Sidor

torsdag, november 26

15 + 15 + 15 + 15

Ett gammalt kärt återseende på IF Linnéa träningen ikväll i form av passet som kallas 15 15 15 15. Det innebär att första 15 ska gå i behagligt tempo, nästa 15 ska gå fort men fortfarande relativt bekvämt, tredje 15 ska gå jäkligt fort, typ obekvämt och så avrundar man med 15 i behagligt tempo.

Ikväll var det tungt, riktigt tungt. Jag slog mig ihop med Maria och Ingrid som tyckte att de tempon som jag hade tänkt mig lät bra. Jag hade lagt upp passet så att jag tänkte köra så här:

 • Första 15 i 6.00 min/km
 • Andra  15 i 5.30 min/km
 • Tredje 15 i 5.15 min/km
 • Fjärde 15 i 6.00 min/km

Första 15 kändes bra, vi pinnade på och sprang snabbare än planen på den delen. Det kändes redan här lite tungt men absolut inte omöjligt att fixa. Nästa 15 skulle vi göra en markant ökning till 5.30 tempo, nu började det bli rätt rejält tungt men vi höll måttet även på den här delen 5.32 blev snittiden. Nästa del när vi skulle hålla 5.15 så gick det rätt fort från start, vi var nog uppe i 5.00 tempo och däröver i början, tills jag tog tvärslut och ryggtavlorna på mina medlöpare blev mindre och mindre. Det var som om bensinen tog slut, benen försökte gå men totalt utan bränsle, mjölksyran gjorde sig tillkänna och det gick bara inte. fan!!! Tempot hamnade på 5.45 betydligt långsammare än planerat men det gick bara inte. Helt enkelt ett litet bakslag!!

OM jag skulle ha klarat av ovanstående mål hade jag haft ett snittempo på 5.39 min/km. OM jag hade hållit 5.39 min/km i en mil så hade jag sprungit milen på 56.30.

Nåt att bita i till nästa 15 15 15 15 pass.

4 kommentarer:

 1. Psst - du har fått en utmaning på min blogg! :-) I think you're awesome...

  SvaraRadera
 2. Tack Fredrika!! Jag känner mig hedrad!!!

  SvaraRadera
 3. Det här vill jag pröva! Men nu är jag trött och seg av mycket jobb och segar mest runt i maklig löptakt för att iaf komma ut i spåret. Undrar om jobbstress äter upp ens kondition? Det känns så.

  SvaraRadera
 4. Det tror jag absolut att det gör. Stress ökar ju pulsen vilket borde göra att även konditionen påverkas. Så stressa ner du bara så ska du se att farten kommer!! Samtidigt som jag tror att då du väl kommer ut och joggar så gör det att stressen minskar.

  Mysjogga på bara och njut!!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil