Sidor

fredag, maj 14

Långpass i nya utmarker

Bernt hade annonserat ut ett långpass som skulle gå från Friskis och Svettis vid Hornstull och söderut. Tänkte att det ju kunde vara trevligt då jag ändå skulle ut på ett långpass idag.

20100514-DSCN0877Jag joggade hemifrån och slöt upp vid Hornstull 12.15, där var ytterligare sex löpsugna. Vi joggade iväg och småpratade lite, fick en tidig vila i och med broöppning. Joggade sen vidare och snabbfotingarna drog ifrån meter för meter. Jag var rätt sliten så bara att hålla 6.15 tempo var tungt för mig idag. Bernt kollade av om det var ok och jag svarade att bara kuta på ni, jag tar det lugnt här bak. Såg ryggtavlorna på dem sista gången vid Örnsbergs båtklubb sen såg jag dem igen när jag mötte dem då de hade vänt. Man blir ju bara lycklig över att möta det här härliga gänget!!

20100514-DSCN0883 Jag är glad att jag hakade på för nu sprang jag iväg på okända marker som visade sig vara helt underbara. Väldigt varierat och mycket stigar och mjuka spår. Blev lite osäker på vägval vid ett tillfälle och frågade en stavgående dam Leder den här vägen söderut utmed vattnet varvid hon svarade Ja, du kommer till en vändplan men sen är det skog med stigar där man kan springa om man inte är så rädd om fötterna, tror hon sa fel där, hon borde ha sagt om du inte är rädd om livet för stigen ledde ut mot rätt branta klippavsatser, tur man är van klättrare:) och så mycket stigar var det inte heller. Sprang ihop med en räv och fortsatte sen, virrade ett tag hittade en bostad eller rättare sagt det var en eldstad och ett byggt vindskydd av granar och lite trasor/plastsäckar. Tror inte jag var inbjuden på det kalaset så jag gick vidare. Kan ju inte påstå att jag sprang så mycket just där. Till sist så insåg jag att jag var rätt vilse, då är det skönt att kunna plocka fram vildmarksresenärens trumfkort i form av sin Iphone med GPS. Den ledde mig snart på rätt väg igen.

Sista biten mot Skärholmen var det riktigt tungt, cykelväg sista halvmilen, booooring! Fick en riktig dejavu känsla då jag på trötta ben gick in på McDonalds för att äta innan jag satte mig på tunnelbanan hem igen.

ETAPP

DISTANS

TID

SNITTEMPO

SNITTPULS

TOTALT

25,53 km

03:14:47

7:38 min/km

145 (170)

karta

3 kommentarer:

 1. Inser att samma dag var jag var ute och gick med min äldsta Salli och hennes hundar där du sprang, innan du kom in på rakan till Skärholmen.
  Fint med det nya utseendet på bloggen!

  SvaraRadera
 2. man blir sugen på att följa med nån gång på ett lugnt långpass i nya marker i spännande sällskap.

  SvaraRadera
 3. Cecilia -> Där ser man, verkar vara välkända marker för alla utom för min del... Tack!!

  Pauli -> Klart du ska hänga med på långpass någon gång!! Fast jag springer ju mina långpass VÄLDIGT lugnt... lite för lugnt för många :-).

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil