Sidor

onsdag, februari 17

Äkta lågpulspass…

.. om det nu finns något man kan kalla det så var det nog ett sånt som jag genomförde idag.

Jag har haft lite ont i rumpmuskeln idag. Vet inte om det beror på att jag är sliten eller om jag helt enkelt har träningsvärk efter utmaningen som Träningsglädje startade. Utmaningen gick ut på att om man hade ätit en semla så skulle man göra 100 burpees. Då jag hade ätit en semla så var jag ju tvungen att göra dessa. Väldigt jobbigt var det, det kan jag lova!!

20100217-DSCN0310 Hemma igen efter ett lugnt och skönt pass, som ni ser, knappt berörd.

Men till dagens pass. Då jag har haft rätt hög puls under många av passen jag sprungit under sista tiden så bestämde jag mig för att dagens pass skulle gå i de riktigt låga registren, mycket för att kolla att jag kan hålla mig där. Även den onda rumpan gjorde att jag verkligen ville ha ett riktigt lugnt återhämtningspass. Då det är onsdag idag så har det självklart snöat en del, det verkar det alltid göra på onsdagar…

Jag joggade iväg mycket lugnt och sansat och fortsatte med det under hela passet. Det var inga problem att hålla ner pulsen, jag försökte att hålla den strax över 130-strecket. I vissa småbackar så gick jag och drack för att se till att pulsen skulle fortsätta vara låg. Ett lugnt och skönt pass på nästan två timmar blev det ute i snöyran.

Sträcka: 14,50 km
Tid: 1:45
Tempo: 7.15 min/km
Puls: 129 (142)

7 kommentarer:

 1. Hurra för lågpuls! Och för att rumpan skötte sig :-)

  SvaraRadera
 2. Hip hip!!

  Ja, rumpan höll sig i schack!!

  Tack för dina goda råd!! Jag funderade nästan på om jag körde på FÖR låg puls...

  SvaraRadera
 3. Härligt jobbat! Kul hur individuellt det är med puls, skulle aldrig själv kunna jogga på en puls under 130! ;D

  SvaraRadera
 4. Miranda -> Ja, det är individuellt men också något man kan träna upp. För något år sedan så skulle min snittpuls ha legat en bit över 140 under ett liknande pass.

  SvaraRadera
 5. under den perioden som jag lågpulstränade fann jag efterhand ett slags ro. pulsen angav. och så fann jag mig i det medan jag tog mig fram. det är inte så dumt. jag hann se och tänka massor.

  tre semlor. antalet jag åt ;) ja, sen har jag ju tjuvstartat med en hel rad också, förstås...

  SvaraRadera
 6. Jossan -> Tack!

  Cecilia -> Det stämmer, det är rätt behagligt att springa lågpuls. Jag körde en del MAF för ett par år sedan, fast då var jag i så dålig form så det blev mest promenad om jag skulle ha en chans att hålla nere pulsen.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil