Sidor

onsdag, juli 28

Två dagar – två turer

Två härliga turer har vi fått de dagar vi hittills varit här. Inte så mycket uppför men väl utför och promenadmusklerna har fått jobba hårt. Vädret har varit långt ifrån lika varmt som sist vi var här men det har inte hindrat oss från att ge oss iväg upp i bergen. Det går ju helt enkelt inte att låta bli!

Första dagen tog vi bergsbanan upp till Mittelstation men ville högre upp så vi tog sittliften upp till WeissFluhjoch (2644). Väl där låg dimman tät och temperaturen visade på 0 grader men humöret var på topp. Turen var fantastisk, det var rena zoot på vägen ner, spotade både kor, får, ödlor och murmeldjur.

 20100726-DSCN1593 20100726-DSCN1604

Idag har vi återigen tagit oss uppåt höjderna, idag for vi upp till Jacobshorn (2590), vädret såg inte helt lovande ut men vi tänkte att vi åker upp och kollar. Väl där snöade det ymnigt, det skottades uppe vid restaurangen och det var nog närmare en decimeter snö när vi började. Vi bestämde oss ändå för att vandra neråt. På vägen ner passerade vi de mest skilda landskap, från en snöig fjälltopp ner mot grönskade sommarängar där solen sken. En fantastisk tur bjöd alperna på även den här dagen. På bilderna nedan skiljer det bara ett par timmar men nästan 1000 höjdmeter.

 20100727-DSCN1644 20100727-DSCN1657  20100727-DSCN1681

6 kommentarer:

 1. Stort lycka till! Ha det super, önskar att jag var där...

  SvaraRadera
 2. Ser verkligen ljuvligt ut! (Förutom snön...) Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Alltså det är jäkla tur det inte såg ut sådär när jag var där för jag hade ju ingen mössa eller jacka eller ingenting =)

  SvaraRadera
 4. Vad kul att få följa er! Stort lycka till - det närmar sig!

  SvaraRadera
 5. Karin -> Tack!! Det var fantastiskt. Du borde springa loppet någon gång!!

  Ingmarie -> Snön var också rätt härlig, blev liksom lite kontraster!

  Dunceor -> haha, ja, det var lite skillnad på temperatur och väder. Det skiftar minst sagt i alperna.

  Cecilia -> Tack!! Nu ska jag smälta det hela.

  Marie -> Det är fantastisk natur!!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil