Sidor

söndag, november 22

Back to Back pass

En helg med två bra och roliga långpass. Jag tror att de här back-to-back passen är oerhört nyttiga så det har blivit några nu under hösten.

Lördag

Långpass i Hellas-skogarna i fantastiskt höstväder. Runt tio grader varmt och strålande solsken, bästa tänkbara. Dessutom fick jag idag sällskap av både Peter N och Staffan R, hur bra var inte det!!

P1020239Vi startade vi Hammarbyhöjden och snirklade oss förbi Hammarbybacken och via golfbanorna i Björkhagen och vidare till Hellas milspår och tillbaka. Trots att snittet till slut hamnade runt 7-minuters tempo så gick passet bitvis riktigt fort. Det kändes i kroppen samtidigt som det var så himla skönt att känna att kroppen fixar det. Jag nämnde vid ett tillfälle en bit in i passet att “vi får nog lov att sänka tempot om jag ska orka” varvid Staffan svarade “du orkar”, inte mer än så. Och jag orkade riktigt bra!! Kändes så skönt med det korta svaret, han tvivlade inte ett ögonblick på att jag skulle orka hålla uppe tempot genom passet. Jag blev glad av det!

24 km blev det till sist i 7.00 tempo. Not bad, förra helgen sprang jag själv ungefär lika långt och hade nästan 8.00 tempo!

Söndag

Träning med TSM stod på schemat idag, backträning. Det var tunga ben som kutade runt i Lill-Jansskogen och södra Djurgården idag. Jag, Marie och Roger hade dessutom bestämt att vi skulle förlänga passet idag till ett långpass. Vi hade inte bestämt hur långt vi skulle springa och vart innan utan vi tog en kort diskussion på plats. Det blev en tur bort mot Gärdet och vidare maraton banan och lite tjejmilen banan. Det var supertrevligt och ett ständigt tjatter på en den ena en den andra, I like!!

Men det var grymt tungt, när vi hade sprungit runt 15-16 så var jag så stum i benen och funderade på vem som hade bytt ut mina fina starka ben mot de där stockarna som nu hängde längst ner. Vi tog några kortare promenader då och då för att jag skulle orka.

Slutligen så blev det ändå rätt ok, runt 7 minuters tempo även idag och dryga 20km.

5 kommentarer:

 1. Vad du kan! Visst har du tagit ett kliv framåt?
  Kommer du att åka till Monte Gordo i vår? Jag åker ner v. 10.

  SvaraRadera
 2. Vilken strålande helg du verkar ha haft. Jag blir inspirerad att försöka köra en back to back-helg nästa helg.

  Hur gick laktattestet förresten?

  SvaraRadera
 3. Cecilia -> Jo, det stämmer allt. Ett riktigt stort kliv till och med.
  Jag planerar att åka till Monte Gordo men har inte bokat ännu. Skulle helst åka vecka 10 men det krockar med Skövde 6-timmars. Åkar jag blir det nog vecka 9, den ligger bäst till i min planering.

  Pyret -> Ja, det har varit en tokbra helg, ett långpass i ett sånt fantastiskt väder som det var i lördags, vad mer kan man önska!!

  Jag ska till Skogen imorgon och få resultat och planering, men sifforna såg bra ut, klara förbättringar sen tidigare. När jag har alla siffor klara så kommer jag att skriva ett inlägg om det.

  Klart du ska prova på ett back to back pass, ger massor tycker jag, bra pannbensträning för min del.
  Lycka till med det nästa helg!!

  SvaraRadera
 4. Vilken bra helg du verkar ha haft!

  Back to back... Intressant, ska prova nån gång! :-) Och så klämde du in backe med TSM dessutom, hihi.

  Kan inte låta bli att surfa runt bland alla löparbloggar nu när jag sitter här med ont knä... Å vad springsugen jag är!

  SvaraRadera
 5. Cilla -> Ja, det var en riktigt bra helg som förhoppningsvis kommer att fortsätta med en riktigt bra vecka.

  Tänkte inte på det men lite kul back -to back med med backe.. kan det bli bättre ;-)

  Hoppas att ditt knä läker ihop bra snart så du kan komma ut och springa med oss!!!

  Kram

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil