Sidor

torsdag, maj 21

Vilan i fokus...

Sprang intervaller med grupp 4.15 med TSM nu på kvällen. Det blev drygt 5km uppvärmning, därefter var det 10*300meters intervaller i 4.45 tempo. Jag körde de två första hela sträckan, därefter kortade jag ner sträckan till 220-250 meter med bibehållet tempo. Jag kände att det blev på tok för långt för det tempot annars, med en kortare sträcka kunde jag hålla tempot och jag tror att det var ett bättre val än att köra långsammare.

Jag passade också på att prata med några av ledarna om hur  mitt program bör utformas den här sista veckan. Jag pratade också med Marie i telefon innan passet och diskuterade upplägg. Marie tyckte att jag skulle minska ner drastiskt mot min plan, skippa fredag och lördags passen, köra söndagspasset med TSM och därefter köra tisdag och torsdag nästa veckan och kanske lägga in några promenader däremellan. Kolhydrat tömning och laddning tyckte hon att jag kunde skippa och istället äta lite extra men inte överdriva. 

Ledarna jag pratade med tyckte att jag till och med kunde vila onsdag, torsdag och fredag, utan problem. Speciellt som jag efter kvalitetspass ofta har väldigt tunga ben och det tar ett par dagar för mig att få bort tungheten. 

Så.. eftersom jag har bett om råd och nu har fått det så kommer jag självklart att lyssna på alla dessa kloka människor. Jag kommer att plocka bort väldigt mycket träning från planen. Jag kommer att vila mycket mer än jag från början hade tänkt mig. 

Reviderad plan:
Fredag:  Vila
Lördag:  Vila
Söndag:  Snabbdistans med TSM: 2km Uppvärm + löpskolning+3km snabbdistans + 2km nedvarvning
Måndag: Vila
Tisdag:   Lätt löpning, 4-5 km lugn distans.
Onsdag:  Vila
Torsdag: 4km lugn distans med TSM
Fredag:   Vila

Längesen jag vilade så mycket. Jag kommer också att koncentrera mig på att äta riktigt bra mat, dricka massor med vatten och sova massor, här ska laddas!!!

7 kommentarer:

 1. Härligt med så många människor som stöttar och hjälper dig :-)
  Ska bli så roligt att komma in och se maran när man vet att storasyster är med i massan.

  Kramar till dig!

  SvaraRadera
 2. Maran kommer att gå så bra för dig, du behöver inte oroa dig - och jag tror att du kommer att få en kanontid också med din fokus på rätt ställe. Gissar på att vi ses på söndag i TSM? :o)

  Har du mål att springa på 4.15 så kanske vi kan göra sällskap tillsammans med en farthållare så kan ni skutta vidare när jag blir trött och hängig. Eller är det till och med 4 timmars som hägrar??

  Ha det gött!

  SvaraRadera
 3. Hej Carina

  Om inte benen är oerhört pigga på torsdag så skulle jag skippa torsdagspasset. Om du nu, precis som jag, tar tid på dig för återhämtning, så är det väl stor risk att springa på torsdag...

  Det passet gör ingen annan nytta än att hålla löpningen "igång" så att man inte känner sig rostig på startlinjen.
  Men det gäller endast om man är helt pigg och kry. I alla andra fall är vila att föredra. Tro mig, jag har provat...

  SvaraRadera
 4. ...glöm inte att pyssla om fötterna, och gå igenom ev skav ställen ex vid pulsmätaren-behå band.

  alla ev småsår eller blemmor brukar jag smörja med LHP salva som tar bort ev infektioner etc.

  fötterna-tånaglarna - filning som attan denna vecka så de hinner bli löpglada tills SM. Smörja dem - om du når så kan du ge dem en puss oxå, för ni måste vara kompisar:)

  Marie

  SvaraRadera
 5. Tja, tycker att din reviderade plan ser bättre ut nu är tidigare. Du ska inte vara rädd för att som Nix säger skippa torsdagens pass, varför inte fundera på hur bra du kommer att springa på lördagen istället eller gå en sväng runt kvarteret? Jag skulle vilja säga att de pass du gör under sista veckan egentligen inte ger något endast för att hålla kroppen igång.

  Vila är de gånger som kroppen bygger muskler.....

  Känn istället hur längtan kommer närmare och närmare och skippa torsdags passet håll den känslan känn hur den blir starkare och starkare för att på fredag nästan vara omåttlig och sen på lördag står du där vid repet och vet att kroppen bara vill springa och springa all de där 42195 m. Det är nu det ska ske nu ska all träningen svett och tårar ge resultat nu är det nära :=)

  /S

  SvaraRadera
 6. Staffan: lägg av! Jag börjar ju grina av ren glädje när du skriver så där! Jäklar vad jag börjar längta nu.

  SvaraRadera
 7. Syss - Ja, det håller jag med om, det gör mig glad och peppad att känna stödet från andra.

  Maria - nja, snarare 4.30 om jag ska sätta ett riktigt högt mål. 4.45 är nog mer rimligt. Du får nog skutta själv med 4.15 haren:-), men vi ses på söndag!!

  Nix - Jag tar mig nog till stadion på torsdag för lite pepp talk med de andra, hämtar nummerlapp och så. Jag bestämmer då om jag springer eller bara tjötar med folk.

  Marie - Jag har redan planerat in ett fotspa, fotsalt, smörjning, filning, klippning. Vad jag hade missat var det där sista, pussen, ska försöka att få till den också!!.Man vill ju va kompis...

  Staffan - Jag kommer vara grymt taggad på startlinjen, ser verkligen fram mot det redan nu. Vet att det kommer att bli fantastiskt. Känns det riktigt bra skippar jag brödrostar och min målbild blir då istället, 4.30, here i come!!!!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil