Sidor

söndag, januari 24

Swiss Alpine träning

Kristina Paltén bjöd in till ett backträningspass idag på Högdalstippen med efterföljande bastu, mat och Swiss Alpine snack. En inbjudan som i alla fall inte jag för något i världen ville avstå ifrån.

Vi träffades hemma hos Kristina vid tio på förmiddagen. Det var jag, Fredrika, Mia och Jan-Erik som taggade strålade ihop med Kristina. Vi joggade bort mot Högdalstippen där backarna skulle intas. Runt fyra kilometer skön jogg var det bort dit och väl där så berättade Kristina lite om hur hon brukade lägga upp träningen där. Det var i dessa backar som hon körde all sin backträning inför Swiss. Backen var inte på samma sätt som Hammarby backen som är en enda hög. Det här var flera “högar” som vi sprang på, upp för en backe ner på baksidan, upp för nästa backe och ner igen. Det var fullt med snö i backen vilket gav extra mycket träning. Ibland bar skaren för att vid nästa steg brista och fötterna försvann ner någon decimeter.

Väl uppe så väntade vi in varandra för att sedan springa vidare mot nästa nedförslut eller uppförsbacke. Vissa partier var grymt branta och där fick man verkligen springa med försiktighet, små små supersnabba steg var den bästa taktiken i dessa branter. Då och då stannade vi upp och Kristina gav oss lite tips och knep att tänka på för att göra löpningen så snabb och skonsam mot kroppen som möjligt. Spänn magen, var lätt framåtlutad och låt dig rinna nerför som ett vattendrag. Att variera steget i uppförsbackarna var ett klart vinnande koncept. Gå på tårna en bit för att fortsätta med att gå med hela foten i, för att låta de stora musklerna i låren göra jobbet var några tips. Jag hittade även en tredje variant som jag tyckte funkade jättebra, jag gick kalleanka-gång, dvs med tårna pekande utåt, det avlastade vaderna en hel del och mjölksyran hopade sig inte lika brutalt.

Vi avslutade det härliga passet med att släppa alla hämningar nerför en nedlagd rodelbana, det var helt sjukt roligt!! En efter en kom vi ner och var alldeles lyckliga. Jag längtar verkligen till nästa gång, då jag ska låta benen ta mig nerför rodelbanan, släppa på allt och bara låta benen trumma som galningar nerför backen, som ett rinnande vatten.

Jag har tyvärr inga bilder från dagen, men Mia har.

4 kommentarer:

 1. Men ååååååå vad roligt det låter! Älskar backar, både uppför och nerför :-)

  SvaraRadera
 2. Vilken dag ni har haft! Sug på den länge!

  SvaraRadera
 3. Cilla -> Det var verkligen fantastiskt kul, värsta lekparken:-)

  Sara -> mmmm :-)

  Cecilia -> Jag har sparat dagen på ett bra ställe så den är lätt att plocka fram igen..

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil