Sidor

tisdag, januari 18

Så skönt, kroppen funkade idag!!

Efter det riktiga bottennappet på hamsterbandet i söndags så var jag minst sagt skeptisk då jag idag skulle ta mig till Planet Fitness för att springa med Running Sweden idag.

Förberedelserna var minutiösa, jag käkade en bra frukost, kokade ägg som jag tog med och åt på eftermiddagen innan träningen och tog med mig proteindrink i en shaker att inta direkt efter träningen. Till lunch åt jag rejält, indiskt, nötkötts gryta med färsk spenat och ett fettdrypande Naanbröd till, jaja man kan inte lyckas med allt :).

Kände mig nervös inför passet men tänkte att det taggade väl mig bara lite extra. Väl där så fick vi reda på att vi skulle köra 3 trösklar på 8-10 minuter. Bra tänkte jag då tar jag det lite lugnt idag och springer i mitt eget tempo, kanske runt 6.00 tempo. Med tanke på söndagspasset så är det ett hiskligt tempo!!

Kutade iväg in i Hagaparken och halkade runt på isiga vägar, broddarna hade jag lämnat och körde idag i mina lite lättare DS Trainer. Efter ett tag kom vi ut på cykelvägen som gick längs med E4  och där var det helt underbart!! BARMARK!! Fatta vilken känsla att springa och ha grepp under fötterna. 

Uppvärmningen gick snabbt, mestadels nära 6.00 tempo, alltså, min första tröskel var klar redan innan själva passet skulle börja, med andra ord så skulle det bli fyra trösklar för mig idag. Härligt, bonus!! Tröskel 1 och 3 gick ganska tungt uppför och Lisa peppade och sa att det var viktigt att vi skulle våga bli trötta, att vi skulle fortsätta hålla tempot även fast det blev jobbigare än vad vi egentligen tänkt, just för att efter backen uppför kom en backe nerför där vi kunde “vila”. Bra tänkt, och det funkade faktiskt!!

Från början hade jag tänkt att jag kanske skulle ta det lite lugnt, men det var så roligt att kroppen kändes bra och att det var barmark så att jag fick lite mer klipp i steget, så jag kunde bara inte låta bli att trycka på lite mer än jag tänkt.

Väl hemma så körde jag både P90X core och la till lite ryggövningar. Så jäkla skönt!!! My body is back!!

Dagens pass

  Sträcka (km) Tid (min) Tempo (min/km) Puls (medel(max))
Uppvärmning 3.42 21.14 6.13 149 (164)
Tröskel 1 1.54 8.27 5.30 165 (173)
Tröskel 2 1.44 8.01 5.34 165 (171)
Tröskel 3 1.53 8.56 5.50 167 (175)
Nedvarvning 2.11 15.07 7.09 156 (166)

image

5 kommentarer:

 1. Skönt! Sådana pass gillar man!

  SvaraRadera
 2. Träningsglädje -> Ja, skönt :)!!

  Karin -> ÄLSKAR såna pass!!

  SvaraRadera
 3. Vilket fint pass du fick till. Mkt bättre än din egna måltid. Hon får en lätt till det, hon Lisa :-)

  SvaraRadera
 4. Ellinor -> Ja, hon peppar bra Lisa!! Jo, det gick lite snabbare än jag hade planerat. Men ändå på tok för långsamt för mina mål :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil