Sidor

tisdag, januari 5

Mål inför 2010

Förra året så gick jag från att ha sprungit en halvmara som längst till att bli av med oskulden både vad gäller maraton-distansen och ultradistansen. I år tänkte jag ta det ett steg till, jag vet, jag kanske går lite fort fram och satsar lite högt, men, thats me!

2009 kunde inte ha slutat på ett bättre sätt, det slutade med att jag satte distansrekord. Jag genomförde årets sista långpass, ett pass som slutade på 62 km.

I550amh04279.jpgTaggad, peppad och inspirerad av alla mina ultravänner plus att vi fick ett tecken på nyårskvällen. Egentligen var det mer Fredrikas tecken men jag var med och tar det lite som mitt också. Jag har också fått så mycket peppande kommentarer och folk som verkligen tror på mig, så det slutade med att jag nu har anmält mig till ett galet, härligt, fantastiskt vackert lopp i Schweiz, Swiss Alpine den 31 juli. Det kommer nog att bli den största utmaningen alla kategorier under min korta löparkarriär (hittills).

LogotypSom “övning” inför Swiss Alpine får man väl se TEC 50 miles den 10 april som. Det är samma sträcka och nu är mitt fokus att genomföra den på det bästa möjliga sätt för att få lite självförtroende inför Swiss.


Som “övning” inför TEC 50 miles får man väl se Skövde 6-timmars som går den 10 mars. Här har jag möjlighet att finslipa teknik, kläder och mat inför loppet i april.

I början på juni, rättare sagt den 5 juni tänkte jag ta mig an Stockholms Marathon och göra det på ett riktigt bra sätt. Den här gången är inte tanken att lulla runt och fota och krama släkt och vänner utan den här gången är det fokus som gäller.

Eventuellt så kommer jag att köra Jättelångt den 19 juni som ett träningspass inför Swiss Alpine, det blir liksom ett genrep inför den stora utmaningen.

Förutom att ställa upp i det ena galna efter det andra så kommer jag också att åka på diverse träningsläger.

Redan nu i slutet på februari så åker jag tillsammans med Marie iväg till Portugal för en veckas träningsläger. Det kommer att bli massor med riktigt långa och sköna pass där, förhoppningsvis en hel del pass tillsammans med Rune Larsson, där jag kan pumpa honom på massor med tips och råd inför Swiss Alpine. Det här ligger helt perfekt till en vecka innan Skövde 6-timmars.

Över påsken så åker jag tillsammans med några från klubben IF Linnéa till Budapest för en härlig skön uppladdning inför TEC 50 miles. Även det här ligger perfekt i tiden vi är där en vecka innan loppet och kommer att gå på spa och massage och ha härliga långa och korta löpturer.

Helgen den 23-25 april anordnar Team Stockholm Marathon en träningshelg, vet inte ännu vad den kommer att innehålla men något trevligt blir det allt.

Sen är det en höghöjdsvecka inplanerad i början av juli som träningsvecka inför Swiss Alpine. Dit åker jag tillsammans med ett härligt gäng. Det är inte helt klart ännu hur det kommer att utformas och vilka som åker med men helt klart är att det blir av och att det kommer bli galet roligt.

Det var bara det närmsta halvårets inplanerade lopp och träningsläger.

Jag ser fram mot det här halvåret så otroligt mycket, jag tror att det blir ett minnesvärt halvår och jag hoppas att jag orkar med all träning och att jag får hålla mig frisk och skadefri.

Hur har ni planerat ert 2010?

5 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk resa du har gjort under 2009! Och 2010 lär inte bli sämre!

  SvaraRadera
 2. oj. det var mycket! en undran: när du började med löpningen - hade du varit aktiv idrottare tidigare?
  monte gordo - antar att det är v 9 som du har bokat? då avlöser vi varandra, jag reser ner v 10.

  SvaraRadera
 3. Det låter som ett toppenår! Klart man ska sikta högt och göra det man känner för! Lyssna på kroppen bara så du slipper skador.

  Du är grym!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Lycka till Carina, ser rätt tufft ut. Tror du att kroppen pallar ett jättelångt pass 14 dar efter maran, som du tänker springa seriöst, alltså ta ut dig ?

  SvaraRadera
 5. Miss Agda -> Tack, jo,det var ett bra år och nu är det full satsning inför 2010.

  Cecilia -> Nix, jag hade inte varit aktiv idrottare. Jag började med löpningen för snart tre år sedan, men då orkade jag springa typ bara ett par minuter i taget. Lite styrka och så har jag kört tidigare och så har jag klättrat men konditionstränat.. Nix.

  Karin -> Ja du det är kanske det som är mitt stora problem och som jag måste jobba med. Att inte vara för ignorant när det gör ont någonstans.

  Liverun -> Visst är det tufft:-).

  Jo, det stämmer, kan vara så att det blir knepigt att genomföra Jättelångt så tätt inpå. Jag får se hur det ser ut när jag närmar mig, se hur min kropp mår och lyssna på den då. Men det här är ju mål och inte något som är ristat i sten. En planering måste ju självklart kunna förändras om förutsättningarna ändras.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil