Sidor

söndag, juni 13

Running Lidingö helg

Den här helgen gick startskottet för träning mot Lidingöloppet. Det är Rubin Mcrae som arrangerar det tillsammans med sin sidekicker Catti från IF Linnéa. Tillsammans med ett helt gäng med ledare så kör de träning nu i 17 veckor med fokus mot Lidingöloppet som går den 25 september. Självklar är jag med!

Hela gårdagen var det aktiviteter på GIH i form av föreläsningar och träning. Det var hur kul som helst och jag tror att den här träningen kan bli riktigt bra!

DSC02802 Kan inte låta bli att slänga in ännu en bild från Österlen.
Där var det ren skär löparlycka!!

Dagen började med introduktion av Rubin följt av en föreläsning kring fysiologi av uthållighetskungen Christer Skog. Han pratade mycket om vikten av att köra sina långpass riktigt lugnt och att variera sin träning. Lugna långa pass och löpekonomipass varvat med pass i överfart. Han förklarade poängen med lugna pass för att det främjar tillväxten av mitokondrier i musklerna vilka är de som tillverkar ATP som sedan omvandlas till energi. Ju fler mitokondrier desto mer energi och desto bättre resultat. Enkel matematik :-).

Därefter tog Rubin över taktpinnen och hade en föreläsning kring det planerade träningsupplägget. Läs mer här för den som är intresserad att delta, det finns platser kvar. Efter en fantastiskt god lunch så var det ytterligare ett pass med Rubin. Nu handlade det om skadeförebyggande träning och vikten av att ta skador på allvar innan de förvärras.

Därefter tog José Nunez och Katarina Woxnerud från Body In Motion över och körde funktionell träning för löpare. Det var lika roligt som jobbigt och förmodligen jäkligt nyttigt. Man inser här snabbt att man varken är stark eller stabil :), vilket i och för sig alla mina fall under lopp också skvallrar över… Efter styrkepasset med José så körde Katarina ett pass med stretch och rörlighet.

På söndagen var det dags för det första distanspasset. Jag velade länge och väl i vilken grupp jag skulle springa. De två grupper jag valde mellan var de som har måltider 2.45 och 3.00 på Lidingöloppet. Valde till sist efter lite överläggande med Christer den långsammare gruppen, vilket skulle visa sig vara ett helt rätt val. Det var en riktigt tung kuperad bana som vi sprang och det var sjukt tungt!! Antingen är det så att jag är så himla dålig på att springa i backar och då är det ju verkligen på tiden att jag tränar upp det.. ELLER så var det så att loppet från förra veckan fortfarande sitter kvar i benen. Jag lär få svar på den veckan under nästkommande träningspass. Passet innehåll förutom löpningen även löpskolning och efter passet både stretch och styrka. Ett komplett pass alla kategorier med andra ord.

Av Tone fick vi sen lära oss att det här med löpning är världens enklaste sak, det finns bara två saker man behöver kunna.

 • Lyfta upp foten (ner kommer den alltid)
 • Att andas ut (andas in gör man automatiskt)

Sträcka 6.69 km
Tid 45:52
Tempo 6.51 min/km
Puls (max) 158 (176)

image

6 kommentarer:

 1. Åh, vad roligt det verkar!
  Åh, vad jag saknar att springa!
  Jävla knä!

  SvaraRadera
 2. Verkar hur kul som helst! Jag får snällt vänta med min uppladdning inför Lidingö, och cykla omkring lite sålänge :)

  SvaraRadera
 3. Verkar som sagt var superkul och jättebra! Bra och kloka saker Tone sa. Enkel sammanfattning liksom. I like! :-)

  SvaraRadera
 4. Tror detta är toppen träning för dig :)

  SvaraRadera
 5. Cecilia -> Det känns lovande, tror det kan bli riktigt kul!! Lider med dig!! Vad bra det vore om man kunde byta ut krånglande kroppsdelar...

  Anna -> Ja, det känns genomtänkt!! Hoppas det håller måttet. Hoppas att du har en massa krafter kvar till VR, så du inte tog ut allt på bron i helgen!

  Ingmarie -> Tone är en klok tjej minsann:-)

  Marie -> Mmm, hoppas det, backpasset var helt grymt igår!!

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar bild!
  Fick mig att tänka att det är minsann dags att komplettera cyklingen med lite löpning på stranden nu i sommar... :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil