Sidor

fredag, januari 7

Etapp två

Tittade ut på förmiddagen och såg att det snöade massor!! Ännu en dag i modden skulle det med andra ord bli. Efter lunch var det dags att ge mig iväg, skulle ha fått sällskap av Marie men hon mådde tyvärr inte helt ok så det blev en ensamrunda idag.

Tur jag hade en ny spännande ljudbok att lyssna på. Lilla Stjärna av John Ajvide Lindqvist. Ser fram mot morgondagens pass när jag får höra fortsättningen! Sen hade jag ett par glimtar av social samvaro under passet. Pratade bort en stund med Marie och sen träffade jag på Fredrika och Gunnar nere vid Horntulls strand.

När jag väl gav mig iväg hade snöandet upphört och det såg ut att bli en fin dag. Iväg, kände på kroppen, svarade den, hur kändes benen… modd modd modd. Lite tunga ben som sig bör med nio mil i kroppen senaste fem dagarna. Inte ont någonstans, förutom en skum känsla i halsen som jag haft till och från sen jag var hos naprapaten. Underlaget var verkligen varierat idag, bitvis helt och hållet barmark, bitvis det vanliga moddeländet och bitvis hård packad snö. Temperaturen var runt nollan och en bitvis frisk vind blåste.

IMG_0376
Var tvungen att fota andra gången jag sprang över
Danvikstullsbron. Jag tycker det är rätt vackert!

Det kändes halvtungt första milen, sen kändes det som om jag fick någon sorts skjuts, benen kändes lite fräschare och inte så tunga. Det som var irriterande var att jag började få ont i min högerfot vilket blev värre under passet. De värsta partierna var helt klart de där det var hård packad snö, där var det liksom puckelpist, knöligt och ojämnt och jag tror det var där som min högerfot gav upp.

Kände mig nöjd efter 23 kilometer idag. Ingen tremilare alltså men löftet till mig själv var ju att inte bruka våld på mig utan genomföra det här på ett förnuftigt sätt. Nu efteråt känner jag mig oerhört mycket fräschare än efter gårdagens pass. Inta alls lite sliten i kroppen utan känner mig pigg både i huvudet och kroppen.

Dagens pass blev på 23 kilometer och i 7.38 tempo. Lämnade pulsbandet hemma.
image

4 kommentarer:

 1. Ledsen att behöva svika dig idag - hoppas att foten redan känns bättre så du kan fullfölja din plan, men gör inget dumt :)

  SvaraRadera
 2. Du lyssnar på din kropp, mycket bra!
  Jag tror eftersom du tänker efter och lyssnar så kommer detta gå galant!

  SvaraRadera
 3. Fotproblem gjorde att 4 månader
  av förra året blev väldigt mycket
  mer alternativträning i form av
  styrketräning,Powerplate,Runner's gym
  och Poolrunning än jag hade tänkt
  att köra när jag gjorde träningsplaneringen
  då jag tappade väldigt mycket muskelstyrka
  och kondition, så prehab är MYCKET bättre än rehab och det ÄR bättre att tappa ett löppass än
  att tappa 4 månaders löppass... :-)

  Hans E/IF Linnea

  SvaraRadera
 4. Marie -> Det är lugnt Marie, som du redan vet så fullföljde jag inte. Halsen gnällde lite i morse och fortsatte med det under dagen. Dumma hals!!

  Dunceor -> Jo, jag lyssnar, fast jag gillar inte det jag hör :(

  Hans -> Ja fotproblem är inget vidare, fast jag vet ju vad jag har för problem med foten och kan inte göra så mycket åt det. Men visst är ett tappat pass mycket bättre än fyra månader, helt klart!! Idag ställde jag in just med tanke på det.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil