Sidor

tisdag, juni 15

Följ med på triathlon i skärgården

Nu på lördag så händer det massor. Inte nog med att det tydligen är ett giftermål som många pratar om så går det också en helt fantastisk härligt lopp, Jättelångt, som många av våra vänner ska springa.

Nu blev det så att jag och Maria inte ska springa det loppet men vi vill ändå springa jättelångt på lördag. Vi bestämde oss då för att fixa ett eget jättelångt som vi nu gärna tar med er på. Det kommer nog att till och med blir längre än våra vänner springer fast vi har valt att göra det som ett triathlon. Vi börjar med vatten för att fortsätta med löpningen och sedan avsluta med hjulmomentet. Med andra ord så börjar vi med en båtfärd från Strömkajen till Vaxholm. Springer från Vaxholm till Domarudden och tar sedan bussen hem.

Runt 40 km löpning kommer det att bli, en lagom lördagsutflykt i våra ögon, i härlig terräng och på små vägar och stigar.

Vi samlas på Strömkajen för att ta båten Sjögull tur 2651, den avgår därifrån klockan 09.00 och kommer fram till Vaxholm 09.50. 75 kronor är kostnaden för båten. Sen börjar vi i ett mycket lugnt och skönt tempo, en sådan här dag stressar vi inte, mot Domarudden. Vi kommer att följa den blå leden hela vägen.

Väl framme vid Domarudden finns det möjlighet till både mat och fika i vackra omgivningar. Om vädret är med oss kan det vara en skön avslutning på ett långpass. Är det riktigt dåligt väder kan vi korta av sträckan en aning och svänga direkt in mot Åkersberga för transport med buss eller roslagsbanan hem.

EDIT: Om man vill följa med och springa men vill springa lite kortare så kan man ta Roslagsbanan vid Rydbo station, vilken vi passerar vid 25km.

Häng med oss!!

16 kommentarer:

 1. Men! Kanske ses vi på båten..?! Jag hade gääärna sprungit med er, men ska på möhippa i Vaxholm samma dag, samma tid :-) Vilken härlig idé i alla fall, ha så kul!

  SvaraRadera
 2. Det låter ju hur trevligt som helst. Vet du om det går att ta sig tillbaka till stan från någon tidigare punkt än 40 km också; tror inte jag vågar mig på så långt just nu. Vad är det som gäller på fötterna?

  SvaraRadera
 3. Cilla -> Men vad trevligt att vi ses på båten ändå!!

  Sofie -> Ja men häng med Sofie!! Jag uppdaterade just blogginlägget. Det går att korta av sträckan, vi passerar Rydbo station vid 25 km. Där kan man ta Roslagsbanan tillbaka till Stockholm igen.

  Jag vet inte riktigt hur underlaget är. Jag har inte sprungit den delen tidigare. När vi sprang Roslagsleden så var det halvtuff terräng bitvis men då sprang de flesta med vanliga joggingskor. Jag sprang med inov-8 då och det funkade också bra.

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig tur. Som ännu en option så går det på flera ställen att ta bussen tillbaka till stan.

  SvaraRadera
 5. Ellinor -> Tack för input. Det är ju alldeles strålande om det går att ta sig hem vid fler punkter!!

  Ska du inte följa med oss?

  SvaraRadera
 6. Låter som en jätte rolig idé :)

  SvaraRadera
 7. Elin -> Bara att haka på!

  SvaraRadera
 8. Jag la upp en blänkare om detta hos mig :) hoppas det var ok.

  SvaraRadera
 9. Marie -> Det var helt ok!!

  SvaraRadera
 10. Välkommen till vaxholm och blå leden. Denna kuperade och stundtals tekniska stig är vacker och utmanande. Ha så kul. Daniel i vaxholm

  SvaraRadera
 11. daniel, vad skulle du köra för skor? vanliga eller hardcoreterräng ala x-talon?

  SvaraRadera
 12. Daniel -> Intressant, med andra ord mer teknisk löpning än vad Roslagsleden bjuder på.

  Ställer samma fråga till dig som både Sofie och Maria. Vilken typ av skor bör man ha på fötterna?

  SvaraRadera
 13. Cilla! Ta med kompisarna och den blivande bruden vet ja! Lite utstyrsel typ brudslöa, brudbukett, löpskor och en camelbak fylld med champagne:-)
  Kan bli jättekul:-)
  ....fast ni har väl redan hittat på något annat ha ha ha!!!

  SvaraRadera
 14. Kalle -> Bra idé!!! Möhippelöpning på blå leden :-).

  SvaraRadera
 15. Tack för infon och för ett bra initiativ! Jag får ändå lov att avstå och vara förnuftig så att jag inte frestas att springa för långt. Hoppas att ni får en fin löpardag!

  SvaraRadera
 16. Jag förstår, men det hade varit trevligt att ha med dig. Det blev en riktigt fin tur!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil