Sidor

lördag, december 19

Dubbat

Nu när det är så där hiskligt halkigt ute och man ändå vill ut och springa så måste man ju se till att ha rätt funktion på fötterna.

Vad jag vet så har de allra flesta Ice-bugs eller liknande färdigdubbade joggingskor. Jag har inte provat några men har fått indikation om att de är ganska hårda. Jag gillar inte hårda skor utan vill ha mina vanliga mjuka joggingskor hela tiden.

P1020274Mitt första försök att lösa detta var genom att köra dubbar som man drar över skorna. De funkade jättedåligt, efter bara ett par kilometer så satt de snett och vint och det var bara att plocka av dem och halka vidare. Exakt varför de fungerade så dåligt vet jag inte riktigt, kanske fel storlek i förhållande till skorna, inte vet jag. Men hur som helst så var jag inte alls nöjd med den lösningen.

Jag surfade runt på nätet och hittade till sist en lösning som jag trodde på. Lösningen var lösa dubbar som man skruvar i sina vanliga joggingskor, Best-Grip heter dessa. Att ta mina favoritjoggingskor och skruva i dessa dubb ville jag inte riktigt utan har skruvat i dem i ett par joggingskor som jag köpte i USA. Jag valde då ett par någorlunda billiga men ändå bra, Asics 1140, i en storlek något större än normalt.

P1020265 P1020266 P1020269  

Nu har jag sprungit ett par gånger den här veckan med den här konstruktionen och de fungerar klockrent. Har inte halkat det minsta, är varm och skön om fötterna då jag kan ha ett par lite tjockare strumpor i dem och så sitter de superskönt, mjuka och fina som vanliga skor. Helt enkelt en lösning som fungerar för mig.

EDIT: Anledningen till att jag inte vill skruva i dubbarna i mina “vanliga” joggingskor är att jag vill ha ett par skor “redo” för löpning på sämre underlag under hela vintersäsongen. Mina andra, vanliga joggingskor vill jag ju ha när underlaget är bra. Det går ju alldeles utmärkt att skruva ur dubbarna efter säsongen men jag tror inte på att skruva i och ur dem ofta.

13 kommentarer:

 1. Ah, tack för tipset. Jag använde också dubbarna enligt bilden förra året, men de satt inte bra om hälarna även om de satt tight.
  Best-Grip ska jag kolla efter - men förstår jag dig rätt; man kvaddar på sätt och vis skon när man skruvar i dubbarna, eller? Jag slängde två par löparskor i slutet av sommaren, har ångrat mig flera gånger, men fick krupp när jag räknade till 58,5 par skor i en minimal hall...

  SvaraRadera
 2. Cecilia -> Det var så lite, tänkte att det kan vara bra att dela med sig vad som fungerar för mig då jag har haft problem.

  Nä, jag tror inte att man kvaddar skorna helt, men tror heller inte på att skruva i och ur dem hela tiden. Jag skruvar i dem nu och så får de sitta i, men det går ju att skruva ur dem till våren och fortsätta springa med dem. Jag uppdaterade inlägget.

  SvaraRadera
 3. Ok! Alltså hade det varit bra att inte slänga båda paren... eller får mina nya bli gamla med dubbar i och jag MÅSTE köpa ett par till :)

  SvaraRadera
 4. 1000-tack för tipset! Och vilket pris!

  God jul!

  SvaraRadera
 5. Jag har tidigare använt Spikey-dubbarna. Har inte upplevt några större problem med dem. Köpte dock ett par IceBugs förra hösten för terränglöpning/vinterlöpning eftersom mitt enda dåvarande par skor var helt trasiga. Nu springer jag med dem - men kan uppleva dem lite tunga och klumpiga ibland. Kul att de iskruvbara dubbarna verkar fungera bra. Det kanske blir sådana på gamla dojjorna nästa gång.

  SvaraRadera
 6. Vad du hittar bra saker. Springer med broddar och det funkar men Bestgrip låter bättre. God Jul önskar Helena

  SvaraRadera
 7. Cecilia -> Klart du ska köpa nya skor. Det kan inte vara fel :-). Fast 58.5 par skor... vad tog den sista stackaren vägen :-). God Jul!

  Karin -> Varsågod!! God Jul!

  Pyret -> Ja, för mig har det varit det bästa alternativet i alla fall. God Jul!

  Helena -> Ja ibland hittar man rätt ute i cyberspace:). God Jul!

  God Jul på er alla!!

  SvaraRadera
 8. Vart köpte du dom? Nätet?

  SvaraRadera
 9. Alltså - alla var inte mina...
  God Jul, du också!

  SvaraRadera
 10. Swissbabe -> Jag köpte dem på nätet, följ länken så hittar du dit. Jag tror inte det finns någon återförsäljare här i Stockholm. Det fanns inte det när jag beställde dem i alla fall.

  Cecilia -> haha, jag förstod nästan det ;-). I så fall hade jag legat RIKTIGT långt efter i den tävlingen.

  SvaraRadera
 11. Du har gjort min dag! Nu jäklar skall det dubbas. Far omkring på halkiga promenadväger här i Nordost och riskerar att tappa all träning man lagt upp bara genom att gå på näsan. beställer dubb i morgon. Lycka till med träningen, ser att du är en tuffing. Själv är jag en ålderstigen, fd.lönnfet gubbe som insett att något måste göras för att hålla skärpan uppe :o)

  SvaraRadera
 12. Tack för tipset! Beställt via webben, skall bli mkt spännande, och klart billigare än ett par Asics Arctic :-)
  Pannlampa, snö och dubb! Längtar!

  SvaraRadera
 13. vilket bra tips jag just googlade fram( visserligen gammalt men högaktuellt ändå!)
  vilken storlek/modell på bestgrip funkade bäst för dej?
  Med vänlig hälsning, sara

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil