Sidor

måndag, mars 1

Rappor från ett omväxlande Monte Gordo

Jag har sprungit på barmark och det var helt fantastiskt! Sprang en runda direkt när vi kom till hotellet. Raka vägen ut i pinjeskogen. Fatta vad häligt att spinga med barmark under fötterna och känna att det biter ifrån då man trycker i från, inget sladd, inget halkande bara power! Som en våt dröm för en löpare som i två månaders tid kämpat mot modd och kyla.

20100301-DSCN0424  Bild från stranden som skulle kunna vara från vilken exotisk plats som helst.

Vädret har minst sagt varit växlande, när vi kom ner så var det uppehåll men lite mulet. Gårdagen bjöd på allt från strålande sol då en del av deltagarna, trånande efter solfattiga dagar i Sverige, slängde av sig kläderna och placerade sina vita lekamen runt hotellets pool. Några hann till och med få en härligt tomatröd färg i ansiktena efter bara någon timmes lapande. Från detta fantastiska väder så slog det om till rena skyfallen och vindar med stormstyrka. Vi hade ändå tur med vår eftermiddagslöpning som vi lyckades pricka in under en någorlunda vindstilla och med bara ett lätt regnande. När vi var på väg till middagen senare under kvällen så var det återigen stormbyar och skyfall. Som sagt, växlande!!

Träningen har gått fantastiskt bra, jag har verkligen bra tempo i kroppen och känner mig grymt stark, nu märks det att vinterns slit har gett resultat. Att kunna köra lugn jogg i snacketempot 5.30, säger allt tycker jag. Tyvärr dras jag fortfarande med smärtor i högerbenet men tycker att det börjar ge med sig en aning. Jag kör massor med stretch och har fått in ett bra yogapass och även en del styrka. Både styrkan och yogan tror jag är riktigt bra för kroppen.

Idag måndag så kör jag lite lugnare, var på stranden och såg soluppgången under morgonjoggen, helt fantastiskt vackert. Kommer att köra ett uppmjukande vattengympa-pass runt lunch, sedan en lugn distans till kvällen. Allt för att försöka vara så fräsch som möjligt i kroppen inför morgondagens långpass. Det planeras en 5-milsrunda med Rune då som jag hoppas kunna vara med på. Jag är med om kroppen säger att det är ok, annars så kommer jag att köra ett lugnare och aningen kortare pass tillsammans med Ulla L.

20100301-DSCN0397   Samling inför morgonjoggen och lite information om dagens träning. 20100301-DSCN0410 Jag och min trevliga rumskompis Lina på morgonjogg. Två tjejer med mycket stela muskler efter gårdagens tuffa cirkelfyspass då vi utmanade varandra till att maxa på varje övning.

20100301-DSCN0411 Den milslånga stranden är verkligen inbjudande att springa på. Vi passade på idag, för senare i veckan ska kommer tidvattnet att göra att morgonjoggen inte går att utföra. Det finns till och med ett tidvattenschema på anslagstavlan. För det skiljer från dag till dag. 20100301-DSCN0416 Soluppgång över Monte Gordo.

7 kommentarer:

 1. ÅHHHH vad jag är avundsjuk!

  men åh vad jag är glad för din skull och unnar dig detta!
  Hoppas det blir en kanonvecka och att benet inte ställer till det för dig!
  KRAM så ses vi när du är hemma igen!

  SvaraRadera
 2. snacketempo 5:30, oj - var det inte det snabbaste i höstas när du skrev om din träning i olika pulszoner och jag kopierade ditt pass?
  stranden ser precis så fin ut i morgonljus som den ska göra! ha det så bra, hela veckan, säger jag från ett sverige där det på nytt snöar och lokalradion bryter igenom gång på gång för att rapportera om besvärligt väglag.

  SvaraRadera
 3. Lycka till på femmilaren :)Hälsa alla att vi här hemma tycker att ni är värda en underbar vecka.

  Blir det något uberlångt pass?

  Kram

  SvaraRadera
 4. Efter gårdagens vattenlöpning med tsm blir tanken på pinjeskogen knappt uthärdlig. Snart så. HelenaA

  SvaraRadera
 5. Åh! Avis! Fast jag åker ju snart jag med! Barmark låter sjukt exotiskt, sedan du åkt har det (iaf i Peking) snöat, regnat och sedan frusit = inte optimalt underlag... Ge mig mer info!

  SvaraRadera
 6. Hej på er, kan trösta er alla med att idag regnar det en del :-)

  Jossan -> Tack!! hittills har det varit toppen, hoppas på fortsatt bra vecka. Vi måste köra långpass när jag kommer hem, det var länge sen!!! Kram!!

  Cecilia -> Jo, jag tror bestämt att det var mitt snabbtempo. Hoppas att farten håller i sig till jag kommer hem:-). Skönt att slippa all trafikkaos för en stund ...


  Miranda -> Japp, och du kommer få det lika underbart!!

  Marie -> Femmilaren gick bra, nu ser jag fram mot 44km imorgon... tänkte köra långa sträckan på bergspasset och löpningen hem. Om kroppen vill.... Längre än så lär det inte bli.
  Kram!!

  Helena -> ojoj, vattenlöpning på TSM-långpass, det är ju inte precis så att jag längtera hem!!!

  Karin -> Du kommer njuta i fulla drag!! Oavsett väder så är ju underlaget helt magiskt!! Temperaturen här ser inte mycket ut för världen, men är ju helt perfekt för jogging!!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil