Sidor

fredag, september 11

Huj vad veckan går fort

Den här veckan har det varit fullt upp. Inte nog med att jag har försökt att få in både klättring och löpning efter jobbet, jag har också påbörjat mitt nya mat-liv. Att matlagning ska vara en naturlig del av livet, har väl inte riktigt funkat så bra ännu men jag jobbar minsann på det. Det är lite svårt att hinna med bara, den här veckan så har jag ätit middag runt klockan nio på kvällarna och till och med ännu senare än det. Det tar sin lilla tid att hacka grönsaker som ju ska finnas i mängd till varje måltid. Sen så måste jag erkänna att det där med att hitta på vad jag ska äta inte är så lätt alla gånger. Det här veckan har det blivit lax med potatis en dag, blodpudding en dag, köttfärssås med pasta en dag och två dagar med kyckling. Det är ungefär det som jag alltid lever på, roligare än så blir det tyvärr inte.

Klättring i veckan
Måndag och onsdag den här veckan var jag på Karbin och klättrade. Vad där med Ulf i måndags och med Catarina i onsdags. Det börjar kännas riktigt bra, jag har fortfarande väldig dålig styrka i fingrarna så jag vågar mig inte på att köra för många leder med små krimpiga grepp. Däremot har jag börjat ge mig på leder i lättare 6-registret nu, det är ett klart framsteg.

POSE-metoden
Min löpning tog ett spännande steg framåt den här veckan i och med träningen vi hade på Zinken i tisdags. Markus Stålbom var där och hade föreläsning/träning med oss och lärde ut en teknik som kallas för POSE-metoden. Det är en löpteknik som säjs förebygga och förhindra skador och som också gör att man bli snabbare och löper mer ekonomiskt. Låter ju som en dröm!! Men faktum är att jag tycker det känns rätt bra när jag väl får in teniken. Det jag främst känner är att det går mycket snabbare, sen att jag samtidigt blir mycket tröttare kan ju faktiskt bero på att metoden också förespråkar en mycket högre frekvens än man normalt har. Nu är inte jag någon fena på den här metoden efter att ha haft en och en halv timmes träningspass med honom tillsammans med ca 50 stycken övriga Linnéaner. Så jag länkar helt enkelt till sidor som faktiskt beskriver det här väldigt bra. Fredrika har ett mycket bra inlägg om detta här finns även en artikel om Magnus Stålbom och tekniken i aftonbladet.

2 kommentarer:

 1. Med risk för att jag kommer få skäll av andra läsare:)

  Förbered grönsaker i portioner och frys in, så har du den delen avklarad och vitaminer ska inte ta för stor skada om du inte kokar dem och häller bort vattnet.

  Gör även storkok och frys in matlådor så får du mat och mer tid över. Ta ur frysen på morgonen och värm i kastrull på kvällen så förloras inte så mycket näring mot om du mikrar maten.

  Jag brukar ställa mig en till två gånger i månaden och göra matlådor som jag tar med mig till jobbet och äter som lunch.

  SvaraRadera
 2. Sant, så borde man göra, blir nog mer tid för sånt till senare i höst. Nu försöker jag få in så mycket klättring som möjligt på helgerna innan det blir för kallt.

  Ett stort problem som jag ser det är att jag inte kommer hem förrän sent o så ut och kuta sen hem och så blir det inte middag förrän väldigt sent. Då är jag oftast för trött för att äta något ordentligt, då skulle det vara perfekt med matlådor. Får ta tag i det här.

  Tack för tipsen!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil