Sidor

tisdag, februari 15

Metodstudie sista testet

Idag så var det dags igen för mig att maxa på löpbandet. Jag var rätt nervös innan jag gav mig av, vet ju att det där med att ta ut mig fruktansvärt mycket, pressa det allra allra sista ur kroppen inte är så himla lätt. 

Som förra gången så fick jag börja med att svara på en enkät om hur mycket jag rör mig. Frågor kring hur stillasittande jobb jag har, hur mycket jag rör mig förutom jobbet och i vilken ansträngningsgrad. Detta kommer sedan att matchas mot de data de har fått från den aktivitetsmätare som jag har burit i en vecka. Och sedan ytterligare matchas förstås från de tester som jag har genomgått vid två tillfällen nu.

Cyklingen som ju är rätt lätt var inte heller idag några som helst problem. Lite mjölksyra i benen efter den sista stegringen men annars inte nämnvärt ansträngande.

Därefter var det så dags för det så skrämmande löpbandet, löpbandet där farten och lutningen ska upp så att det blir sjukt ansträngande. Idag hade vi en liten annan taktik. Jag sprang först en längre stund på löpbandet i lugn fart och utan masken för att för det första bli av med mjölksyran och för det andra blir ordentligt varm i kroppen. Jag körde också två stycken rejäla fartökningar för att som Frida sa väcka upp alla de snabba muskelfibrerna, något som jag inte gjorde under förra testet.

När sen testet körde igång så gick det mycket bättre, jag lyckades bita ihop och slita på längre än förra gången, fick upp pulsen ytterligare några slag, försökte hela tiden att tänka två steg till, två steg till, bara två steg till. Frida hejade på, - jag vill ha sju minuter, - 30 sekunder till får du kämpa, - bit ihop nu, ge mig åtta minuter, - du är stark idag. Teamworket gjorde att jag lyckades mycket bättre än förra gången. Men faktum är att jag tror att jag skulle kunna ge ännu lite mer... övning ger helt klart färdighet och jag tror att det här är så jäkla nyttigt för mig!! Att kunna ta ut mig, att inse att jag faktiskt kan, att jag är mycket starkare än jag tror! Det ger verkligen en självförtroendeboost!!

Den här gången ökade jag den maximala pulsen från förra veckans 166 slag till idag 172 slag. Även VO2max ökade två tiondelar från förra veckan. Ökningarna beror, skulle jag tro, helt på att jag idag lyckades kämpa lite mer än förra veckan. Frida som gjorde testerna tror att jag kanske har en maxpuls på runt 176, själv tror jag att den ligger högre, men vad vet väl jagSmile.

Elin som är den som jobbar med metodstudien kommer nu att sammanställa resultaten och så kommer jag att få dem hemskickade. Det kan nog dröja ett tag men så fort jag får dem så berättar jag om det för er.

7 kommentarer:

 1. spännade, skriver jag med! ja, i alla möjliga sammanhang spelar det en stor roll vad vi tror oss om att klara av. värt att komma ihåg när tvivlet sätter in.

  SvaraRadera
 2. Vad roligt och så spännande!
  Bra jobbat på löpbandet Carina, extra gott att du sen kände att du hade orkat lite till. Det finns mao. lite dolda hästkrafter där du :-D

  SvaraRadera
 3. Hahaha vad glad jag blir att du lyckades så väl, fasen vad bra jobbat!!!
  Ska bli kul att höra när du får hem utvärderingen.

  Peace Love och Löparskor!

  SvaraRadera
 4. Träningsglädje -> Ja, helt klart intressant!

  Cecilia -> ja, och jag har funderat på hur mycket mer jag skulle kunna klara av om jag gjorde testet ännu en gång...

  Jessica -> Tack! Ja, undrar just var MIN gräns är :)

  Jesper -> Tack, jag var rätt nöjd när jag väl gav mig av därifrån, jag som inte ens ville gå dit igår. Tror det var lite rädsla inblandad i det..

  SvaraRadera
 5. Vad roligt och bra jobbat!Man klarar oftast mer än man tror. :-)

  SvaraRadera
 6. Ingmarie -> Ja, det går nog allt som oftast att pressa lite lite till!! Jag måste bara öva på det :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil