Sidor

tisdag, oktober 27

PB - alla kategorier

Idag var det då åter igen dags för mitt zonpuls-pass. Då även Cecilia har kört den här typen av pass så utmanade jag henne att vi skulle köra detta pass som förra veckan och då lägga på 5 minuter.

Jätteschysst av mig att utmana och sedan fara till LV och inte ha möjlighet att uppfylla min del. Cecilia fullföljde passet med bravur, slog snudd på personligt rekord på halvmilen.

Idag tog jag dock revansch och körde ett pass med hela 30 minuter i zon3. Jag bestämde mig också för att testa ett par av mina nya skor. Idag fick mina Adidas Adizero Ace följa med mig ut och jösses vilken härlig känsla att springa med dessa lätta skor. Jag kände mig så lätt och hade jättesvårt att hålla igen till och med på uppvärmningen.

Jag gjorde som jag gjort tidigare, började med uppvärmning i zon 1 i tio minuter, ökade sedan till zon 2 i ytterligare tio minuter för att sedan dra på rejält upp i zon 3. Jag körde den vanliga rundan runt södermalm, bra och snabb bana.

Idag gjorde jag även något som jag inte brukar, jag ställde klockan så att jag inte såg varken puls eller tempo och körde bara på känsla och inom pulszonen. Klockan varnar ju med att den vibrerar om jag kommer utanför zonen så jag behöver ju inte kika på den. Ofta när jag känner behov av att titta på klockan så är det för att jag är trött och vill veta när jag får slå av på takten. Idag hade jag inte något sådant behov så att inte kika på klockan var lätt.

När jag kom hem och tankade över passet så insåg jag hur j-a fort det faktiskt gått. Jag slog faktiskt alla rekord som går att slå. PB på milen, PB på halvmilen, PB på längsta pass med snabbaste tempo. Trots alla dessa PB så var inte passet ens i närheten av så jobbigt som när jag tog de tidigare PB. Jag hade ett kort stopp under passet då jag morsade på Ultrafolket från IF Linnéa, men det ser jag som en vätskekontroll. Nästa vecka är det 35 minuter som gäller, och då ska jag persa medvedet!! Kanske kan få någon som pacar mig till då.


Helt enkelt ett höjdarpass!!!!

Så här blev passet:

zontidsträckatempopuls
zon110 minuter1.6km6.14 min/km123/136
zon210 minuter1.66km6.01 min/km143/153
zon330 minuter5.38km5.34 min/km161/169
Nedvavning28 minuter4.53km6.10 min/km159/169

Och så mina personbästa:-). Inga stora rekord men då jag inte ens försökte slå något så känns det stort.

Milen 58.10 (tidigare 58.27)
5km 27.32 (tidigare 27.34)

12 kommentarer:

 1. Gerymt Baby! Du har verkligen fått upp farten, och jag blir jätteglad när du skriver att det inte känns så jobbigt heller. Fatta vilken kapacitet som ligger där och lurar!

  SvaraRadera
 2. Det är ju strålande! Nu fortsätter vi! Jag kör en träning a la Carina framåt helgen. Måste ta mig tid till att studera lite mer i garminmanualen så att jag kan fixa med alla inställningarna.
  Dina nya Adidas verkar ju passa dig perfekt. Jag springer oftast i Asics 2140, smal läst, som jag trivs jättebra med (andra paret), men så köpte jag ett par Asics DS Trainer senast. Nä, håller liksom inte om min spinkiga fot.

  SvaraRadera
 3. Freddy -> Ja, nu börjar det röra på sig. Nu tror jag på mig själv igen. Ser nu fram mot varje löppass som ett barn ser fram mot julafton.

  Cecilia -> Ja, adidaspjucken funkade riktigt bra. Jag kör också 2140 normalt sett, det är mina mängdskor. Men tycker det är lite kul att prova lite nya. Har även ett par DS Trainer som också funkar riktigt bra. Jag kommer att köra ett nytt zon-pass på tisdag i nästa vecka, då blir det 35 minuter i zon 3.

  Lycka till med ditt pass till helgen, ditt förra gick ju superbra!

  SvaraRadera
 4. Säger ju det! Dina begränsningar sitter i huvudet, inte i kroppen. Du har mycket snabbhet att plocka fram tror jag - om det är det du vill!

  Kul, grattis!!

  SvaraRadera
 5. Snyggt jobbat tjejen!
  Grattis till nya PBn.

  Visst är det skönt med lite nytändning!

  SvaraRadera
 6. Tack Jossan! Jo du, nytändning är awsome!! Like it a lot :-)

  SvaraRadera
 7. verkar vara ett vinnande koncept det där för dig! Toppen att få bort kontrollen mot klockan. Det är en helt ny Carina i skorna :D. Kul att se dig igår!

  SvaraRadera
 8. Cilla -> Tack! Ja, mycket sitter nog i huvudet, det är helt klart. Och ja, jag vill både plocka fram snabbhet och uthållighet. Får se vart det landar.

  Mia -> Japp, en helt ny Carina är det som kutar runt, och.. jag är inte helt säker men jag tror att jag fick ett nytt pannben på köpet när jag köpte mina nya pjuck ;-)
  ps, tack för att du rädda livet på mig från mördarcyklarna... inte en men TVÅ gånger ds

  SvaraRadera
 9. Du ser vad du är duktig!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 10. Det börjar röra på sig:-).
  Resfeber ännu? Kram!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil