Sidor

måndag, maj 17

Pool Running

Idag var det den femte måndagen i rad som jag har kört Pool Running med Rubin. Jag frågade runt lite förra måndagen vad mer exakt det är som förbättras då man kör vattenlöpning. Alltså jag vet ju att det är superbra alternativträning till löpningen då det är högintensivt men ändå skonsamt då man slipper själva stötarna mot marken. Det svar jag fick då var att det var främst löptekniken som förbättras förutom då konditionen förstås.

På senare tid så har jag vid ett flertal pass känt mig så förvånansvärt stark. Har inte riktigt kopplat det och inte riktigt förstått. Visst har jag tränat massor under hela vintern och våren men jag undrar ändå om inte vattenlöpningen har ett finger med i spelet när det gäller min uppåtgående form. De tillfällen jag speciellt tänker på är Lidingö Ultra och gårdagens träning med TSM. Jag ser fram mot en spännande vår och sommar och hoppas att jag får hålla mig hel så att jag kan fortsätta att utvecklas.

Vad tror ni, hur stor inverkan kan vattenlöpningen ha?

10 kommentarer:

 1. Det tror jag också! Alltså, att den har stor inverkan på att ha gjort dig starkare. Hör med Catti, hon har ju kapat sina PB något alldeles osannoligt sedan hon började med poolträningen och runners gym eller vad det heter.

  Jag skulle ha varit med idag men var tvungen att boka om i morse, för mycket att göra innan torsdag :(

  SvaraRadera
 2. Det låter onekligen som det har gett effekt!
  Jag kanske ska testa nån gång.Det låter kul också.

  SvaraRadera
 3. Grattis till alla fina resultat! Hur stor betydelse tror du att det har haft att du har kört vattenlöpningen med instruktör och inte enbart på egen hand? Vad jag egentligen undrar - ska jag själv satsa några instruktörsledda pass för att få ut max av den vattenlöpning som jag har framför mig? Efter den här långa löpfria perioden kan jag ju inte dra igång med ren pträningen i vilken omfattning som helst.

  SvaraRadera
 4. Fredrika -> Ja, jag tror nog också att poolrunningen har gjort något med min kropp. För jag har ju tränat mycket hela tiden men inte märkt av en sån här markant förbättring. Framförallt känslan av att jag känner mig jäkligt stark är sååå skön!! Vi ses i polen nästa vecka kanske?!?

  Jossan -> Det tycker jag att du ska göra!!! För mig funkar det uppenbarligen i alla fall.

  Cecilia -> Tack! Jag tror att det har väldigt stor betydelse. Jag har ju kört lite vattenlöpning tidigare också men kan ju inte påstå att jag tar i hälften så mycket som när jag har kört med Rubin och Catti. Det är ju väldigt skonsamt och samtidigt sjukt jobbigt!! Skönt att slippa hålla koll på vad man ska göra och hur länge, perfekt att någon annan håller koll på det så att man själv kan koncentrera sig på att jobba. Prova med och utan och känn skillnaden!!

  SvaraRadera
 5. Ja, jag tror att jag ska diskutera det med Rubin. I dag har jag iaf kunnat vrålkuta från blå linjen längst ner på T-Centralen till mitt tåg på spår 11. Utan att itb något nåt! Alltid något :)

  SvaraRadera
 6. Cecilia -> Ja, gör det, kolla med honom!!! Absolut, ibland får man vara glad åt de små sakerna!!

  SvaraRadera
 7. vattenlöpning är bra på flera sätt. Dels som du själv skriver så ökar den kondition och löpteknik. Den ger även en mer allmän styrka eftersom du använder hela kroppen. Du kan köra tufft utan att slita. vattnet ger en slags återhämtning för musklerna i och med att trycket hjälper till att "forsla bort" slagg och bl.a Skoogen har en teori om att "syrebristen" som blir pga av just trycket skapar fler mitokondrier.
  PowerPlate på det, som bl.a ger fler snabba muskelfibrer, och du kommer att bli GRYM! :-O

  SvaraRadera
 8. Ingmarie -> Tack för info!! Något har ju som sagt hänt i kroppen på mig. Det ska bli spännande nu när jag ska köra lite fler snabba pass och se hur det känns då. PowerPlate borde jag få in någonstans, måste bara fundera på var i min träning jag ska få in det. Vi får höras kring det!

  SvaraRadera
 9. Läs mer i nya RW. :-) Kanske innan poolpasset på måndagar? Eller som en del av löp-passet?

  SvaraRadera
 10. Jag lästa det, bra artikel!! Att köra måndagar skulle nog inte vara någon dum idé. Jag hör av mig till dig!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil