Sidor

onsdag, december 30

På glid

Genomförde idag mitt första skidpass. Efter tips från Marie så for jag ner mot Huddinge, närmare bestämt till Ågesta. Där finns en golfbana som de har spårat upp. Det var tydligen jättefina förutsättningar i dag enligt en man som skidade om mig.

Det är ju inte så att det bara går att köpa skidor och sedan ge sig ut och åka på dem. Nej då, det var ett redigt tre timmars långt träningspass jag fick hemma i vardagsrummet bestående av grundvalla, glidvalla och fästvalla innan jag idag äntligen kunde ge mig ut på mitt första pass.

bild

Väl ute i Ågesta så frågade jag mig runt lite och fick information från en tjej att spåret som var närmast parkeringen var en ungefär 1 km lång slinga som inte var speciellt kuperad. Perfekt att starta på för min del med andra ord. På med skidorna och stavarna och så bar det iväg… eller vänta, bar iväg o  bar iväg, så jäkla fort kan jag ju inte säga att det gick precis och efter bara några hundra meter kom den första ruskiga nedförsbacken på den flacka rundan. Jag bromsade så gott det gick och kom  ner helskinnad. Två varv till körde jag på den här rundan för att känna mig för, jag diagonalade, stakade, körde lite v-stil, och någon mix däremellan. Det gick bättre och bättre, redan på andra varvet så kändes den hiskliga backan lite lättare och jag stod på nedför, tror jag kom upp i en hastighet av 4.30min/km. Efter dessa tre varv kände jag mig varm i kläderna nog för en mer våghalsig runda, körde upp för en backe och ut i okända marker. Rundan var runt 3km och kommer att bli en perfekt varvbana till nästa gång.

Tyckte att det gick riktigt bra, i alla fall då jag till och med svischade förbi två andra skidåkare, då kände jag att jag hade lite talang. Ja, det var kanske inte några elitåkare som jag dundrade förbi, en var typ en meter hög, kanske i femårsåldern, den andra var nog hans gammelmormor. Men men, förbi dem flög jag i alla fall, som den värsta Kalla. Kände mig stor och stark ända fram till dess jag gjorde ett kort stopp för fotografering, då kom jag ner på jorden igen, bokstavligen. Jag kanske har liten en bit kvar till en fulländad skidåkare ändå.

Hur var då vallningen. Ja, jag tror att jag hade lite bakhalt, men jag skriver tror för jag vet ju inte egentligen hur det ska funka. Till nästa gång ska jag nog försöka att få på lite mer fästvalla för att se om det blir någon skillnad. Jag får helt enkelt prova mig fram. Nu har jag ju skaffat mig någon form av referenspunkt som jag kan utgå från till nästa gång.

Riktigt kul var det i alla fall och grym träning för överkroppen. Tyckte inte att det var så tungt för benen och pulsen fick jag inte upp så mycket så ersättning till löpningen undrar jag om det verkligen är ändå. Kanske blir det jobbigare då jag får till tekniken.

Vad tror ni?

6 kommentarer:

 1. Happy New Year !!!

  2010 New Year's Fireworks show

  http://fireworks2010.blogspot.com/

  SvaraRadera
 2. Verkar ju som att du kommit igång riktigt på riktigt! Åtminstone jag har ganska låg puls när jag åker klassisk stil, men med skate stiger den ordentligt. Att det inte kändes så mycket i benen kanske berodde på att du hade bakhalt och inte kunde sparka på ordentligt? Nu blev jag riktigt taggad för mer längdåkning också!!!

  SvaraRadera
 3. Snygg bild!

  Kanske dags att damma av skidorna iallafall :)

  Kram Marie

  SvaraRadera
 4. Snorkis -> Ja, det kanske var det som var problemet, för jag tror faktiskt att jag hade lite bakhalt. Får valla på lite mer till imorgon så får jag känna hur det känns då. Att jag har låg puls är ju egentligen inte något problem då passet ska vara just ett lågpulspass. Ja, ut i spåret med dig, man får ju passa på nu när det är vinter här nere för en gångs skull :-)

  Marie -> Japp Marie, damma av dem bara och häng med ut i spåret. Jag kan nog behöva få lite tips om stavföring och annat bra.

  Kram!!

  SvaraRadera
 5. själv kör jag felvallad för närvarande.

  SvaraRadera
 6. Liverun -> Felvallad, det låter jobbigt!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil