Sidor

onsdag, november 25

Glädje Lycka Fokus

När jag sitter här nu och skriver för att försöka återberätta kvällens löppass så känner jag ett lyckorus, det bubblar i magen och skrattet vill komma upp. Jag känner mig helt enkelt lycklig!

Intervallpasset idag leddes av Rubin McRae, killen som drog igång den gemensamma träningen för TSM. Han hade verkligen satt upp ett löppass som var enormt roligt och varierande. Dagen till ära så var vi ett stort gäng, närmare 60 taggade hade tagit sig till kvällens träning. Från nu kommer även jag att delta mer i de gemensamma träningarna, nu när äntligen min kvalitetsträning har dragit igång på allvar. Nu är det full fokus på fart som gäller ett par veckor framåt.

Idag fanns det inget stanna, inget sakta ner, inget jag orkar inte. Idag var det bara totalt fokus på att springa, att springa över den där 1 km långa bron och göra det jävligt snabbt! Jag har haft fokus på den här träningen sedan i måndags kväll då jag var hos Skogen och diskuterade träningsupplägget framöver. När jag då sa till Christer att det var kilometerintervaller som stod på schemat så kom vi fram till att jag skulle försöka göra en riktigt snabb kilometer, typ maxa allt den tredje för att se vad jag är kapabel till. Nu blev det inte riktigt så eftersom upplägget var lite annorlunda det här passet.

 Passet började med uppvärmning på dryga 3km följt av grundlig löpskolning och några ruscher. Sen var det dags för kilometerintervaller över Årstabron. Vi delades upp i fyra grupper, så man kunde välja i vilken grupp man ville köra i efter tempo. De två snabbaste grupperna hade jag inte en tanke på att köra med, men den näst snabbaste gruppen skulle köra i 4.50 tempo på kilometrarna och den långsammaste runt 5.30. Jag tyckte att hoppet var lite stort, 4.50 kändes på tok för snabbt för att klara av 6 stycken intervaller och 5.30 kändes inte som någon riktig utmaning. Efter överläggning om att 5.30 gruppen istället skulle köra runt 5.20 så kändes det mer lagom. Jag var riktigt nervös inför det här, mycket på grund av att jag är så jäkla trött på att inte orka och hela tiden bli efter även i den långsammaste gruppen. Jag ville verkligen inte komma efter ikväll!!

Första kilometern kändes aningen tung, Catti som höll i taktpinnen i vår grupp hojtade och hejade på oss och informerade om tempo, vilket inte var 5.20 utan snarare 5.10 eller så. Helt ok för min del…även fast det var tungt så hade jag inte en tanke på att släppa, det fanns verkligen inte i min sinnesvärld, inte ikväll!!!

Väl över bron så var det “vila” i form av plankan, vi fick stå i plankan och alternerande lyfta vänster och höger ben mot armbågen. Det här höll på i någon minut och därefter var det dags att börja löpa igen, starta nästa kilometer. Den här vändan kändes enklare, det var medvind och lite mer nerför än uppför så åt det här hållet gick det ännu snabbare.

Efter varje kilometer som jag sprang när jag direkt efter var helt slut, verkligen tagit ut mig så infann sig samtidigt en enorm lyckokänsla. Varje kilometer kändes som en seger och jag njöt verkligen av segerns sötma.

Så fortsatte vi, sprang en kilometer, ner på marken för styrkeövning, olika former av plankan varje gång i någon minut och därefter satt vi iväg igen för nästa kilometer. Jag hade totalt fokus på uppgiften, springa springa springa och helst öka sista 200. Jag höll hela vägen, ända in i kaklet!!!

Passet var såå jäkla kul !! Jag ÄLSKAR intervaller med underbara löparkompisar på Årstabron!!! Tack alla goa Linneaiter!!!

Så här blev mina intervaller.

Beskrivning Sträcka (km) Tempo Puls
Uppvärmning 3.28 5.59 140 (164)
Intervall 1 1,02 5.17 157 (164)
Intervall 2 1,02 4.55 157 (167)
Intervall 3 1,02 5.12 164 (170)
Intervall 4 1,02 4.34 163 (171)
Intervall 5 1,02 5.05 163 (171)
Intervall 6 1,02 4.33 165 (172)
Nedvarvning 1 7,18 135 (148)

11 kommentarer:

 1. fy satan vad bra kämpat!
  Heja Carina vad snabb du är på intervallerna!!

  SvaraRadera
 2. härligt. löparglädjen når ända hit! :)

  SvaraRadera
 3. carina:

  Tror att det var bra att du äntligen fick se sådan tider, nu börjar ljusna eller hur? Se hur mycket enklare det går med rätt inställning och lite hjälp:=) De tre tiderna över 5 min antar jag bara är tillfälligt för du har kapacitet till tiderna med en 4 först. Nu skrev du inte vad snittet blev för alla tider men jag tror det blir med fyra först?

  bra kutat Carina

  /S

  SvaraRadera
 4. Jossan -> Ja, det gick helt galet fort igår. Hade ingen aning om att det fanns i kroppen.

  Träningsglädje -> va bra! jag är fortfarande bubblig och glad, kan nog leva några dagar till på den kicken jag fick av gårdagens pass.

  Staffan -> Ja, det var verkligen ett styrkebesked!! Som sagt hade inte den blekaste om att jag var kapabel till sådana farter.

  Som du skriver, jag tror också att inställningen gjord massor, jag var taggad som f-n inför passet, taggad och nervös och tokfokuserad på att jag skulle ge allt. Inte spara på krafter över huvudtaget.

  Snittet blev absolut med en fyra först, har inte riktig koll då jag inte stängde av klockan under vilorna. De tre tiderna över 5 minuter var samtliga på bortvägen vilken jag upplevde som mycket tyngre än tillbaka vägen. Berodde nog till viss del på motvinden.

  OCH som sagt jag är såååå nöjd!!

  SvaraRadera
 5. Grattis, himla snyggt gjort! Det är underbart att klara saker som man anar att det kan gå... och så blir det så. För att man har satsat.

  SvaraRadera
 6. Du var grym!!!! Och vad kul det ska bli att se dig lite mer på träningarna i fortsättning, men alla har vi olika perioder i livet - jag har haft min viloperiod om man säger så... ;o)

  Då kanske jag får sällis nu på torsdag? jag är rädd att bli i frånsrpungen av alla de snabba löparna så får man springa där själv ut med Årstaviken (eller var vi ska vara?)

  Kram

  SvaraRadera
 7. Cecilia -> Ja, det är sant, det går med rätt inställning och fullt fokus!! Imorgon är det en ny utmaning och jag känner mig rätt nervös och grymt taggad inför det passet också.

  Maria -> Tack detsamma tjejen!!! Jag såg ryggtavlan på dig ;-)

  Klart du får sällis nu på torsdag, det är min plan och det är full satsning som gäller även då!
  Vi ses Kram!!

  SvaraRadera
 8. Härligt jobbat. De där passen ska dokumenteras så att man kan återvända till dem! Grattis!

  SvaraRadera
 9. Sofy -> Tack! Jo, det här passet ska dokumenteras såväl på datorn som i minnet så att jag kan plocka fram det ofta! Spara känslan.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil