Sidor

söndag, maj 23

Österlen i mitt hjärta…

Vilken härlig helg vi, Fredrika, Maria, Sara och jag har haft här nere på Österlen!!Det var mitt första besök i denna pärla men jag hoppas att jag kommer att få tillfälle att besöka platserna många gånger till. Fredrika hade bjudit ner oss att komma ner och springa med henna på hennes absoluta favoritplats.

20100521-DSC02724

Nu förstår jag vad Fredrika har pratat sig så varm över och varför hon upplevde GAX som ett sådan fantastiskt lopp. Vidderna och ljuset är helt oslagbart, även fast vi under fredagens pass mestadels sprang under regntyngda skyar så fanns ändå det fantastiska ljuset där.

20100522-DSC02829 20100521-DSCN2863 20100521-DSC02719

Jag, Maria och Johan flög ner på torsdagskvällen och var framme vid Kåseberga runt halv elva på kvällen. På plats fanns då redan Fredrika och Sara som då precis hade varit ute på en kvällsjogg upp mot Ale stenar.

På fredagen så började vi dagen med att ta oss in till Ystad för att köpa på oss lite mat så att vi skulle överleva helgen. Vi passade också på att turista lite i staden, strosade runt på smågator och pittoreska ställen.

20100522-DSCN2919Sent på fredagseftermiddagen gav vi oss iväg på vårt första långpass för helgen. Vi bestämde oss för att springa från Brantvik tillbaka hem mot Kåseberga, en sträcka på runt 26 km enligt plan. Löpturen gick över fantastiska landskap, över ängar, på stranden utefter havet, genom trollska skogar och över sanddyner. Vi hoppade över gärdsgårdar, hade fikapauser under granar, aktade oss för tjurar och hoppade över bäckar. Fredrika berättade om GAX, var hon hade tagit raster och om känslor under loppet. Det småregnade under hela passet men det tror jag knappt någon av oss märkte ens, vi var bara saliga över att få vara ute tillsammans och njuta av den fantastiska miljön.

20100521-DSCN2875

Lördagen började med en joggingtur upp mot Ale stenar. Det måste vara det bästa sättet att turista på, att göra det joggandes! Från skånelängan där vi bodde var det bara några få kilometer bort och upp till stenarna. Väl där fortsatte vi att jogga över hagarna ytterligare en bit för att få åtnjuta den fantastiska utsikten uppe från kullarna ut mot havet.

20100522-IMG_0495
På eftermiddagen packade vi ihop oss i bilarna för att ge oss iväg upp till Kivik och Kiviks lilla råa för en sen lunch där. Det var mycket gott de hade att erbjuda i den fina lilla butiken/caféet. Det blev dagens för oss allihopa bestående av sushi, fast på det lite mer råa viset! Mätta och belåtna for vi vidare mot Kiviks musteri och Stens huvud. Promenaden upp var helt fantastisk vacker, vi gick genom skogar som var helt trollska, sällan sett något så häftig natur. Upp på Stens huvud för lite spaning ut över havet och ner igen, då vi bland annat passerade en orkidéäng. Blomspaning!

20100522-DSCN2952 20100522-IMG_7466 20100522-IMG_0585

20100522-DSCN2941
Självkart så passade vi ju också på att ta en löptur mitt bland blommande äppelträd, precis så sagolikt som jag hade tänkt mig!

Tack Fredrika för att vi fick komma ner och uppleva den här helgen tillsammans. Nyladdad av energi från underbar natur och fantastiska vänner!!

Fler inlägg finns här

Intothewild
Träningsglädje


7 kommentarer:

 1. Vilken härlig beskrivning av Österlen. Den borde platsa i den lokala turistbroschyren.
  //Mats

  SvaraRadera
 2. men wow vad mysigt ni ser ut att ha det!

  SvaraRadera
 3. Härliga dagar! Som jag skrev till Maria - svårt att förstå varför man lämnade Skåne när man är där på besök i maj.

  SvaraRadera
 4. Jag tror att ett besök på Österlen borde planeras in. Är det Johan som fotograferar? ser inte till någon Johan....

  SvaraRadera
 5. Vad mysigt! Tänk vad man får uppleva mycket tack vare löpningen - så mycket mer än tävling och tider!

  SvaraRadera
 6. Hej,
  nu mer än lovligt sugen på Full moon race! Tack för inspiration. Ha det bra nu fram t maran!

  SvaraRadera
 7. Mats -> Och ändå har jag nog till och med Underdrivit!!!

  Jossan -> Ja, det var hur mysigt som helst.

  Cecilia -> Ja nog skulle man kunna vara där mycket längre tid än en helg i alla fall.

  Marie -> Nej, det är vi själva som fotograferar. Johan var inte med oss och sprang.

  Maria -> Ja, löpningen för med sig en massa äventyr och nya bekantskaper. Så glad att jag lät löpningen ta över mitt liv!!

  Karin -> Ja, de är klart du ska springa Full moon race om du har möjlighet. Världens äventyr ju!! Go for it!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil