Sidor

lördag, september 26

Fjälllöpning när den är som bäst

Viken helg det har varit!! Blev medbjuden upp till Saras stuga i Tegefjäll i Åre och tackade självklart JAAA. En helg fylld med träning tillsammans med ett gäng härliga tjejer, bloggare och träningsnördar även de, går ju bara inte att motstå.

Bilturen till och från Åre var inte speciellt jobbig någon gång, vi hade massor att prata om och det ena intressanta ämnet avlöste det andra. Det var diskussioner om träningskläder, träningsskor, vilket lopp som har varit det absolut bästa alla kategorier, drömlopp framöver, kost, mitkondrier, storlek på hjärtsäckar, lärt mig att "man inte springer på botten av bassängen när man vattenlöper..." och mycket mycket mer. Det var minst sagt en både trevlig och lärorik resa.
Lördagen var vigd till fjällöpning. Vi diskuterade lite runt olika leder och kom fram till att 27km runt Åreskutan skulle bli perfekt. Efter en skön och lugn förmiddag så gav vi oss iväg någon timme före lunch upp mot Ullånger där leden startade. Vi hade kunnat utgå från Åre också men då hade starten bestått i två kilometer rätt tuff stigning, vilket skulle ha resulterat i en massa oönskad mjölksyra redan från start. Vi parkerade bilen och började knata upp i liftspåret upp mot starten av leden där vi så smått började jogga. Vädret var... som det var. Mulet, fuktigt och till och från en och annan regnskur, rätt blåsigt och... helt underbart!!!

Underlaget var varierande, allt från gräs och grus, till myrmarker och rena lerbaden. De senare underlagen förekom mer frekvent än de tidigare. Det stod i beskrivningen att det fanns något vattendrag som man var tvungen att passera. När vi kom fram till "vattendraget" så försökte vi en stund att hitta en "torr" väg över men det slutade med att vi alla plumsade ner i bäcken med skor på och bara gick på. Då var ribban satt, sen fanns det inga ställen längre som man inte kunde forchera. Det visade sig också att det var vattendrag att vada över mest överallt så det var bara att kliva på.

Fjällturen gav förutom mersmak även insikt i att jag måste utöka min skogarderob. Ett par terrängskor är ett måste framöver. Vi såg skillnaden på Fredrika och Maria som hade terrängskor på fötterna mot oss övriga som hade det betydligt halkigare i leran. (När jag kom hem hade nya Runners World kommit, med TrailSpecial som ett inslag... ser det som ett tecken, terrängskor ska bara inhandlas.). Självklart måste jag också köpa sådana här coola Gatiers!

Innan hemfärd på söndagen så hanns det med ett rejält backpass. Första kvalitetspasset jag kört på länge. Vi körde backpasset i barnbacken i Tegefjäll.... men det var minsann ingen barnlek. tufft tufft tufft var det.

Måste bara tacka alla goa härliga tjejer för en fantastisk helg uppe i norr och tack Sara för att vi fick möjligheten!! En upplevelse jag kommer att leva många veckor på.

Alla bilder utom den första, fotade av Sara.

6 kommentarer:

 1. vilken helg! rolig läsning. terrängskor står på önskelistan här också.

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig helg ni verkar ha haft :-)

  SvaraRadera
 3. åh vad kul det var!!!! hoppas på mycket skoshopping för din del i usa, ska bli kul att läsa om vad det blir! :) och så hoppas jag på en repris på detta äventyr såklart!

  SvaraRadera
 4. Cecilia -> Ja, terrängskor känns som om det är ett must have!!

  Elin -> Vi hade en helt fantastisk helg. Gav mer smak och massor med inspiration.

  Träningsglädje -> Det var en helt underbar helg. Hoppas också på en repris framöver. Som sagt, jämtlandstriangeln är ju kvar...:)

  SvaraRadera
 5. Snyggt! Åh så kul ni måste ha haft!!! Bra träning för hela kroppen att ta sig genom forsar, över myrasr och genom ris! kram

  SvaraRadera
 6. Sofy -> Vi hade det sååå kul, massor med glädje i den resan!!

  Och faktiskt jag har rätt mycket känningar på framsida lår idag, så det blev allt riktigt bra träning.
  Kram!!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil