Sidor

onsdag, mars 24

En kort löpbandsrapport

Det gick bra! Ja, lite mer uttömmande kanske rapporten kan vara så här kommer den. För det första så måste jag erkänna att jag har grym träningsvärk efter gårdagens styrketräning. Känner att bröstmuskler och biceps fick sig en rejäl genomkörare. Inser också att det kanske inte är så smart att köra djupa benböj dagen innan ett kvalitetspass men gjort är gjort. Resultatet skvallrar ju lite om att min styrketräning har blivit aningen eftersatt sista tiden. Det ska bi ändring på det!

20100302-DSCN0454 Det är till den här miljön jag drömde mig tillbaka till då jag nötte på löpbandet idag. Men den bilden i tanken blev det lite lättare.

Men tillbaka till dagens löpbandspass, planen var ju att köra löpekonomi 30-40 minuter och målet var att försöka ligga i 5.30 tempo. Jag började med att värma upp i tio minuter i 6.40 tempo för att få upp pulsen och ge kroppen en chans att komma igång lite. Ökade sen tempot till 5.27 tempo som skulle vara mitt tänkta tempo. Det kändes riktigt bra från början, kände inte att det skulle bli några som helst problem… känslan varade i säkert tio minuter sen blev det riktigit tungt. Bet ihop i ytterligare fem minuter och tog sen en kort vätskepaus, och fick i och med det en kort återhämtning. Gick sen upp på löpbandet igen och körde ytterligare drygt fem minuter i samma tempo, nu var det riktigt tungt nästan från start, efter dessa fem minskade jag tempot till 6.00, gav mig själv en chans till en kort återhämtning i en minut i det tempot. Ökade sen upp igen till 5.43 och körde de sista tio minuterarna i det tempot, fick bita i rejält på slutet.

Passet kanske inte blev riktigt så som jag tänkt mig men tror att jag mycket lätt kommer att kunna jobba upp så jag kan hålla tempot hela tiden. Jag är helt enkelt inte van att hålla ett så pass högt och jämnt tempo. När man springer ute så varierar man ju tempot hela tiden och använder då på så vis fler olika muskler.

Uppvärmning 10 min 6.40 min/km
Löpekonomipass 30 min 5.33 min/km

7 kommentarer:

 1. Jag antar att det där är Portugal - men det ser faktiskt ut som Skåne :-)

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat! Det ÄR svårare att springa på band än ute men du vänjer dig snabbt. Jag kan nästan tycka det är "skönt" att parkera benen på bandet och liksom tvinga dem att röra sig i samma fart.

  SvaraRadera
 3. Bandet är en grym tillgång när det gäller att nöta in en fart i kroppen :-)

  SvaraRadera
 4. härlig bild!

  Visst är löpbandet bra att ha som komplement!

  SvaraRadera
 5. Instämmer med Fredrika ang. bilden, säger hon som är uppvuxen i skånska klitter och nyss kom hem från Portugal.
  Mala på i exakt samma fart på löpband... jag tycker ansträngnigen blir så tydlig. Ingmaries parkeringsstrategi kanske man skulle prova? Bra snittfart, hursomhelst!

  SvaraRadera
 6. För snabba pass gillar jag bandet - behöver inte hålla koll på att jag håller farten. Och så ser jag hur långt jag kommit osv...

  Bra att du tog dig genom ett löpbandspass :)

  SvaraRadera
 7. Fredrika -> Det stämmer det är Portugal, 5km in på 5milarn jag körde där nere. Ser fram mot att se samma landskap i Österlen

  Ingmarie -> Tack, jo jag tror också att jag kommer upp i både fart och uthållighet i tempot med lite löpbandsträning. Bara att bita i aningen mer nästa gång.

  Linda -> Japp, jag tror dig, nästa gång ska jag köra minst 20 min utan vätskepaus

  Jossan -> Jepp, det är nog det, har ju bortsett helt från inomhusträning hela vintern, kanske inte helt rätt strategiskt.

  Cecilia -> Skåne måste vara vackert:-)!

  Marie -> Ja, jag kommer köra även nästa löpekonomipass på löpbandet. Se om det är någon förbättring.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil