Sidor

lördag, september 12

Myspass runt Kungsholmen

Problemet med att springa Kungsholmen runt är att det är fem - sex kilometer bara dit plus sräckan runt ön, jag hade tänkt mig ett pass runt kanske 14-15 km. Men jag löste det med att packa ner busskortet i vätskebältet och gav mig iväg.

Det kändes bra direkt, hade ett skönt flyt, vädret var fantastiskt och jag var så superladdad på att ge mig ut och springa. Jag sprang ner mot skanstull och tog sedan strandpromenadet bort mot Hornstull. Inga backar var jobbiga. (jag vet... den sräckan är platt, men jag lovar, jag har märkt varenda litet uppförslut där tidigare så jag vet att de finns). Fortsatte sedan bort förbi Reimersholme, under Västerbron för att sedan komma upp på bron samma väg som Marathon går. Och jag joggade på uppför den lilla första knixen, vidare upp på Västerbron, över Västerbron... fortfarande joggande och med en puls som inte gick över 155. Med en känsla i kroppen som var helt fantastisk. Kroppen var så lätt, benen bara tuggade på, mjölksyran såg jag inte röken av och Västerbron kändes lätt.

Fortsatte sedan runt Kungsholmen motsols, samma sträckning som Stockholms halvmarathon har, Lindhagensplan, vänster upp för backen efter bensinmacken i rondellen och vidare för att Passera Västerbron ännu en gång. Den här gången hade jag sprungit 14 km när jag forserade bron med samma sköna känsla som första gången. Först efter 16 km började jag känna av kroppen, men bara det vanliga lite onda benen, ingenting som har med ork att göra utan bara ovanan att springa långt. Vid 19km tyckte jag att jag hade utfört ett alldeles utomordentligt dagsverke och saktade ner och tog en promenad den sista en och en halv kilometern hem. Jag hade inte en gång en tanke på att ta till busskortet för att förkorta sträckan.

Lyckan är verkligen total efter den här sköna upplevelsen, det var ett riktigt myspass idag :-).

19 km
138 snittpuls
6.48 min/km

8 kommentarer:

 1. Åh vad skönt syrran! Vad glad jag blir för din skull :D

  SvaraRadera
 2. en härlig känsla... impad..

  SvaraRadera
 3. Blir så glad att läsa att det har vänt för dig!

  SvaraRadera
 4. Låter som ett härligt pass :-) var de du som stod med Josefine vid målgång på halvmaran igår kväll?

  SvaraRadera
 5. Syss -> Tack, jag blir också glad, när föresten jag blir sjukt lycklig när känslan infinner sig.

  Skimmer -> Ja, känslan är helt fantastisk. Ser nu fram mot varje pass!

  Marie -> mmm, me to happy. Nu vet du vad du har att se fram mot när det vänder för din del. Såååå härlig!

  Elin -> Ja, det stämmer Elin, det var jag. Grattis återigen!! En halvmara är långt, bra jobbat!!

  SvaraRadera
 6. Tack så jätte mycket. De var en rolig halvmara nu när jag ser tillbaka på den, men de sista 3km var de värsta under hela loppet. Kul att ses en snabbis efter målgång :-)Hoppas vi ses på något mera lopp framöver.

  SvaraRadera
 7. låter som ett härligt pass
  vad skönt att du är tillbaka on track nu!
  tar gärna några långpass tillsammans sen!

  SvaraRadera
 8. Elin -> Ja kul att ses!! Vi ses säkert framöver också på någon tävling någonstans. Lycka till med tränandet.

  Jossan -> Ja, det var ett sjukt skönt pass!! Alldeles lyrisk över känslan. Klart det blir många långpass framöver. Vi börjar imorgon med att köra runt runt runt, runt trekantssjön, det ska blir trevligt!!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil