Sidor

söndag, maj 24

Jag har haft bättre dagar...

Barn svarar inte alltid som man förväntar sig, ibland har de en helt annan bild av saker och ting.

Som en liten fluga högst upp på väggen

Jonathan, 6år,  är en av mina bästa vänners son, och vi har pratat om att vi skulle ta med honom att klättra. Helene hade berättat att det på en lekplats fanns en liten klättervägg och att Jonathan tyckte jättemycket om att klättra där och hon tyckte att han var jätteduktig.  

Vi började med att åka till Karbin så att han fick prova att klättra, tänkte att det tar väl någon halvtimme - timme innan han tröttnar, men tji fick vi. Förutom en kortare paus då vi smaskade glass så höll han på och klättrade i närapå två timmar. Och vilken naturbegåvning, han var fantastiskt duktig, oerhört modig och mycket metodisk. Imponerande, det var i den åldern man skulle börja med klättringen, då skulle man nog ha en mer avspänd relation till det. Därefter åkte vi till Mc Donalds och åt hamburgare, det var det som stod härnäst på Jonathans önskelista. 

När vi därefter knatade iväg till tunnelbanan så frågade Helene "Idag har det väl varit en riktigt bra dag!" Varpå Jonathan svarade eftertänksamt, "Jag har haft bättre dagar!"

Barn är oförutsägbara, inte riktigt det svar som vi hade trott att vi skulle få. Vi kunde inte låta bli att dra på munnen en del...


Idag var det dags för sista söndagspasset med TSM. Jag hade inte bestämt mig för vilken grupp jag skulle springa i förrän efter uppvärmningen, vilken var 2 snabba kilometrar. Jag bestämde mig för att springa med 4.15 gruppen för att få en riktigt genomkörare. Men efter den snabba uppvärmningen så fixade jag inte att hålla deras tempo utan var tvungen att släppa gruppen efter 1.5 km. Min teori är att jag inte fixar en så pass snabb uppvärmning, det tar för hårt. Jag kom liksom aldrig in i matchen efter den. Så fort jag försökte att öka på lite så dog benen, fulla med mjölksyra och tunga som stockar. Jag släppte som sagt och tog mig i mitt eget tempo tillbaka till Stadion, och körde en riktigt lång skön stretch. 

Om det här var genrepet inför Stockholm Marathon så var det helt rätt, ett genrep ska inte gå bra!!  Om jag ska sammanfatta passet så tror jag nog att jag får låna Jonathans sammanfattning: "Jag har haft bättre dagar!"

10 kommentarer:

 1. Säger åte igen, detkommer att gå jätte bra,lyssna bara på dinegen kropp och häng absolut inte med någons tempo som du känner går för snabbt - du vet vilket tempo du ska springa i, gör det till och börja med och om det finns krafter kvar efter 32 km så kan du öka, annars fortsätt i samma goa takt.

  Bara att genomföra 42,195 km är en bragd, stressa inte det kommer fler lopp!

  Lycka till, men gissar på att vi ses redan på tisdag i IFL :o)

  SvaraRadera
 2. Jag känner en liten kille som gärna vill följa med till Karbin - om du skulle känna för att säkra honom så bjuder jag på glass:)

  Jag tycker att det gick bra för dig - det var ju en "chanstagning" att hänga med oss eftersom uppvärmningen är som den är...till å med ledarna bad om ursäkt för att det gick på tok för fort.

  På torsdag hämtar vi nummerlappen och shoppar nåt snyggt på sportmässan.

  KRAM

  SvaraRadera
 3. Maria - Jag håller med dig, att ta sig runt första gången är en prestation. För min del är det hur stort som helst. Jag ska satsa på att njuta av publiken och hålla mitt tempo. Kanske haka på någon hare som håller en bra och lagom fart. Att det kommer fler lopp är inget som jag har i tanken nu, just nu är det lördag som gäller och jag ska ta mig runt!!! Vi ses på tisdag.

  Marie - Klart vi ska ta Kalle till Karbin vid tillfälle!! Han kommer tycka det är jättekul, det tycker nog alla barn.

  Shopping på torsdag!!! It's a deal!

  SvaraRadera
 4. Uthålligheten finns - låt dig inte stressas av andras fart! Det här grejar du galant! Glöm inte tömma skallen och raka tårna ;)

  SvaraRadera
 5. Mia, klart jag gör!!! (tror jag)... Tömma skallen, check, men tårna hade jag missat!! dom små dunbollarna :-)

  SvaraRadera
 6. Tjaba!
  Ser att du ska enligt ditt schema göra kort och lung distans på tisdag, om de andra ska köra korta intervaller, känner du i såfall för att hänga med några varv runt Zinkens varvsbana med mig, jag tänker ta det grymt lungt, lite ont i bakbenet.....hummmm! Alltid kul med sällskap :o)

  SvaraRadera
 7. Halloj! Vad kul att hitta dig här :D Och vilken underbar kommentar! Ungar är härliga, eller hur! Det kommer gå jättebra på lördag, det viktigaste tror jag är att ta det riktigt lugnt i början :) Kram, vi ses kanske ikväll?! Helena

  SvaraRadera
 8. Maria - trist att du har lite ont, men det går över, kanske känning efter din toksnabba löpning i söndags...Självklart vill jag springa med dig ikväll!! Jättetrevligt!!


  Helena - Välkommen hit!! Ja, man undrar verkligen hur de tänker ibland, helt omöjligt att förutspå. Vi ses ikväll om du kommer till Zinken!

  SvaraRadera
 9. Vi tar söndagspasset som genrep. Det är farten som knäcker. Håll igen. Bättre att komma runt på 5 timmar än bryta efter 32 km. Vi syns på torsdag. HelenaA

  SvaraRadera
 10. Hej Helena, så får det bli, det var ett litet genrep. På söndag är vi starka, då krossar vi!!!!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil