Sidor

söndag, januari 3

Dagens långpass med TSM

Det var rätt många som trotsade kylan och gav sig ut i ett gnistrande soligt men kylslaget Stockholm.

Idag var det kallt, superkallt, termometern visade på –12 grader då jag åkte hemifrån. Det blev kanske aningen varmare under förmiddagen men då det även blåste lite så kändes det isande kallt. Jag hade tagit på mig massor med kläder idag för att slippa frysa och det gjorde jag inte heller. Jag blev till och med riktigt varm efter några kilometer. Med dubbla underställströjor, varav en med merinoull, en fleece och jacka ovanpå det, dubbla mössor, långkalsonger, vindbyxor och mamelucker så var jag redo för dagens pass.

Tänkte idag köra mitt långpass med 4.30 gruppen, efter att ha diskuterat med Skogen tidigare om att jag inte ska köra för fort på just dessa pass. Men så blev det inte, Marie övertalade mig att springa med henne i 4.15 gruppen. Eftersom de här grupperna ofta brukar springa efter varandra så att man kan förflytta sig ner till en långsammare grupp om man vill så hakade jag på den snabbare gruppen.

Vi sprang ner mot södra Djurgården och när vi sprang vid Djurgårdsbrunnskanalen och vidare ut mot udden så var det verkligen förtrollande vackert. Då känner man sig så glad och lycklig över att få vara ute i det fantastiska vädret och glömmer att det är lite tungt och springa i snön och kylan som biter i kinderna.

Tempot var lugnt, vi snittade 6.40 på passet och min puls höll sig precis där den ska göra på dessa långpass, mellan 130 och 150. Vi fick ihop 14 kilometer idag. Nu sett i efterhand så var det helt rätt att ligga i den här gruppen, ibland är det bra att man låter sig övertalas.

9 kommentarer:

 1. Låter som riktig härlig löpning med inslag av livskvalité i form utav ett vackert Stockholm! :)

  SvaraRadera
 2. Miranda -> Det stämmer verkligen, det var en riktigt skön tur.

  SvaraRadera
 3. Bra att ta er ut så pass långt i denna kyla! Snyggt jobbat!

  SvaraRadera
 4. Blev inget tsm för mig igår, när det är kallare än minus 10 så håller jag mig inne, jag sprang 5 futtiga km häromdagen i minus 12 och vaknade täppt i näsan och tjock i halsen dagen efter, jag är känslig mot kylan tror jag.. hoppas minusgraderna släpper snart så vi ses i spåren!
  Och gott nytt år tjejen, kram!

  SvaraRadera
 5. Tackar Sofy!! Det som är jobbigt med kylan är att det är rätt svårt att klä sig. Man tar på sig för mycket för att inte frysa i början av passet. Sen blir man svettig och kall i slutet... knepigt

  Jossan -> Ja, det kan vara jobbigt med kylan. Dumt att dra på sig förkylningar.
  Gott Nytt år själv!! KRam

  SvaraRadera
 6. Bra jobbat! Och klär man sig ordentligt är det ganska skönt trots kylan. Förresten - kanske vi kunde springa tillsammans någon dag?

  SvaraRadera
 7. Snorkis -> Tackar! Och visst är det så, när man väl är där känns det ofta rätt bra.

  Ja!! Det vore jättekul att få till!! Ett skönt långpass kanske?

  SvaraRadera
 8. Jättegärna! Vi kan kanske höras via funbeat eller facebook och klura ut nåt!

  SvaraRadera
 9. Absolut vi hörs om det i andra medier!! Kul!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil