Sidor

söndag, juli 18

Hålla sig på mattan

Även idag blev det trailrunning. Idag med kompisen Madde i Hellasskogarna. Skön trail först efter Sörmlandsleden sen vidare runt milspåret runt Hellas.

Har aldrig sett det så torrt tidigare, fanns inga bäckar, ingen lera, bara torrt fnöske under våra fötter. Det blev ett lugnt pass idag då vi båda sprang igår. Madde som var hos Skogen och gjorde laktattest i måndags, med fantastiskt bra resultat, förutom att hon måste jobba på uthålligheten, det vill säga långa lugna joggpass med en puls under 140. Vi rättade oss idag efter hennes puls och passet blev mycket lugnt. Det var nog tur det för min högerfot spökade idag, hade ont från start och det tilltog mot slutet. Annars så var det sååå skönt att springa i skogen ännu en dag.

Total sträcka: 16.35 km
Tid: 2:27 timmar
Puls: 125 (177)

20100718-DSCN1553

Pigga och glada på en fantastiskt fin tur i Hellasskogarna.

Väl hemma kom Madde på den geniala idén för att råda bot på trötta fötter. Trötta ryggar och kroppar vet man ju vad man gör med så varför inte göra detsamma med trötta fötter. Ja, man måste ju i alla fall prova.

20100718-DSCN1558 Som medicin för trötta fötter.

3 kommentarer:

 1. Då var vi ganska nära varandra i dag! :-) Hoppas foten snart är glad igen.

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig runda! Ett annat tips för trötta fötter (och vader) är att hitta ett kneippbad - växer kanske inte på träd, men på Rügen (gamla DDR) där min pappa bor finns det gott om dem. En ränna, ett kar, med mycket kallt vatten i ena delen och varmare i den andra där man vandrar runt. Temperaturskillnaden stimulerar blodcirkulationen.

  SvaraRadera
 3. Ingmarie -> Jaha, synd att vi inte sprang på varandra. Nästa gång får vi planera bättre! Foten ska få vila ett par dagar nu.

  Cecilia -> Ja, sånt bad är superhärligt!! Jag har testat det på en del väl utrustade spa-ställen. Bl.a uppe i Åre finns det en sån som man kan vandra i. Det sägs att återhämtningen snabbas upp rejält om man går där efter ett pass. Försöker få till det ibland med hjälp av varmt/kallt vatten i duschen men det blir inte riktigt samma effekt.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil