Sidor

torsdag, februari 25

Idag tycker jag att jag är lite bra!!

Jag har nu ikväll varit hos Sport Support Center och gjort ett nytt laktattest. Det är femte gången nu som jag gör dessa tester hos dem. Det har varit en spännande resa och dagens resultat är banne mig nästan så bra så ett pressmeddelande vore på sin plats. Nåja, kanske inte men ett blogginlägg i alla fall.

20100202-DSCN0195 Den här gången är jag verkligen extra extra glad. Efter förra testen och efter diskussion med Christer så kom vi fram till att jag den här perioden skulle få ett ganska tufft program, ett tufft program med både myket mängd och en hel del kvalitetspass för att se hur min kropp skulle svara på den träningen. Min plan har den här perioden varit att verkligen försöka följa programmet så mycket som det bara har gått så länge kroppen har varit med och jag har lyckats rätt bra. Den här perioden har det samtidigt varit rätt tufft att köra på ute, vilket jag har gjort hela tiden, jag har bitit ihop och gett mig ut och sprungit i snöstormar och rejäl kyla, massor med snö och tung modd och nu idag har jag fått belöningen för mitt slit.

Vi började testet som tidigare med första intervallen på 9km/h och planen var att fortsätta upp mot 12km/h som förra gången. På vägen så sa Ida som vad den som utförde testet idag att det här ser bra ut, hon hade inte behövt säga det för det kändes så väldigt bra. När jag var på 12km/h intervallen så sa Ida att vi måste köra en till, dvs 13km/h. Det snabbaste jag någonsin sprungit på ett löpband, det kändes lite pirrigt när hon drog igång bandet och farten ökade. Men när bandet väl var uppe i det tempot så kändes det inte så farligt, det gick bra och det var inga som helst problem att hålla det tempot och jag var mindre trött på den här intervallen än vad jag var vid den sista intervallen vid förra laktattestet trots att den förra var långsammare.

När vi sen satte oss och kikade på siffrorna så var det ett riktigt halleluja moment!! Träningen har gett resultat, min kropp har svarat exakt det som önskades på periodens träningsprogram. Jag fick verkligen belöning på mitt slit ute i modden och jag gick därifrån med ett leende på läpparna.

Lite siffror förstås som den siffernörd jag är, förra laktattestets siffror inom parantes:

Tempo km/h (min/km) Puls Laktat Mmol
9 (6.40) 121 (139) 1 (0,9)
10 (6.00) 134 (149) 1,5 (1,5)
11 (5.27) 148 (160) 2,1 (2,6)
12 (5.00) 161 (171) 3,8 (4,7)
13  (4.37) 167 7,1

Vad man kan se här är att jag har höjt mitt tröskelvärde rejält. Tröskelvärdet är det värde där mjölksyran ligger strax under 4Mmol. På det här testet kan man se att jag lugnt ska kunna ligga och nöta på i längre intervaller och löpekonomi i 5.00 tempo, vilket inte alls var möjligt tidigare. Min puls har sjunkit dramatiskt vid respektive intervall jämfört med tidigare, vilket visar på mycket bättre form.

Det ska bli väldigt spännande att komma ner till Portugal och se hur det känns att köra på barmark. Det springa på det här underlaget mörkar tydligen formen en hel del.

Jag känner mig glad och stolt över mig själv och mina framsteg. Jag tycker till och med att jag är lite bra!! Det får man väl tycka?

17 kommentarer:

 1. Onekligen har det blivit snabbare ben, vad kul!! Får jag också tycka du är bra, nej, tokbra? :-)

  SvaraRadera
 2. Kom igen!!! Var inte så modest och kvinnlig!! Du är ju för satan SKITBRA!!! och du ska vara enormt stolt över dig själv och du ska fortsätta att ge dig själv beröm utan att lägga till det där "lite". Du förtjänar alla dina goda resultat för att du har slitit hårt för det Carina! Du ska vara riktigt, riktigt stolt över dig själv! Mia kommer att få konkurrens i titeln Superwoman framöver! Ha en toppenvecka i Monte Gordo (inte alls avundsjuk:-)

  SvaraRadera
 3. Det är så kul att få kvitto på att träningen funkar och ger resultat. Härligt!

  SvaraRadera
 4. Klart du får tycka att du är bra - För det är du ju! Vad kul att det kändes så bra också, och vilken positiv känsla man får av att läsa! :)

  SvaraRadera
 5. Men gud vilka resultat Carina!!! Förstår att du är nöjd! Klart du får tycka att du är lite bra, men jag tycker du är MYCKET bra ;) Du är bäst helt enkelt! Bra jobbat :D

  SvaraRadera
 6. Härligt!!! Tur att du skrev förklaringar till alla siffror, annars hade jag inte fattat nåt! =)

  SvaraRadera
 7. Jag tyckte inte att det var en stor förbättring. Den var jättestor! Att ge sig ut gång på gång, tålmodigt, lönar sig! På söndag kommer du att flyga fram på det härliga underlaget i pinjeskogen.

  SvaraRadera
 8. Absolut! Du är grymt bra! Och hur bra kommer du att vara efter Portugal då? Supergrym!!

  SvaraRadera
 9. Vad gulliga ni är allihopa!!! Jag blir alldeles rosig av allt beröm o pepp!!

  Fredrika -> Ja, du får tycka att jag är lite bra Idag är det liksom min dag:-)

  Katrin ->Jag är verkligen stolt över mig själv. Det känns fantastiskt bra när resultaten äntligen kommer. Men att mäta mig med Mia vore förmätet, det vill jag inte göra, men tack för komplimangen :-)

  Ellinor -> Ja, äntligen!! Både lön och lön samma dag liksom :-)

  Sofie -> Det kändes väldigt bra, just den lätta känslan var länge sen jag hade. Kanske beror på all modd man har fightats med sista tiden...

  Helena -> Tack!! Bäst o bäst... fast. ok.... IDAG är jag bäst!!!

  Maria -> Vad bra att du fattade annars förklarar jag gärna. Jag kan älta de här siffrorna så länge som det behövs. Kan inte tröttna på det eller :-)

  Cecilia -> Åhhh, pinjeskogen!! Just ja så såg det ju ut därnere. Toklängtar!!!

  Lisette -> Tack! Jag hoppas att jag kan lyfta mig ännu ett snäpp i Portugal, skulle sitta fint inför Skövde 6-timmars!!

  SvaraRadera
 10. Du är himla bra! Kul Carina!! :)

  SvaraRadera
 11. Det här ska bli skönt att få skriva....VAD VAR DET JAG SA...:D

  SvaraRadera
 12. wow vilket bra resultat Carina, du är verkligen bra, klart att du ska vara stolt!!

  SvaraRadera
 13. Miranda -> Tack tjejen, kul att äntligan få lite lön för mödan.

  Maria -> Jag är glad för din skull!! ;-). Kram!!!

  Jossan -> Ja Jossan, det var en större förbättring än jag nåonsin vågat drömma om. Jag är allt lite stolt :-)

  SvaraRadera
 14. Hej!
  Bra jobbat! Fast jag ska erkänna att hade du bara visat resultatet hade jag inte förstått om jag skulle gratulera eller beklaga. Rena grekiskan för mig. Hur som: you happy - me happy :-D

  SvaraRadera
 15. Karin -> Tack! Inget att beklaga som sagt, me happy - you happy :-)

  SvaraRadera
 16. Carina:

  Visst är det skönt när man kan se att all slit under vintern ger resultat, extra bra när man får det bekräfta på ett papper. Se nu till att unna dig något nu när du har kommit så långt. Kommer så väl i ihåg ett pass vid Årsta då du slet och jag försökte ge råd och tips. Det känns som det var evigheter sen om jag tittar på dina resultat.

  /Gax-Staffan

  SvaraRadera
 17. Staffan -> Det är fantastiskt skönt när man får se resultaten.

  Jag kommer också ihåg vad jag slet nere på motorvägen i Årsta. Du var fantastisk på att peppa mig. Jag var tvungen att gå tillbaka och kolla på det där passet i juni som jag körde där då. Det var sjukt jobbigt vill jag minnas. Jag kollade även på de tempo jag höll då och tror att jag har snäppat upp mig en hel del sen dess.

  Å andra sidan så hade jag anemi då och jag vill minnas att det var runt den tiden som jag blev extremt mycket sämre.

  Just nu ska jag unna mig en vecka i Portugal!! :-)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil