Sidor

torsdag, december 30

Årskrönika 2010

Det här året är det då jag verkligen började springa långt, riktigt långt. Med över 200 sprungna mil och pers på Stockholm marathon och inte mindre än tre tävlingar på ultradistanser så tog jag verkligen ett rejält kliv framåt i min löparkarriär. På tre år så gick jag från att springa min första mil till att springa åtta, det är vad jag kallar ett jättekliv.

Januari
20091227-P1020287Januari var den månaden som jag inspirerad av Fredrika hittade Shaun T och Insanity. Galen intensiv och fantastisk rolig träning. Nio veckors tuff träning med den mannen och jag skulle vara i mitt livs form. Jag hittade även skidåkningen, köpte längdskidor och gav mig ut på långa sköna skidpass, den perfekta alternativträningen till löpningen. Dessutom anmälde jag mig till Swiss Alpine, sprang i rodelbana och gick i skidskola. En härligt start på 2010!

Februari
20090313-DSC00037Ännu en kall månad med mycket spring i modd och snö. Många tunga pass, men också många härliga, snabba, långsamma, korta och långa pass. Köpte mig ett par aquasocks för att testa lite barfota löpning, härligt busig känsla!! Sprang toksnabba tusingar nere vid norra Hammarbyhamnen, intog Kungsholmen med ett gäng härliga galningar, lyssnade på Rune Larsson på en inspirations kväll inför Lidingö Ultra och avslutade månaden med att ge mig iväg på årets första löparrelaterade resa, den här gången till Portugal.

Mars
20100320-DSCN0660Den klassiska femmilen är ju välkänt. Och om man är ultralöpare så vet man att det har inget med skidor att göra utan om löpning i Portugal. Förutom den klassikern så blev det också bergspasset med förlängning. Först 14 km i kuperad helt underbar terräng sen hem 29 km till fots. Njutning hela vägen!! Sen blev jag superförkyld så 6-timmars i Skövde blev det inget av med. Körde en egen sextimmars på hemmaplan och mitt hittills längsta långpass på egen hand med vårkänning (bilden).

April
Ett fantastiskt träningsläger i Budapest med kompisar från IF Linnéa, april kunde inte börja på ett bättre sätt!. Resten av april gick åt till att tänka och planera inför TEC, genomföra det och sedan njuta av att jag fixade det. En så fantastiskt skön känsla. När jag väl kom i mål så hade jag svårt för att finna ro och åka hem, dröjde mig kvar och njöt av stunden, applåderade in Jonas Buud i mål och bara gick runt alldeles salig och rusig.

Maj
20100521-DSCN2875Maj månad bjöd på två riktiga höjdpunkter. Den ena hade jag inte riktigt räknat med skulle kännas så bra, den andra hade jag räknat med skulle bli helt fantastiskt och verkligheten visade sig överträffa dikten sjufalt. Första var Lidingö Ultra som jag skulle ta som ett långpass men fick mer och mer spring i benen ju längre in i loppet jag kom och slutade med över en timma snabbare än beräknat. Den andra var nere på Österlen dit Fredrika hade bjudit gänget som året innan var uppe i Åre och sprang. Jag är kär i Österlen och den resan kommer jag att ha i minnet för lång tid framöver!!

Juni
20100619-DSCN1182Även juni bjöd på ett par riktiga guldklimpar. Första är förstås att jag sprang Stockholm Marathon, jag gav allt, det var all in som gällde från start och det höll nästan hela vägen. Satte personligt rekord från förra året med över 35 minuter. Det kan man bara inte vara missnöjd med. Sen fick hon ju sin prins också, den 19 juni. Finns det ett bättre sätt att fira det på än att fly stan och ge sig ut i skärgården och springa ett härligt pass på blå leden. Nä precis, så det var vad vi gjorde denna fantastiska junidag.

Juli
20100727-DSCN1681Hela Juli var uppfyllt av Swiss Alpine. Först var vi iväg på ett helt fantastiskt höghöjdsläger i Schweiz i början av juli. Sprang fantastiska pass i bergen och umgicks med likasinnade. Två veckor senare var det dags för det riktiga provet, den ultimata utmaningen. Under veckan visade alperna verkligen att sol och värme inte var att förlita sig till där nere i juli. Det var kallt och på topparna snöade det ymnigt i veckan. MEN lagom till lördagen och tävlingsdagen så blev vädret helt fantastiskt. Hela juli är ett minne för livet! Fast vänta själva loppet var ju i augusti…

Augusti
1371515_pMin stora feta utmaning!! Swiss Alpine, kan inte nog få nog av tankarna kring det. Det var lika fantastiskt och roligt som det var jobbigt och slitigt. Fast det gör ju bara prestationen än större. Väl hemkommen från Schweiz kände jag mig oövervinnerlig, sprang backar som en gud och kände mig snabb som blixten. Men sturskheten gick tyvärr ur mig under senare delen av augusti då skadorna började komma på rad. Ont ont ont. Läkare, röntgen diagnoser.

September
20100522-IMG_7482Hela september gick, jag tränade nästan inte, hade ont i min fot och ont i själen och hade även lyckats dra på mig ett löparknä. Bloggade inte. Inte springa mer… Artros, “när du inte står ut med smärtan längre så får du komma tillbaka så stelopererar vi” sa läkaren. September var inte någon rolig månad. Skickade tusen kompletterande frågor till läkaren och fick en tid då jag kunde komma tillbaka och ställa alla dessa frågor. Fick svar och tog beslutet att jag kör på.

Oktober
20101002-DSCN1775Beslutet jag tog att jag kör på kändes oerhört skönt. Hittade P90X träningen, superkul träning för hela kroppen, oerhört varierande, precis vad jag behövde. Jag trappade upp löpningen efter ett program som jag fick av Rubin efter att ha varit hos honom och fått diagnosen löparknä. Var i Östersund och körde Frösö 6-timmars, inte alls i linje med nämnda program men det gick bra. Det var fantastiskt roligt att vara med när två supergoa tjejer satte det ena rekordet efter det andra. I slutet av månaden körde även träningen inför nästa års Stockholm Marathon igång, närmare 800 löpare är i år med i TSM.

November
målgångHöjdpunkten i november var helt klart RBT, Rogers Bergs Tävling i form av ett fullt marathon i Hammarbybacken. Marie anmälde oss så det var bara att ge sig iväg dit och göra det bästa av det. Det blev oerhört kul! 22 varv skulle vi springa plus att vi fick en extra bonusvända uppför. Jag och Marie höll ihop hela vägen och var med varandra i svackor och dalar som vi båda hade men humöret var ändå på topp hela tiden.

December
20101223-IMG_0124Månaden då vintern tog oss i ett järngrepp. Massor med snö och väldigt kallt. Insåg att det kommer att bli en lång vinter. Det stora förändringen den här månaden var mitt beslut att börja springa med Running Sweden, ett beslut som jag tror är helt rätt. Den bästa träningen är ju den träning som verkligen blir av och startar träningen tre minuters promenad från jobbet så blir den av.

Jag älskar 2010 av hela mitt hjärta, så många oförglömliga minnen och fantastiska äventyr och lopp. Nu ser jag med spänning fram mot ett 2011 som jag tror blir minst lika spännande.

Måste tacka alla mina läsare som har följt mig och kommenterat på min blogg, ni inspirerar mig och lyfter träningen ytterligare ett steg och med er hjälp har jag hela tiden utmanat mig själv. Jag hoppas att ni fortsätter att följa mig även framöver. Jag hoppas att ni också hittar inspiration och glädje i mina inlägg. TACK!

GOTT NYTT ÅR !

9 kommentarer:

 1. Förutom skadorna så har du ju haft ett helt fantastiskt år!! Så mycket upplevelser! Läger, resor och tävlingar i massor! Jag känner mig som värsta amatören i jämförelse :)

  SvaraRadera
 2. Vilket år du har haft!

  Och tänk att jag fått följt dig :)

  Mot 2011...

  SvaraRadera
 3. ah, vilket bra år vi har haft! Det är kul att få har varit med dig i flera av grejerna! 2011 krossar du allt, det här var bara uppvärmningen, nu vet du vad du kan!

  SvaraRadera
 4. Vilket underbart år du haft, förutom knäproblemen då förstås!
  Nästa år kommer att bli ännu bättre! Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 5. Om du "bara" styrketränar dina
  muskler borde du kunna slå alla
  dina PB från 10 km och uppåt
  då jag har märkt att man
  använder muskler när man springer... :-)

  Gott Nytt År Carina !!!

  Hans E/IF Linnea

  SvaraRadera
 6. Du är en sån kämpe och en riktig hjälte Carina.
  Vad du än ställs inför så kämpar du dig igenom det.
  Vilket år du haft 2010.
  Och vilket spännande 2011 du har att se fram emot!

  Gott nytt år på dig och stor kram!

  SvaraRadera
 7. Det DU som ska ha tack som delar med dig! För vilket år du haft! Wow! Ska bli spännande att se vad du hittar på 2011... :-)

  SvaraRadera
 8. Du har verkligen haft ett fantastiskt år Carina. Jätteroligt att det gått så bra. Jag önskar dig ett Gott Nytt År men många nya fina löparupplevelser. Vi börjar på söndag! :-)HelenaA

  SvaraRadera
 9. Andréa -> Ja, jag är oerhört tacksam för allt som löpningen har gett mig. Jag har nog haft rätt mycket tur också som har träffat de människor som jag har träffat. God fortsättning Andréa, nästa år är en fantastisk resa för din del!

  Marie -> Jag är lika glad att få ha följt dig! Nästa år ska vi "kick some ass" :). God fortsättning och några riktigt roliga lopp och äventyr ska vi få till nästa år. I Bergamo bland annat!

  Mary -> Sant, nu har jag testat rätt mycket, ett prövoår. Vi har verkligen haft roliga upplevelser ihop!! Hoppas på mer av den varan under 2011. God fortsättning och så hoppas jag vi får några roliga äventyr tillsammans nästa år!

  Lisette -> Lite skador får man nog räkna med till och från men det försvinner lite i allt roligt. Det är värt att ha lite ont för :). God fortsättning till dig också, vi lär ju ses på en och annan tävling, det ser jag fram mot!!

  Hans -> Haha, ja så är det nog, det går åt en och annan muskel. Jag ska verkligen satsa på lite styrka i år!
  God fortsättning Hans, nästa år ska jag persa!!

  Jossan -> Tack Jossan och detsamma, du är minsann inte någon som backar för strapatser du heller!! Fixade marathon och gav dig av och persade på Åland! 2011 kommer du garanterat att fixa ditt sub-60 mål. Stor kram och god fortsättning, en och annan långpanna hoppas jag att vi får tillsammans under året!

  Ingmarie -> Då är tacksamheten ömsesidig. Ja, mitt år var outstanding, undrar just hur jag ska toppa det... Vi får se vad det blir, planering pågår. God fortsättning bästa Ingmarie!!

  HelenaA -> Ja, jag är galet nöjd, god fortsättning du också, som sagt, vi börjar imorgon, det ska bli jätteroligt!!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Profillänk på Facebook

Carina Boréns Facebook-profil