Sidor

tisdag, februari 22

Ultrahelgen – den fantastiska

Vilken fantastisk helg det har varit på alla sätt och vis. Jag och Kristina har jobbat så hårt inför det här eventet för vår önskan har verkligen varit att det skulle bli en fantastisk helg för alla inblandade och jag tror faktiskt att vi lyckades.

Helgen började egentligen redan i mitten på veckan med listor och telefonsamtal och inköp av saker och planeringar. Det har varit så himla roligt! Kristina är verkligen en fantastisk människa att jobba med, hon är så kreativ och har sån himla koll på allt så det har varit en ren fröjd!!

Ultrahelgen började med ultratinget i fredags med efterföljande middag i Hartwickska huset. Närmare femtio personer kom dit och deltog och minglade under kvällen. Det var trevligt att träffa och mingla med lite folk redan där och då även fast jag tyvärr inte hann med att mingla så mycket som jag hade önskat. Sen var det bara att ta med mig nattgästen Emelie hem för att få några timmars sömn innan lördagen.

20110219-IMG_0560 
Lugnet före stormen, den underbara stormen!!

Lördagsmorgon vaknade jag full med förväntningar och mycket pirr. Vi gav oss av rätt tidigt på morgonen för att vara på plats i god tid innan åtta. Det var en del att fixa med innan själva föreläsningen skulle börja och alla deltagare började droppa in. Runt halv nio började den fantastisk vackra salen att fyllas av folk och sorlet spred sig allt högre i rummet. Föreläsarna Timothy Noaks och Rune Larsson var på plats och hela härligheten kunde börja.

20110219-IMG_0572 Eventet började med att Kristina berättade skapelseberättelsen, något tweekad för tillfället. Det var skapelseberättelsen om hur det här eventet har uppkommit. Det var en riktigt bra och underhållande berättelse hon hade skrivit och som hon läste upp. Hon är en riktig talang!!

20110219-IMG_0578 Rune Larsson har jag hört flera gånger förut men kan inte få nog av att lyssna på hans inspirerande historier och den glädje som han förmedlar. Jag gillar hans tanke att man alltid ska springa “tillräckligt kort och tillräckligt sakta så att man alltid längtar efter att springa dagen efter”.

20110219-IMG_0566 Timothy Noaks, som skrivit “löparnas bibel” The Lore of Running, höll enormt hög klass, hans kunnighet kring ämnet ultralöpning och uthållighetsträning är imponerande. Han har forskat i ämnet under så många år och har samlat på sig massor med kunskap som han på ett pedagogisk sätt förmedlade till oss alla. Han var också rolig att lyssna på och såg så förnöjd ut när han stod där och föreläste för oss. En riktig mysfarbror :)!!

20110219-IMG_0594 Lördagens event slutade med dela ut Alternativ Nobelpriset till Rune och Timothy med motiveringar skrivna av Cecilia och Mia vilka också läste upp dessa. Roligt då Timothy faktiskt hade skämtat hemma om att han skulle till Stockholm för att träffa Nobelkommittén. Därefter spelade jag en liten fanfar åt de båda pristagarna, en fanfar spelad på en blank plasttrumpet med färgglada knappar, inköpt på BR :).

Timothy pratade om sin modell Central Governor Model, vilken går ut på att det är i huvudet som styrkan sitter. Om du inte har styrkan där så kommer din styrka i muskler och kropp aldrig att räcka till. Det är huvudet som bestämmer om benen ska fortsätta, om du tar dig till ditt mål.

Han pratade också mycket om överdrivet vätskeintag som industrin har drivit fram. Människan är en “delay drinker” vilket innebär att man inte ska dricka proaktivt utan först då man är törstig. Överdrivet vätskeintag har skadat mer än vätskebrist.

Efter denna fantastiska dag så var det dags för en löprunda i Hagaparken med efterföljande middag. En middag som bestod av en svenskinspirerad buffé som var fantastiskt god!

20110220-IMG_0602 På söndagen var det dags för löpning, samtliga öar som Stockholms innerstad är uppbyggd på skulle rundas. Vaknade på morgonen och såg att temperaturen inte var med oss riktigt, närmare –20 grader visade den på. Kyla biter inte på inbitna ultralöpare så trots den låga temperaturen var vi nog närmare 100 personer som samlades mitt på Stortorget i gamla stan på morgonen. Efter genomgång av Kristina om hur vi skulle springa och uppdelning av grupperna så gav vi oss iväg. Solen jobbade på bra under dagen och fick upp temperaturen närmare tio grader så det blev riktigt behagligt. Solen sken hela dagen och Stockholm visade sig från sin allra bästa sida.

20110220-IMG_0605 Jag valde att springa med “partygruppen” det vill säga den grupp som springer lugnast och har mest tid för att prata och mingla. Det visade sig senare att det fanns en grupp som var ännu bättre på det här, de hade till och med vätskepaus i form av öl direkt ur tapp!! Snacka om att ta det här med mingel på allvar :).

20110220-IMG_0613

Ska man springa runt Stockholms alla öar så har det absolut ingen betydelse hur det ser ut. Är det en knappt existerande stig i en brant slipprig sluttning som är vägen runt så tar man den helt enkelt :). Vår grupp fick ihop 54 kilometer och jag är supernöjd!! Både med sträckan och med känslan i kroppen och med det fantastiskt trevliga sällskapet. Jag försökte då det blev jobbigt, att tänka på det vi lärt oss, att tröttheten bara sitter i huvudet, kroppen är pigg och stark och banne mig om jag inte tror att det faktiskt funkade!! Då vi tog väldigt få raster så blev det ett riktigt bra genrep inför TEC. Totalt hade jag klockan avstängd bara i 50 minuter, inklusive lunchen.

KARTAN

Det är så fantastiskt roligt med alla mail, facebookinlägg, mess och inlägg jag och Kristina har fått från så glada och nöjda deltagare. Alla verkar ha haft en lika fantastisk helg som vi har haft det!!

6 kommentarer:

 1. Vilken drömhelg! Ser verkligen hur kul ut som helst. Hoppas på fler tillfällen :)

  SvaraRadera
 2. Nu har jag läst om den helgen lite överallt, den senaste din och jag kan inte låta bli att undra om ni kommer att köra en sådan igen. Bara liiiiite sugen är jag *s*
  Underbar läsning och ni verkar verkligen ha haft en jätte lyckad helg!

  SvaraRadera
 3. Vilken rolig dag, och vad fint du och andra hade lagt upp och planerat för den! Det riktigt spritter i benen när jag läser (ben som för övrigt inom kort ska få provspringa...).

  SvaraRadera
 4. Låter som att ni haft en riktig superhelg! Även fast jag inte är nån riktig ultralöpare hade det varit kul att kunna vara med. Fast att föda barn var ungefär tusen gånger jobbigare :)

  SvaraRadera
 5. Grymt jobbat Carina. Synd att jag missade långpasset. Men foten sa nej i söndags. Lycka till med uppladdningen inför TEC. Daniel Becker

  SvaraRadera
 6. Anna -> Ja, den bästa!! Ja, det verkar helt klart finnas ett enormt intresse för den här typen av event.

  Jessica -> Superlyckat!! Tror att tillfället i helgen var rätt unikt, men vem vet!

  Cecilia -> Åhh vad härligt att läsa!! Hoppas att det går bra!!

  Andréa -> Det var fantastiskt! Jag tror att många skulle ha haft utbyte av helgen oavsett typ av tränig men utför. Föreläsningarna var intressanta för alla tror jag! Jag förstår att du har fullt upp med ditt nya liv nu!

  Daniel -> Tack! Aj, vad synd, det var en härlig löpsöndag. Hoppas foten fixar sig!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil