Sidor

söndag, januari 23

Jag – en ledare!

Japp, så var det, idag hade jag min premiärtur som ledare inför ett löppass. Det var Running Sweden som anordnar träningar inför Lidingö Ultra i maj och jag fick förfrågan i december om jag ville vara med och leda passen. Och jag tackade ja.

IMG_0461
Jag passade på att ta en gruppbild på gänget vid ett rödlyse.

Jag måste erkänna att jag i morse var rätt nervös inför passet. Jag vet ju hur det gick förra söndagen när jag skulle springa långpass efter en partynatt. Men med det i minnet så tog jag det mycket lugnare på 40-årsfesten igår och kom hem redan strax innan tolv. Men jag var inte alls säker på min kapacitet.

Det var jag och Kajsa Berg som höll i passet och med oss så var det åtta sköna deltagare. Halv tio imorse samlades vi på Östermalms IP till ett strålande väder och taggade deltagare. Vi bestämde att vi skulle gå ut lugnt och hålla ihop gruppen till att börja med men att det sedan fanns möjlighet att en grupp tillsammans med Kajsa kunde springa på lite snabbare. Vi höll ihop fram till Stadshuset vid 12.5km där det var toalettstopp (hade inte en tanke på att man kunde gå in där för toastopp). Fram dit så höll sig alla till mitt tempo. Intressant för väl framme vid Lyran sen så tyckte alla att det hade varit superbra att köra lugnt första milen och först därefter gasa på.

Förutom den fantastiska vädret, de trevliga deltagandet, det barmarksliknande underlaget och fikat på slutmålet, Lyran, så var nog det bästa idag att jag kände mig stark och kunde hålla tempo. De första 28 km så snittade vi strax under 6.40 och det kändes jättebra! Jag höll till och med igen lite i början för jag fann mig själv springa på tok för fort för mitt eget bästa. Efter 28km var det en deltagare som fick det rätt tufft och jag gick då ner rejält i tempo för att h*n skulle orka ta sig hela vägen. Bitvis gick vi långa sträckor också för att orka hålla ihop det. Men vad gör väl det när det gick så bra att samtliga deltagare tog sig ner till Lyran och alla var strålande glada!

IMG_0454 

Dagens pass
Distans:
30.58km
Tid: 03:26:46
Puls: medel 149 (81%), max 188 (103%) 
Tempo: 6.55 min/km

6 kommentarer:

 1. Det låter härligt! Men. Bilden. Shorts??

  SvaraRadera
 2. En är barbent!!?? Ni ultrisar e inte kloka :-)

  SvaraRadera
 3. Åh vad jag hade velat vara med och va på Lyran :)

  SvaraRadera
 4. Åååaawggh vad det kliar i mina ben, tänk att en dag ta sådana distanser och mer därtill. Låter ju som om det var ett strålande pass. Läckert att läsa om det!

  SvaraRadera
 5. Karin -> Det var härligt, lite kallt för någon kanske :)

  Jossan -> Strålande pass var det :)

  Ellinors dröm -> Haha, det var hans första utomhuspass för säsongen så han gjorde ett litet felval :)

  Marie -> Vi kör svängen i vår Marie!!

  Jessica -> Du är snart där ska du se, bara att nöta på! Det är ju så fantastiskt roligt att göra de här utflykterna!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil