Sidor

fredag, februari 19

Vilodag = vila, nja…

Jag har gjort något som jag inte brukar, jag har tagit mig två vilodagar fast jag skulle ha tränat. Anledningen är att jag har haft så pass mycket känningar i knän, lår, rumpa och höft så jag bara ville testa att dra ner på löpningen rejält ett par dagar för att se om det ger med sig.

gustav Vad gör man på en vilodag?? Ligger i soffan, käkar praliner och pillar navelludd? Nä, knappast!!

Mina två vilodagar har istället bestått av lite alternativträning. Gårdagen så tog jag det i och för sig väldigt lugnt, körde bara lite allmänstyrka på kvällen i form av core och överkroppsträning. Inte speciellt mycket men ändå sådan träning som jag verkligen behöver.

I morse hoppade jag raka vägen ur sängen och rätt upp på yoga-mattan, videon var laddad och det var bara att köra igång. Jag körde hela serien idag vilket innebär 75 minuters yoga. Jösses vad stel jag är!! Jag har kunnat göra en del övningar hyfsat tidigare men idag gick jag bet på varje del. Kom inte ner till marken, nådde inte fram till tårna, fick inte upp fötterna rakt upp vid skulderstående och baksida lår var som stela stockar!! Jag bara måste få till yogan lite oftare.

På kvällen gjorde jag något som var riktig roligt, jag tog för andra gången på mig mina Aquasocks och gav mig ut på en kort barfotarunda. Det var superkul, det var svårt att hålla ner tempot och det var svårt att lägga av vid dryga två kilometer. Det kändes riktigt bra, tycker inte att steget är så speciellt mycket annorlunda än när jag springer med vanliga joggingskor. Det stora vinsten och skillnaden är lättheten och markkontakten, där är det BIG difference!! Ren och skär glädje!

6 kommentarer:

 1. Vilken diciplin att lyckas köra så långt yogapass hemma. För mig blir det oftast 30-40min när jag kör hemma. Bättre än ingenting, men längre pass ger bättre resultat och man hinner komma in i stämningen.

  SvaraRadera
 2. Låter som en rätt aktiv vila - fast dagen är ju lång, du kanske fick ett par praliner i soffan också ;)
  Aquasocks - kanske något att skaffa sig till det är dags för Portugal?

  SvaraRadera
 3. Heja Carina!! En undran bara, varför springer du inte längre än 2km i sockorna? Var det pga vilan kanske? ;)

  SvaraRadera
 4. Miss Agda -> Jag kör inte heller hela serien varje gång, men då jag känner att tiden finns så är det skönt att få sig en riktig genomkörare.

  Cecilia -> Aquasocks är jätteroligt att springa i. De perfekta skorna om man vill börja med barfotalöpning men inte ruinera sig. Självklart ska du ha med dig ett par till Portugal, det tar bara ett par dagar att få hem dem.

  Helena -> Jag ska nog öka på längden, skulle egentligen inte ha sprungit alls men ville liksom ut och ha lite kul en sväng. Nästa gång ska jag nog springa en 5km i dom om allt känns bra.

  SvaraRadera
 5. Hej! Om du inte redan har fått inbjudan till Les Mills träningsbloggträff så kommer den här.

  Gå in på min blogg och läs mer om det.

  Välkommen!

  SvaraRadera
 6. Åsa -> Nej, det hade jag inte fått. Ska kolla om det funkar, låter ju jätteroligt!!

  Tack för inbjudan!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil