Sidor

tisdag, mars 23

Inomhusträning – inte så dumt

Det är inte ofta som jag går inomhus och tränar. Hela den här bistra vintern så har jag varit ute och sprungit, i alla väder. Det har varit svinkallt, kraftiga snöfall, decimeter med snö att pulsa i, stormbyar, modd och is. Inget har stoppat mig, jag har klätt mig efter väderlek och skott mig efter underlag och så har jag kört mina pass.

Nackdelen med att träna ute i alla väder är att man inte riktigt vet vilket tempo man har i kroppen och att det har slitit rätt hårt på kroppen. Men jag har tänkt som så att det härdar nog.

Nu har jag det så bra förspänt att jag jobbar hos en kund, där jag ska jobba fram till sommaren. På den arbetsplatsen finns det ett gym längst ner i källaren, där de även kör lite klasser, typ yoga, core, box mm. Jag vore ju korkad om jag inte passade på att använda mig av den här möjligheten nu när jag faktiskt får det.

Idag gjorde jag slag i saken och gick ner och körde ett pass på gymmet. Det kändes riktigt bra, nästan så att det var lite kul faktiskt. Nu blev det tyvärr rätt ostrukturerat, men till nästa gång ska jag ha en mer detaljerad plan över vad jag ska köra och notera vikter och så. Idag körde jag mest överkroppsstyrka för att spara benen lite till morgondagens löpekonomipass.

Morgondagens löpekonomipass som jag för övrigt har bestämt mig för att köra inomhus. Jag vill liksom ha en formkoll, jag ska springa mellan 30-40 minuter i relativt högt tempo. Min plan är att försöka hålla 5.30 tempo, det är det tempo som jag ska kunna hålla utan större problem enligt senaste laktattestet. Nu är det upp till bevis att det fungerar även i praktiken. Hoppas bara att jag kommer ihåg hur ett löpband fungerar…

6 kommentarer:

 1. hahaha nu har du lärt dig av filmen iaf ;)

  SvaraRadera
 2. så du har 2 mmol vid 5:30 tempo ungefär ( på bandet ). Hoppas att du står ut att springa på bandet så pass länge. Själv har jag svårt för det, längtar hela tiden ut, tiden går så mycket fortare där.

  SvaraRadera
 3. Och löpband som är det svåraste som finns!!! Det måste bara vara jag på filmen!!

  SvaraRadera
 4. Det tempot är inga problem för dig :-)

  SvaraRadera
 5. Det kommer att gå som en klackspark!

  SvaraRadera
 6. Träningsglädje -> Japp, bara att följa instruktionsvideon :-)

  Liverun -> Sant 2.1 mmol vid 5.30. Visst är det skönare att springa ute. Jag hade lite svårt att hålla tempot hela sträckan men tror det beror på att jag är ovan vid löpbandsträning.

  Anna -> haha, tror du:-) ajaj

  Linda -> Det var aningen problem, men nästa gång tror jag det blir bättre.


  Marie -> Nja, fick inte upp klackarna hela vägen upp i taket... next tima ;-)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil