer. Under den här tiden så stiger pulsen sakta men säkert, slag för slag, det blir tyngre det känner jag men har ändå svårt att inte låta benen pinna på. Sen bara tvärdör jag, benen går inte att mana på!!! Stannar pustar ut, låter pulsen gå ner lite. Börjar sen springa igen, på exakt samma sätt, full fart och pulsen stiger slag för slag. Tills benen dör igen. Ungefär så såg hela dagens pass ut, vilket pulskurvan här skvallrar om. Det ser mer ut som ett intervallpass än ett distanspass.

image 
Egentligen borde jag kunna springa med den pulsen, i alla fall kunde jag det förut! Kanske ett tecken på dålig form och i så fall är det hög tid att jobba upp den nu. Långa lugna pass i behagligt tempo blandat med lite tjurrusningar så är jag snart där. Det märkliga är att just den farten, tjurrusningsfarten, känns så oerhört bekväm att springa i, det känns om om det verkligen är mitt tempo och det är dit jag vill komma. Målet är att kunna köra långpass i det tempot. Föresten, haha, jag har ju 4.00 timmars mål på marathon nästa år och då ska jag hålla den här farten i 42 kilometer… inte bara två eller tre eller fem!!

Distans: 5.62km
Tempo:  5.40 min/km
Tid:       31:52
Puls:      snitt 154, max 169

8 kommentarer:

  1. Dålig form tror jag inte du är i men ovan vid just den farten en längre tid kanske. :-) I maj nästa år gör du det! :-)

    SvaraRadera
  2. Ingmarie -> jag hoppas verkligen det, fast förstår inte just nu hur det ska gå till. Hoppas att tiden fram till dess räcker till. Först och främst måste jag ju bli bekväm i tempon runt 6.00 och strax därunder... Jag har allt en bit kvar :)

    SvaraRadera
  3. Med din träningsiver så är jag övertygad om att det blir en lätt match för dig! Kör hårt men kontrollerat =)

    Peace Love och Löparskor!

    SvaraRadera
  4. Jesper -> Lätt och lätt, det vet jag inte, men jag ska verkligen ge mig själv en bra chans! Försöka att se till att ha rätt förutsättningar.

    SvaraRadera
  5. tänk på att det är jobbigare i kyla än vad det är senare. Jag tror helt klart att du grejar det. Jag minns vilken form och vilken potential du hade innan du hittade dåliga blodvärden. Du rockar tjejen!

    SvaraRadera
  6. MarathonMia -> Det är sant, kylan påverkar nog en hel del. Jag hoppas på att hitta tillbaka och förbi den formen. Jag vill verkligen bli snabbare! Snart jul, får önska av tomten :)

    SvaraRadera
  7. Heja Carina, du kommer klara det!
    Vi får peppa varandra!

    SvaraRadera
  8. Tack Jossan! Klart vi peppar varandra!! Heja oss!!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil