Sidor

tisdag, april 27

Ett riktigt höjdarpass

Ett kortare långpass stod det på programmet idag. En och en halv timme i den lägre pulszonen skulle avverkas. Då jag från nu kommer att köra mycket mer backar för att förbereda mig inför sommarens tuffa Swiss Alpine så bestämde jag mig att även dagens lugna distans fick gå i lite mer kuperad terräng.

Kom hem lite sent, var hungrig men också så galet sugen på att komma ut och springa. Tog en liten bit Snickers jag hade kvar i kylen och bestämde mig för att idag skulle jag ta mig an den kuperade sidan av Årstaviken. Snörde på mig skorna och tog med mig radion för att lyssna lite, insåg efter ett tag att jag fått in någon riktigt booooring närradiokanal. Riktigt kass var det… Tänkte att jag ändrar på det i den första backen jag känner att jag måste gå i. Nu blev det aldrig så, jag kände aldrig att jag behövde gå i någon enda backe, kände inte att jag behövde stanna en endaste stund, kände inte att jag behövde dra ner på tempot det minsta. Jag bara tuffade på upp och nerför alla backar. Blev omsprungen men segade mig sedan om i uppförsbackarna. Känslan jag hade i kroppen går nästan inte att beskriva, det var så jäkla roligt att springa i backarna!!!

RENOIR Bild från när vi var uppe i Åre och sprang uppför en riktig backe. En helg som jag plockar fram då och då och bara ser tillbaka på och njuter av.

Trots att det var i kuperad terräng och trots att det inte gick snigelsakta så var pulsen extremt låg!! Jag brydde mig aldrig om att titta på pulsklockan, hade den ställd så jag varken såg tempo eller puls utan gick helt och hållet på känslan i kroppen. Visade sig vara en helt rätt taktik tydligen.

Sträcka: 13km
Tempo: 6.51min/km
Puls : 136 (156)

5 kommentarer:

 1. Suvve! En Årehelg fixar biffen :-)

  SvaraRadera
 2. låter som ett bra pass!
  Och vilken mysig bild!

  SvaraRadera
 3. Åh vad härligt! Både gårdagens pass och Åre resan.

  SvaraRadera
 4. Ellinor -> Japp, återhämtning på skidor var tydligen bra

  Tove -> Hej, tack och välkommen hit!!!

  JOssan -> Helt klart ett mycket bra pass.

  Ingmarie -> Ja, det är mycket som går min väg just nu känns det som :-)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil