Sidor

torsdag, maj 27

Ett litet bakslag?

Tror att de senaste dagarnas stress på arbetet, dålig sömn och på tok för lite mat har satt sina spår. Eller formtoppade jag för tidigt och är på väg nerför? 

Skulle springa löpekonomi idag, det sista riktiga kvalitetspasset innan Stockholms Marathon. Tänkte att eftersom det är torsdag så kör jag samma sväng som jag gjorde förra onsdagen, det vill säga gasa runt södermalm. En riktigt bra sväng tycker jag, den börjar med 1.5km nedförsbacke, perfekt uppvärmning jag kan hålla lite fart utan att det sliter eller att det betyder att jag går ut för hårt. Därefter är det rätt flackt hela vägen runt, några små uppförsmotor men annars flackt och lättsprunget.

DSCN1039

Jag kände redan från start att det tog emot orimligt mycket, hade svårt att få upp någon egentlig fart. När det sedan var dags för att speeda upp tempot så fick jag jobba rätt hårt för att få upp farten och jag fick sen jobba hårt hela tiden för att hålla farten uppe. Bitvis gick det skapligt lätt men jag fick inte mycket gratis. Efter sex kilometer snabbdistans så tog jag tvärslut, som att springa in i en vägg. Gick bitvis för att återhämta mig och blandade gången med jogg. Började må riktigt illa runt tio kilometer och sista två var rent jäkla slit. Jag gav upp efter tolv kilometer och gick sista kilometern hem.

Ett litet bakslag eller?

ETAPPNR. DISTANS TID SNITTEMPO SNITTPULS
Uppvärmning 2,00 km 00:12:35 6:18 min/km  
Snabbdistans 6,00 km 00:33:21 5:34 min/km  
Nedvarvning 4,02 km 00:25:53 6:26 min/km  
Totalt 12,02 km 01:11:49 5:59 min/km 152(167) bpm

5 kommentarer:

 1. Jag har sprungit mina bästa lopp när sista träningarna känts dåliga. (Och när träningarna känts riktigt tipptopp har jag blivit skadad sen...) Så se det som ett postitivt tecken :)

  SvaraRadera
 2. Carina, det är nu du ska vara som mest nedkörd. Formtoppen kommer när man låter kroppen återhämta sig efter en sådan period. Ta det lugnt nu, så du hinner toppa till nästa helg!

  SvaraRadera
 3. Att köra snabbdistans i 6 km är mer än tillräckligt. För mig är sånna pass riktigt tuffa och det är snigelfart på nervarvningen. Jag tycker inte du ska känna att du är på dekis. Du har ju presterat finfint senaste tiden och ett pass som inte kändes bra är ingen ko på isen. Och om du haft det stressigt, dåligt med sömt etc så sätter sig även sådant på prestationen.

  SvaraRadera
 4. Så illa var inte passet - du är fortfarande på uppgång. Så snart du får återhämta kommer den stora effekten att kicka in.

  Vi ses!

  SvaraRadera
 5. Anna -> Ok, jag tar det som ett positivt omen!! Skönt att höra. Tänkte att genrep i och för sig ska gå dåligt men tänkte inte på att det kanske också gällde löpningen:-)

  Fredrika -> Ok. Har inte tänkt på det på det viset, kände bara att "hoppas jag fixar 5 timmar nästa vecka", när jag nästan kröp hem igår kväll...

  Ellinor -> Ja, den här veckan har varit helt sjuk jobbmässigt. Stressigt som bara den sen har jag haft svårt att varva ner på kvällarna och sömnen har blivit lidande. Kanske påverkar mer än man tror.

  Marie -> Nej, kanske inte att själva passet var superdåligt men just det att jag blev så sjukt sliten av det!! Ska bli intressant att se om det händer något i nästa vecka... jag ska njuta av att känna krafterna (hoppas jag) återvända

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil