Sidor

lördag, januari 2

Mitt 2009

Efter nästan ett års bloggande och senaste årets mer målmedvetna träning så är det nog på sin plats med en sammanfattning av året som gått. Ett helt fantastiskt år på många sätt.

2009 är det året då jag verkligen har börjat känna mig som en löpare. Jag tycker det är så ofantligt kul med löpningen, enkelheten, alla löparvänner som jag har fått under året och känslan av att inse vad min gamla kropp faktiskt klarar av.

Det är i år som jag har tagit det här med löpningen ett steg längre, eller kanske att jag borde skriva tio steg längre. Innan det här året så hade jag sprungit två halvmaraton. I år var året då den fulla distansen 42 195 meter skulle genomföras. Stockholm Marathon i slutet på maj var det då dags. Det var varmt, årets varmaste dag och jag var såå nervös. Min familj hade tagit sig upp till Stockholm för att supporta mig och det betydde mycket mer för mig än vad jag hade kunnat föreställa mig.

Sen har det bara fortsatt, lockades att springa med Hornstull-Järna, sen fortsatte det med en ultrahelg i Ulricehamn då jag sprang nästan nio mil på en helg och året slutade helt fantastiskt med årets sista långpass som blev min längsta distans någonsin 62km. 

20091227-P1020287

Händelser som jag gärna ser tillbaka lite extra på under året är förutom de ovan nämnda även mina två träningsveckor i Portugal, som var fantastiskt roliga och gav mig vänner och massor med inspiration. Fjällvandringen med kompisen Madde och sen en av de riktiga höjdpunkterna när vi åkte upp till Åre över en helg för att springa. Det var helt fantastiskt när vi sprang runt Åreskutan, vädret var inte med oss riktigt men humöret var på topp!

Jag har i år även börjat satsa lite mer seriös och målinriktat på löpningen, börjat ta hjälp utifrån. Har nu hjälp av Christer på Sport Support Center som är väldigt duktig på just uthållighetsträning. Han hjälper mig med upplägg av träningen för att den på bästa sätt ska möta de mål jag har framöver.

Nästa år ska bli mitt år alla kategorier, jag har stora mål för nästa år och ser fram mot ett fantastiskt 2010.

Som den siffernörd jag är så kommer förstås även mitt 2009 här i lite siffror

2150: antal kilometer jag sprungit
276 : antal träningspass
22900: antal minuter jag tränat
10%: andel av min vakna fritid som jag ägnat åt träning

Vill sist men inte minst tacka alla som läst, följt och kommenterat i min blogg under det här året. Det är väldigt motiverande och jag hoppas att jag kan inspirerar er lite på samma sätt som era bloggar inspirerar mig. Tack och ett Gott Nytt 2010!

7 kommentarer:

 1. 2010 år Carinas år - så dä så!

  Fin summering av året - 10% av din vakna fritid, den gillar jag:)
  Nyfiken på dina mål för 2010.

  SvaraRadera
 2. lycka till i 2010, vi kanske syns mer i år än i fjol. :-)

  SvaraRadera
 3. Sara -> Detsamma!!! This is the year! Kram

  Maria -> Japp 2010 blir något alldeles extra. Kan ju inte bli annat med den starten vi fick:-)

  Marie -> I hope so, mitt år också! Tja, man är ju lite siffernörd så... Kanske ska skriva ett litet inlägg om mina mål. Får fundera på det.

  Liverun -> Tack detsamma!! Ja det gör vi kanske, TSM?

  SvaraRadera
 4. wow, vilket träningsår du har presterat 2009. lycka till med 2010!

  SvaraRadera
 5. Cecilia -> Tack!! Ja, när man ser tillbaka så inser man ju att det har passerat en och annan kilometer under fötterna :-)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil