Sidor

torsdag, februari 24

TSM - Snabbdistans

Ikväll var det dags för första kvalitetspasset med TSM och var snabbdistans som skulle avverkas. Det var samma bana som vi sprang i höstas och som vi kommer att springa ett par gånger till nu under våren. Man kan väl se dem som testlopp för att se att man har förbättrat sig från gång till gång.

I höstas när vi sprang den här distansen så vilade jag mellan de två varven för jag var helt körd!! Jag gick även i någon backe för att jag var så himla trött. Något sådant lathetstecken skulle det inte bli den här gången!! Nä, den här gången var det 100% fokus som gällde och inget annat!!

Förhållandena var i och för sig lite annorlunda den här gången, både kallare och betydligt sämre underlag. Med det i åtanke så bestämdes det att tempot skulle hållas ner lite. Måltempot för kvällen för vår grupp var 5.24, men det var ifall förhållandena hade varit bättre. Roger sa att han skulle hålla 5.50-5.55 tempo och att vi sen kunde hålla det tempo som vi fann lagom.

RENOIR
Bjuder på en härlig bild från när vi sprang runt Åreskutan förra hösten, härliga färger!! Längtar tillbaka!

Jag började med att springa bakom Roger men kände rätt snart att lite fortare vill jag allt springa så jag ökade kom, efter att ha tryckt på lite i uppförsbacken, ifatt den andra ledaren. Har ingen aning om vilket tempo han skulle hålla en jag la mig bakom den gruppen. Det gick klart snabbare, närmare 5.00 än 5.50 tempo. Jag lyckades hänga mig kvar i den gruppen nästan hela första varvet och efter det varvet var jag riktigt trött!! Försökte hela tiden att intala mig om att jag inte alls var trött, att tröttheten bara fanns i mitt huvud, att benen var pigga och starka!! När backen på andra varvet kom fick jag jobba hårt för att inte tappa tempo. Bestämde mig för att jag fick sänka tempot om det behövde men att jag inte fick gå, inte ett enda steg fick jag gå, springa på hela tiden var det som gällde.

Jag slutade snabbdistansen med fanan högt, ok, det blev inte någon 5.24 som var måltiden men nära nog, 5.30 får väl anses vara godkänt för dagen. Det som var lite märkligt var att båda varven var rätt jämna även fast det inte kändes så. Andra varvet kändes betydligt långsammare men det diffade bara 10s på tempot mellan varven. Pulsen var hög, det är bra, bra att jag klarade att springa fast jag var riktigt trött. Den gick upp till 165 efter bara några minuter och låg sen där under resten av passet.

Kvällens pass:

  Sträcka Tempo Tid Puls
Uppvärmning 2.3 km 6.31min/km 15:00 134 (153)
Varv 1 2.46 km 5.26 min/km 12:59 160 (173)
Varv 2 2.48 km 5.35 min/km 13:23 167 (183)
Nedvarvning 2.3 km 6.38 min/km 14:58 163 (191)


 image

10 kommentarer:

 1. Starkt Carina! Både att "våga dig på" rundan som var en jobbig upplevelse förra gången och att fullfölja! Nästa gång blir det 5.24!

  SvaraRadera
 2. Härligt jobbat, Peace Love och Löparskor.

  SvaraRadera
 3. blir också sugen på en snabbdistans!

  SvaraRadera
 4. jag härmade ditt pass rakt av! Det var en intervallform som kändes helt okej faktiskt!

  SvaraRadera
 5. Andréa -> Tack :)

  Ingmarie -> Tack fast nÄsta gång ska det bli SNABBARE än 5.24 :) Helst vill jag en bit under 5.20. om man får drömma lite :)

  Jesper -> Tack!

  Mary -> Men du härmade väl inte snabbdistansen?? jag misstänker att det var mina supertusingar som jag körde lite tidigare som du körde eller??

  SvaraRadera
 6. nej, jag körde detta som låååånga intervaller. (4 x 2,5k)

  SvaraRadera
 7. Hej Carina,
  tack för mycket kul pass idag!
  --anna

  SvaraRadera
 8. Med tanke på underlaget och kylan
  var det glädjande för mig att se
  att du fick upp pulsen över 160
  och närmade dig din maxpuls som
  borde ligga över 240 och då du nu
  kör mer distans än fart pga underlaget
  borde du kunna springa mycket snabbare
  på barmark... :-)

  Hans E/IF Linnea

  SvaraRadera
 9. Maria -> aha, ja det är ju riktigt bra!! DET är långa intervaller :)

  rosaKanoten -> Tack själv, det var supertrevligt!! Hittade din blogg också, kul! Vi måste föresten ha en massa gemensamma kompisar genom klättringen!!

  Hans -> Nja, jag har inte en maxpuls på över 240, snarare runt 187

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil