Sidor

måndag, april 13

Första "riktiga" passet med NMT

Idag var det mandomsprov för min del, det var mitt första riktiga pass med NMT. Jag har ju varit där och kört två gånger tidigare, men första passet, prova på passet, så sa dom att det var ett lugnare pass än normalt. I och för sig så kan jag inte minnas att jag tyckte det var "lugnt" men allt är väl relativt, det var mycket nytt för mig den gången. Bara en sådan liten sak som att krypa i leran, det har jag ju förmodligen inte gjort sedan jag var barn och hade galoonbyxorna på, men grymt kul det är det. 

Idag så var det allround-träning på programmet och Jörgen höll i tåtarna. Som vanligt(det är väl en vana efter tredje gången)  så har jag lite svårt att hänga med. Någon sprinter det är jag verkligen inte men jag tror att jag är rätt stark!! Faktiskt!! Idag började vi med att köra 10 pullups, 30*magövning där man ligger på ryggen och ska lyfta benen till 90 grader från kroppen och tillbaka till marken, 20 dips på parkbänkar(undrar vem som har ställt upp bänkarna så där tokbra!!), och så en språngmasch ett par hundra meter så snabbt man nu förmår. Upprepa fem gånger.. sååå, då var vi varma :-)

Sen fortsatte vi bort till grusplanen och körde skottkärra, bar på varandra, släpade varandra, lekte häst med varandre och ett antal andra mycket bra övningar. Idag hade vi till och med lite publik som hejade på oss, hör nog inte till vanligheterna då man kör passet klockan 06.15 på morgonen.

Idag kämpade jag tillsammans med en tjej som heter Susanna, ännu en grym tjej, det är verkligen inga duvungar som är med på de här träningarna, de har sådan j-a fighting spirit!! Idag så körde vi bland annat en övning, "brandmannaövning" som innebär att man ska ta ett speciellt grepp svinga upp sin kamrat på ryggen och så kuta iväg, vi fattade inte två saker... först fattade vi inte hur själva greppet fungerade, vi gjorde lite bakvänt så det blev mest konstigt, jag höll på att få en krossad ljumske och Susanna höll på att krascha ryggen. Sen fattade vi inte att en skulle bära bort och att vi sen skulle BYTA. Så hon släpade mig både fram och tillbaka... hmm

Nu ser jag fram mot onsdagspasset med både skräck och förtjusning, mest förtjusning :-).

5 kommentarer:

 1. Jag tycker att du va grymt bra idag, det såg ut som du inte gjort annat än kört NMT.
  Kul att vi fick lite hejaklack på slutet också :)
  Vi syns på onsdag, taggade för lite konditionsträning
  /Oliver

  SvaraRadera
 2. Jag tycker du har alldeles för bra minne :-)
  En lobotomi kanske vore på sin plats...*S*

  SvaraRadera
 3. Me(ia) igen....13 april 2009 20:18

  Låter som en grym träning...men kul!
  Och vilken TUR du hade som vart buren BÅDE fram och tillbaka! ;-)

  Ärligt talat fattar jag inte hur du orkar. Men så ligger ju min kondis under marknivå också.
  Skulle nog däcka efter 3 pullups...*suckar*....

  SvaraRadera
 4. Hejsan Carina!

  Du pratade om din logg idag så jag blev nyfiken :-)

  Ska bli kul att "NMT:a" igen på onsdag - då blir det kondition, kan jag behöva!

  Jaaa, det där brandmannagreppet var inte lätt alltså. Hoppas din ljumske mår bra, det gör min rygg iallafall...men träningsvärken lär göra sig påmind imorgon.

  //Susanna

  SvaraRadera
 5. Oliver - Tack, jag kände mig inte så grym alla gånger. Men jag är säker på att det finns en grym förbättringspotential. Det är bara att jobba på, snart flåsar jag er alla i nacken :-)

  Mia - men Mia, du är så brutal, förut ville du använda yxan till mina ben o nu föreslår du lobotimering...;-). Tycker om dig också syster!!

  Susanna - Nä, det får vi öva på, brandmannagreppet. Jag klarade mig också utan bestående men ;-) och är fit for fight onsdag morgon 06:15.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil