Sidor

måndag, oktober 18

Nästan smärtfri löpning -jippie

20100522-IMG_7477 Måste bara först sammanfatta min första vecka med P90X. Jag visste ju inte exakt vad jag gav mig in på när jag bestämde mig för att köra. Nu vet jag väldigt mycket mer och jag måste bara säga att det känns helt fantastiskt!! Det finns flera saker som gör att det känns så himla bra. För det fösta så känner jag att själva träningen i sig är som handen i handsken, rolig, utmanande och lätt att ta till sig. Sen gillar jag konceptet med hemmaträning. Speciellt bra har det varit den veckan som har varit då det har varit rätt mycket jobb så annan typ av träning har inte gått att få in riktigt. Hemmaträning gör man ju precis då man har tid, det har inneburit allt från träning klockan 06.00 på morgonen till klockan nio på kvällen.

Nu idag gick jag in i vecka 2, vilken ser exakt likadan ut som vecka 1 och även vecka 3. Bra på sätt och vis för vissa pass har varit lite knepiga koordinationsmässigt så att få köra passen igen gör att jag kan ta ut mig mer då jag lärt mig rörelserna. Därefter kommer en vecka med lugn träning, en återhämtningsvecka för att ge kroppen en chans att återhämta sig och tillgodogöra sig träningen innan träningen fortsätter med den andra fasen där träningen intensifieras ytterligare. Vissa pass byts ut mot andra.

Men jag har inte bara kört P90X, i lördags njöt jag också av ett lugnt och skönt löppass. Åtta kilometer blev det och knät kändes inte av jättemycket, alltså nästan smärtfri, eller rättare sagt, jag kände det en aning hela tiden men det blev inte värre och det har inte blivit värre nu efter heller. Sååå, min plan nu är att testa att springa imorgon igen. Jag har inte riktigt bestämt hur jag kommer att göra, om jag ska köra intervaller med IF Linnéa, vilket i och för sig vore superkul fast kanske inte så smart… jag får se hur jag gör imorgon, dagsformen får avgöra.

6 kommentarer:

 1. Vad skönt att du inte har så ont längre!
  Om du vill softjogga med mig och Helena så kom till Linnéaträningen ikväll.

  SvaraRadera
 2. Smärtfritt är bra! Känningar är ok så länge det inte blir värre. Då är man på rätt väg.

  SvaraRadera
 3. Betyder detta att vi kommer iväg till Enköping i november? Vacker bild!

  SvaraRadera
 4. Jossan -> Jag försökte hinna men det körde ihop sig på jobbet så jag hann inte :(. Synd för det hade passat mig perfekt med lite softjogg.

  Ellinor -> Ja, härligt eller hur. Tycker att det blir bättre hela tiden, fast ännu inte helt bra. Men det är på gång :)

  Cecilia -> :)

  Marie -> Kanske, just nu känns det inte troligt att jag kommer att kunna kuta flera mil då, jag avvaktar ett tag till innan jag bestämmer mig.

  SvaraRadera
 5. hehe tji fick jag för softjogg
  Mia pushade mig att springa mina snabbaste tusingar någonsin över årstabron!
  Så blev ingen softjogg ändå minsan.
  Hoppas vi ses snart allafall!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil