Sidor

onsdag, februari 3

Vita vackra underbara fluffiga Stockholm

Jo, jag tycker verkligen att det är fantastiskt vackert i Stockholm just nu. Snön ligger som ett täcke över Stockholm, ikväll när jag sprang så hade det kommig så mycket snö så många ytor var helt orörda. Ett slätt vitt täcke överallt. Det är inte bara vackert med all snö, den gör också att alla ljud dämpas. När man springer så känns det nästan som man är i en liten bubbla där allt är tyst och lugnt och fridfullt.

Ändå så känner jag nog att jag börjar bli lite trött på all snö nu, eller kanske inte. Det är ok med all snö som ligger, men i och med att det kommer ny snö ideligen så hinner snön aldrig blir tillplattad och någorlunda jämn att springa på utan man springer i ett evigt tungt modd.

Nu är det ju så att jag försöker att förlägga alla mina pass ute oavsett väder men nu börjar jag fundera på hur klokt det är.

Å ena sidan så är det ju grym träning att springa på det här tunga underlaget. Benmuskler byggs så det står härliga till. Alla små muskler som man inte trodde fanns får sig en omgång. Inte en enda muskel i ben och fötter går fria. När snön väl försvinner så kommer det kännas som att jag flyger fram!

Fast å andra sidan så blir ju inte något kvalitetspass vad det borde, att hålla fart funkar helt enkelt inte. Missar jag något här? Alla de fartpass där jag sliter för att försöka hålla tempo kanske inte alls ger den effekt som är meningen, eller? Sen funderar jag också på det här med skaderisken, hur bra är det för benen att hela tiden få det här tunga motståndet, ökar skaderisken?

Vad tror ni? Hur tänker ni?

5 kommentarer:

 1. Jag har under årens lopp alltid sprungit utomhus - men inte fått till kvalitetspassen så bra som jag har velat. Vilket har visat sig när det varit examensdags.

  Därför testar jag i år att springa alla kvalitetspass på löpband fast i en högre fart än vad jag klarar av normalt utomhus. Hur det bra det är får jag se när det är examensdags.

  SvaraRadera
 2. "Ändå så känner jag nog att jag börjar bli lite trött på all snö nu, eller kanske inte." - underbart uttalande!

  Snön ger lite samma effekt som att springa obanat, så jag skulle säga att du snarare minskar skaderisken än ökar. Och bara för att de snabba passen går långsamt så tränar du ju ändå hjärta/flås lika bra, dvs. träningseffekten påverkas inte negativt. Så pulsa gladeligen på i snön!!

  Har du fått aquasocksen än? Nyfiken :-)

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Och jag njuter av snön - utom när jag reser/kör bil i den! Och längtar efter att få springa i den! Som att befinna sig i terräng fast man är kvar i stan :)

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dig i alla svåra funderingar; det är verkligen svårt att köra kvalitet, men ändå tycker man ju att det borde ge en väldigt bra effekt eftersom man ju är totalt slut när man avslutar snö-passen. Någon måtta är det inte med snön, så vi nöter väl vidare (och vilka benmuskler du kommer att ha tills din Portugal-vecka!)

  SvaraRadera
 5. Marie -> Ja och jag gillar ju också att springa ute, hoppas på att underlaget blir aningen bättre så småningom så även farten åtgärdas. Det kan ju inte vara så här i all eveinnerlig evigeter!

  Fredrika -> jaha, det är ju så jag känner, å ena ... å andra... Det är ju helt perfekt, Skogen vill ju att jag ska springa terräng och nu får jag det automatiskt hela tiden... Det är ju bra!! Ja, jag har fått socksen, hoppas på att prova dem en sväng på långpannan imorgon.

  Cecilia -> Jag njuter också av snön, fast det börjar bli lite tjatigt att det kommer en decimeter varje gång jag ska ut på långpass, men visst är det härligt. Vitt o fluffigt:-)

  Sofie -> Jag tror nog också egentligen att det är bra med snön och det ger ju onekligen bra träning. Musklerna får verkligen jobba. Jag kommer att flyga upp på bergspasset i Portugal med de musklerna (hoppas jag...) :-)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil